CEAIUL DE SCORTISOARĂ FACE MINUNI


 
Ceai de Scorţişoară – 10 Beneficii şi Tratamente Miraculoase

Cu aroma ei ispititoare și cu gustul dulce-picant, scorțișoara este un medicament tropical, care mai mult ne desfătează decât ne incomodează atunci când urmăm un tratament. Scorţişoara vine din părțile tropicale ale Asiei – Sri Lanka și India, unde a fost folosită pentru proprietăţile sale vindecătoare, sub formă de pulbere, ulei sau batoane.

ceai de scorţişoară beneficii
Ce s-ar întâmpla dacă lumea ar cunoaşte beneficiile miraculoase ale ceaiului de scorţişoară? Să exagerăm puţin: medicii şi chirurgii de transplant de cord ar ieşi din serviciu, sălile de sport şi companiile de întinerire a pielii s-ar închide, iar cei care ar cultiva scorţişoară ca în Sri Lanka ar deveni bogaţi! Scorţişoara este pentru ţările orientale un fel de petrol, o sursă miraculoasă de sănătate şi bogăţie.

Cum se prepară ceaiul de scorţişoară?

Ceaiul de scorţişoară se poate prepara din batoane de scorţişoare rupte, macerat într-o cană cu apă clocotită timp de 10 minute. Ceaiul se poate face şi dintr-o linguriţă de pulbere de scorţişoară la o cană cu apă fierbinte, bine dizolvată.

1. Scorţişoara ca un anti-oxidant

Anti-oxidanții conţinuţi de scorţişoară pot reduce foarte mult prejudiciul cauzat de radicalii liberi din fumul de ţigară. Adaugă un praf de scorţişoară în ceai negru și vei obține o creștere suplimentară senzaţională în acest sens. Şi pentru că procesele chimice de extracție a scorţişoarei distrug beneficiile naturale ale acestui produs, se recomandă folosirea uleiului de scorţişoară pentru ceai, întrucât acesta oferă o doză mai realistă de scorțișoară.

2. Creşte abilitatea cognitivă, atenţia şi puterea de memorare

Scorţişoara stimulează activitatea creierului, crește viteza vizual-motorie şi viteza de auto-răspuns, vigilența, memoria şi nivelul de productivitate. Acest lucru se datorează capacităţii scorţişoarei de a controla nivelul de insulină. Un studiu recent a demonstrat că parfumul sau aroma de scorţişoară poate stimula funcţionarea creierului. În mod special a fost spus pentru a îmbunătăți procesele de atenție, de memorie recunoaștere virtuală, memorie de lucru, și viteza de răspuns vizual-motorie.

3. Leac pentru diabet

Mulți diabetici au început să ia scortisoara pentru a controla nivelul zahăr din sange. Scorţişoara de tip Ceylon cultivată în Sri Lanka are un nivel scăzut de cumarină – o substanţă regăsită în