MINUNI IN TRATAREA BOLILOR, interviu cu Daniel Reid, maestru taoist


================================
Andrei Popa din Iasi, sportiv in varsta de 17ani, in timpul unui spectacol organizat, a avut un grav     accident fracturandu-si coloana. Dupa trei luni inca nu-si poate misca nici mainile si nici piciorele.       Pentru recuperare in strainatate are nevoie de       ajutorul vosrtru. Dati un clik si donati!



O SANSA PENTU NEPOTUL MEU!
=======================================================================

Interviu cu Daniel Reid, maestru taoist
American de origine, Daniel Reid s-a stabilit de mai multi ani în Bali, unde tine prelegeri despre programele de detoxifiere împreună cu sotia sa, Snow, o vindecătoare taiwaneză, la hotelul Bale, din zona Nusa Dua. Americanul de 64 de ani, care locuieste acum în Australia, si-a petrecut copilăria în Africa si cea mai mare parte a vietii în Asia. Este un pasionat al conceptului „esti ceea ce mănânci” si îndeamnă oamenii să postească periodic, pentru a elimina toxinele si a ajunge la restabilirea sănătătii optime. Daniel Reid, care în anul 2006 tocmai îsi publicase ultima carte, Tao pentru dezintoxicare, i-a acordat în acelasi an un interviu directorului ziarului The Bali Times, William J. Furney. Iată câteva extrase interesante din interviul respectiv:
În prezent, cercetătorii blamează regimul alimentar ca fiind una dintre principalele cauze ale producerii cancerului. Ce să însemne asta? Că pe oameni îi omoară ceea ce mănâncă?
Daniel Reid: Nu e neapărat din cauza alimentelor în sine. E vorba de ceea ce se întâmplă în corpul nostru. În urma digerării si metabolizării hranei, se acumulează deseuri acide. Pentru că mâncăm alimente nepotrivite cu natura noastră și nu le eliminam corect, se creează o acumulare de deseuri acide. Cauza principală a cancerului a fost descoperită în 1931 de către dr. Otto Warburg, un om de stiintă german care a primit premiul Nobel pentru medicină. El a descoperit că aparitia cancerului presupune, fără exceptie, două conditii de bază: prea mult acid în tesuturi si insuficient oxigen. Stim cu totii ce se întâmplă cu deseurile produse prin respiratie: se produce arderea oxigenului, din care rezultă bioxidul de carbon. În procesul de metabolizare, se arde zahărul, se ard proteinele, se ard grăsimile. Care este deseul rezultat? Acidul. E atât de simplu! E stiintă pură. Asadar, atunci când ingerăm alimente care produc mult prea mult acid - zahăr, cărnuri, produse lactate, precum si orice fel de chimicale – contervanti, pesticide, aditivi alimentari, coloranti, medicamente, aspartam – se produce o mare cantitate de acid. Prin urmare, devine evident că, din cauza modului în care ne hrănim astăzi (la care putem adăuga si poluarea) se produc o multime de reziduuri acide în corpul nostru si nu mai absorbim o suficientă cantitate de oxigen.
Vreti să spuneti că oamenii nu stiu ce ar trebui să mănânce pentru a fi sănătosi?
Daniel Reid: Da, pentru că nu li se spune. De fapt, li se spune exact contrariul. Nu există sfaturi reale, totul e doar publicitate. În prelegerile si cărtile mele eu tot dau vina pe companiile de produse alimentare. Dar dacă oamenii sunt liberi de orice îngrădire să-si înceapă o afacere din care să iasă bani, ei vor face orice pentru a face bani, îsi vor vinde si arsenic frumos ambalat, dacă sunteti dispusi să plătiti pentru el. Pe lângă acesti producători, eu acuz în acelasi timp iresponsabilitatea agentiilor guvernamentale care nu protejează oamenii, ci corporatiile. Doar în cele din urmă îl învinuiesc pe individ. E ca atunci când te duci la tribunal pentru încălcarea legii si judecătorul îti spune: „Ignoranta nu e o scuză când afirmi că nu ai stiut că ceea ce ai făcut era împotriva legii”.
Haideti să ne întrebăm: De ce în prezent un om din trei face cancer, în loc de unul din 100, ca în 1913? S-au cheltuit multe miliarde de dolari în „războiul contra cancerului” si lucrurile merg tot mai rău. Niciun tratament nu merge. Chimioterapia? Să fim seriosi! Nu e nimic mai otrăvitor, nu exista producător mai mare de acid decât chimioterapia, care contribuie si mai mult la cauza principală a cancerului.
Asadar, dacă un medic îi spune unui pacient cu cancer să facă sedinte de chimioterapie si el nu vrea, care ar fi alternativele lui?
Daniel Reid: Oh, Doamne! Pot să vă dau o duzină de alternative, iar prima este dezintoxicarea. Optiunile sunt foarte simple: în primul rând, informati-vă care sunt cauzele aparitiei cancerului. Din cauza toxicitătii acumulate în corp de-a lungul timpului, cancerul ajunge în faza finală. Ceea ce se întâmplă în esentă este că tesuturile dv. fermentează, producând o înmultire rapidă a celulelor canceroase, cu formare de tumori. Cum functionează acest proces? La fel ca la fermentarea berii, vinului, iaurtului, brânzei. Puteti întreba pe oricine care produce aceste lucruri: Cum faci? Mai întâi, ai nevoie de un mediu acid. Cum îl obtii? Închizi containerul, astfel încât să nu intre aer, oxigen. Apoi începe fermentarea. Deci, ceea ce se întâmplă în tesuturile canceroase este că ai prea mult acid si o totală lipsă de oxigen, tesuturile fermentând si producând astfel cancerul.
Cunoasteti cazuri de suferinzi de cancer care au refuzat chimioterapia în favoarea detoxifierii si s-au vindecat?
Daniel Reid: Absolut!
Deci, dacă detoxifierea este calea de urmat, de ce nu o urmează toată lumea?
Daniel Reid: Să-ti spun de ce. Statisticile arată - si este sută la sută adevărat, si spun acest lucru în toate cărtile mele - că oamenii care se îmbolnăvesc de cancer si nu fac absolut nimic să-l trateze trăiesc mai mult decât cei care merg la medic si le urmează tratamentul. Mă refer aici la fumătorii care nu se lasă de fumat, la băutorii care nu se opresc din băut, la oamenii care mănâncă zahar siș carne si nu renuntă la aceste alimente. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece tratamentul oficial al cancerului amplifică de fapt factorii care stau la baza producerii bolii. Temporar merge, deoarece omoară celulele canceroase, dar mai apoi omoară si ficatul si orice altceva. Prin urmare, atunci când ati încheiat tratamentul, sunteti într-o stare chiar mai proastă.
Atunci, de ce nu procedează oamenii la detoxifiere?
Daniel Reid: Oamenii sunt speriati cu perspectiva mortii iminente de către medicii lor. Ei merg la medicul specialist si acesta le spune: „Într-o lună vei muri dacă nu faci asta si încerci altceva”.
Ce credeti despre cresterea alarmantă a obezitătii în țări precum Statele Unite, Marea Britanie și Australia?
Daniel Reid: Oamenii acestia mor de foame. Oamenii grasi mor de foame. Vrei să stii ce vreau să spun când afirm că mor de foame?Ei nu-si procură elementele nutritive adecvate organismului. Creierul are un centru de control al apetitului. Nu ti-e este foame neapărat când nu ai ce mânca - omul poate trăi si 60 de zile fără să mănânce - Ti-e foame numai atunci când corpul tău are nevoie de anumiti nutrienti, deci când nu ai proteine, vitamine sau minerale, ca să poti functiona normal. Atunci începe să-ti fie foame si vei începe să mănânci. În cazul în care consumi alimente care nu au nici un fel de valoare nutritională (junk food: chips-uri, pâine albă, prăjiturele... toate acele lucruri frumos ambalate) vei continua să mănânci fără încetare. Oamenii obezi mănâncă o cantitate enormă de alimente. Te uiti la ei si-ti spui: Cum intră atâta mâncare în stomacul lor? Creierul lor însă le spune: „Hei, nu am de ajuns din nutrientii de bază, asa că nu te opri din mâncat!”.
Sussineti că gigantii producători de alimente actionează de capul lor, chiar dacă produsele lor sunt dăunătoare pentru sănătatea omului? Dacă e asa, cum se poate scăpa de ei? Eu stiu că publicul e protejat de agentiile guvernamentale.
Daniel Reid: Din păcate, autoritătile protejează gigantii alimentari. Organizatia cea mai coruptă din guvernul american este FDA (Food and Drug Administration – Administratia pentru Alimente si Medicamente). Ei decid ce alimente vă este permis să consumati si ce medicamente trebuie să vă fie prescrise. Ei permit ca aspartamul să fie folosit pe piată. Această substantă chimică pusă în Coca Cola dietetică este o otravă mortală. Este cauzatoare de cancer la creier si nu numai.
Bine, dar n-am văzut oameni să moară fiindcă au băut Diet Coke...
Daniel Reid: Ba da, mor, dar încet. Cunosc cazul a doi bărbati care au murit de cancer la creier. Erau surferi în Australia. Făceau sport, stăteau la soare în fiecare zi si considerau că se hrănesc sănătos. Tipii ăstia erau dependenti de Diet Coke (beau 8-9 cutii pe zi). Chiar au recunoscut asta si au declarat că nu se pot opri să bea. Dar si Coca-Cola obisnuită are probleme: contine 9 lingurite de zahăr alb la sticla de 500 de ml iar acidul fosforic e ingredientul ei de bază. Consumul de Coca-Cola produce cel mai mult acid posibil. Prin aceasta, se creează conditiile fundamentale de aparitie a oricărui tip de cancer.
Ce părere aveti despre regimul pe bază de carne?
Daniel Reid: Azi am recomandat la seminarii ca persoanele care nu pot renunta la carne să mănânce măcar un singur fel de carne, si anume de miel. Carnea de porc e greu de digerat si produce foarte mult acid. Dar în general vorbind, problema cu carnea din ziua de azi e modul în care e crescut animalul – cu hormoni, antibiotice, steroizi si cu hrana improprie care i se administrează.
Multe medii sunt poluate cu emisiile provenite de la vehicule, centrale electrice și alte surse, care în mod inevitabil duc la problemele de sănătate. Dar există si o altă formă de poluare, cea pe care dv. o numiți „poluare invizibilă”: TV si transmisii de radio, turnuri de microunde pentru folosirea celularelor. Sunt acestea într-adevăr atât de periculoase?
Daniel Reid: Mortale, as putea spune. Port în permanentă în jurul gâtului un produs Tesla, o placă cu molecule de titan, singurul produs pe care l-am găsit si care chiar te protejează (schimbă configuratia undelor de energie electromagnetică). Compania producătoare (http://www.teslas.us/) face de asemenea butoane pentru telefoanele mobile si calculatoare. Telefoanele mobile slăbesc sistemul imunitar, dau probleme ale sistemului nervos si produc cancere.
Bine, dar toată lumea are azi un telefon mobil...
Daniel Reid: Eu nu.
... chiar si în tările în curs de dezvoltare oamenii sunt dependenti de celulare...
Daniel Reid: Se sinucid lent. Oriunde unde te-ai afla la distantă de un metru fată de un telefon mobil, obtii aceleasi radiatii , asa că nu contează dacă scrii un mesaj la el, dacă ai telefonul la ureche sau folosesti hands-free. E chiar de zece ori mai rău într-o masină, pentru că rama metalică actionează ca un amplificator.
Ce fel de probleme medicale legate de celular vă asteptati să vedeti în următorii 10-15 ani?
Daniel Reid: Prevăd o explozie a cazurilor de cancer la creier. Garantat! Companiile de telefoane mobile vor fi actionate în justitie, iar pozitia lor va fi: „Ei bine, guvernul le-a permis la momentul respectiv, iar standardele au fost stabilite de către guvern”. Vor arăta cu degetul la guvern, iar guvernul va arăta cu degetul la studiile care au spus că totul e în regulă, studii finantate chiar de industriile respective si astfel totul se va învârti în cerc si oamenii vor continua să moară de cancer. Poate că telefoanele mobile vor fi interzise. Sau le vor face să respecte normele de sigurantă.
Să ne întoarcem la dietă. Ce mâncati de obicei?
Daniel Reid: Eu am renuntat la cereale, deoarece consider că nu sunt alimentele cele mai potrivite pentru fiintele umane. Pentru a testa un produs alimentar, ca să vezi dacă îi e indicat omului sau nu, trebuie să-l mănânci crud. Nu poti mânca orez sau grâu ca atare.
Dar sute de milioane de oameni din Asia trăiesc cu orez. Nu poate fi asa de rău...
Daniel Reid: Au si ei o multime de probleme de sănătate. Când oamenii au renuntat a mai fi vânători-culegători si nomazi si s-au stabilit pe un anumit teritoriu, singura modalitate de a hrăni o populatie numeroasă a fost cultivarea cerealelor. Dar boabele sunt necomestibile dacă nu le gătesti. Eu nu le recomand oamenilor să nu mănânce cereale, si-am răspuns doar ce nu mănânc eu. Am descoperit acum doi ani, după ce am făcut o dezintoxicare puternică, că nu mai pot mânca cereale. M-au făcut să vomit. Corpul meu nu le-a mai acceptat. De altfel, cerealele sunt mari producătoare de acid. Sotia mea, Snow, si cu mine mâncăm nuci si seminte, în special migdale și seminte de floarea soarelui. Pe acestea nu le poti digera uscate. Secretul de a le transforma în cel mai bun aliment de pe planetă e să le înmoi în apă peste noapte. Devin un alimentar viu, si este cea mai bună mâncare din lume. În afara de asta, mănânc legume, fructe, peste, carne de miel si ouă ecologice.
Spuneti că postul face parte din programul dv. de dezintoxicare. Cât timp ar trebui să postim?
Daniel Reid: Dezintoxicarea ideală prin post, pentru curătarea corpului este de 7 zile. Este timpul de care are nevoie corpul nostru pentru a-mi purifica complet fluxul sanguin. Dar pentru că majoritatea oamenilor nu au timp si pentru că în 3 zile se eliberează suficiente toxine, o putem face în 3 zile, cu irigatii ale colonului. Postul periodic este felul în care organismul este proiectat de natură pentru a se curăta si vindeca singur. Societatile primitive aveau ceea ce se numea casa bolnavului. Când te îmbolnăveai, erai dus la casa bolnavului si nu aveai voie să mănânci până când nu te făceai bine. Este un mecanism natural, dar oamenii de azi spun „Oh, nu pot sta nici măcar o jumătate de zi fără mâncare” si eu îi înteleg. Cu toate acestea, cine urmează programul nostru se simte mult mai bine după 3 zile; iar când vede ce iese din corpul lui, e socat...
Ce părere aveti despre băuturile alcoolice? Sunteti total împotrivă?
Daniel Reid: Eu nu sunt un puritan sau un călugăr. Îmi place să beau putin uneori; și un trabuc din când în când. Vinul rosu si berea nu sunt bune, deoarece fermentează. Sunt mari producătoare de acid. Cei care spun că vinul rosu are antioxidanti folosesc o scuză pentru a bea vin rosu. Există multi alti antioxidanti în natură. Ca băuturi, vi le recomand pe cele distilate: vodcă, rom, gin.
Ce spuneti despre cei care iau produse contra îmbătrânirii? Această practică devine din ce în ce mai răspândită. Oamenii  folosesc hormoni de crestere umană, injectii cu Botox etc. Dar despre toate celelalte metode pentru a-ti prelungi viata?
Daniel Reid: Nu există nici o metodă pentru prevenirea îmbătrânirii. Tot ce se poate face este de a încetini procesul. Ce se întâmplă azi e doar o cosmetizare. Să-ti spun despre hormonul de crestere: da, este remarcabil. Bărbatii de 75 de ani au brusc prietene de 20 si le creste părul la loc. Plătesti 10.000-15.000 $ pe an pentru injectii. Opresti injectiile, te întorci imediat înapoi, la starea în care ai fost. stii ce declansează în mod natural producerea hormonului de creștere în glanda pituitară? Postul! Postul este un fenomen de auto-vindecare, nu numai de detoxifiere. Când te opresti din mâncat, glanda pituitară primeste un semnal și se activează hormonul de crestere... gratuit. Deci, dacă postiti în mod regulat, se secretă hormonul de crestere, încep să se repare toate daunele în organismul dv. si se initiază procesul de anti-îmbătrânire. Dar oamenii nu vor s-o facă în acest fel. Ei vor să tragă o duscă după-amiază si apoi să iasă la o cină de lux la un Steakhouse noaptea. Pur si simplu, nu vor să renunțe la stilul lor de viață. Botox-ul este nesănătos. Să ne uităm chiar la cuvânt: -tox. E o toxină bacteriologică. Acrionează prin paralizarea muschilor. Să-ri injectezi fata cu o otravă care-ti paralizează muschii, asta numesti tu anti-îmbătrânire? De fapt, îri scurtezi viata. si pentru ce?
Una din învătăturile Tao este aceea că femeile sunt sexual superioare bărbaților, care sunt perceputi ca partea slabă a sexelor, buni doar pentru a fertiliza ovulele femeilor. Unii văd în aceasta un paradox, având în vedere că bărbatii au încercat întotdeauna să-si afirme superioritatea în competitia dintre sexe. Să fie aceasta o evaluare justă?
Daniel Reid: Din punct de vedere sexual, e absolut corect. Natura ne-a construit în acest fel: bărbatul asigură semintele și devine dispensabil. Femeia rămâne însărcinată, așa că nu mai poate face sex, iar în acest timp bărbatul păzeste gura pesterii de coltii tigrilor. si apoi, dacă el piere, nu contează; femeia a procreat deja. Asta e natura. Femeile sunt mai puternice, prin natura lor, deoarece ele sunt cele care trebuie să îngrijească copiii și să perpetueze specia. Și să nu uităm că, datorită hormonilor lor specifici, femeile au un sistem imunitar mult mai bun; de aceea, de regulă, trăiesc mai mult decât bărbatii. Natura a construit femeia mai puternică. Că ele ne sunt superioare si în alte privinte - în valori sau morală - face obiectul unui alt tip de discuție. În orice caz, dacă există bărbati misogini, care disprețuiesc sau asupresc femeile, aceasta se întâmplă pentru că în subconstientul lor, ei simt că femeile le sunt superioare.
Vreti să spuneti că de aceea femeile sunt tratate ca cetăteni de categoria a doua în unele tări, iar în mai toate societătile sunt dominate de bărbati?
Daniel Reid: Femeile au avut întotdeauna mai multe responsabilităti, si bărbatii au devenit gelosi. Fiind mai puternici, le-au supus fizic. Bărbatii au inventat căsătoria ca un drept de a spune: Această femeie îmi apartine. Asta nu l-a oprit pe bărbat să aibă si alte femei, ele îi aparțin. Cu cât esti mai puternic si mai bogat, cu atât mai multe femei poti avea, dar nu asta e calea naturii.
Ce părere aveti despre modul în care sunt tratate femeile în Arabia Saudită?
Daniel Reid: Este un exemplu extrem de sovinism masculin, în care bărbatii se cred superiori. De fapt, nu sunt. Bărbatii au câteva avantaje fată de femei: sunt mai creativi, mai inventivi. Lasă femeia să se ocupe de casă si pune-l pe bărbat într-o colibă cu o grămadă de obiecte și el va inventa aproape orice. Bărbații au o capacitate remarcabilă de a-si concentra mintea asupra unui singur lucru. În acest sens, sunt superiori femeilor. Ce-as mai putea spune e că bărbatul trebuie să învețe să respecte energia feminină, să respecte femeile pentru ceea ce sunt si să beneficieze de aceasta - mai ales în timpul actului sexual.
Care sunt cele trei lucruri esentiale pe care le-ati spune cuiva care citeste acest interviu si care nu se află într-o perfectă stare de sănătate?
Daniel Reid: Bea apă alcalină (apa îmbuteliată nu este alcalină). Oprește-te din mâncat alimente care putrezesc. Postește periodic.
Articol publicat în ziarul The Bali Times, în 2006.
Sursa: http://www.danreid.org/daniel-reid-interviews-articles-bali-times.asp

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…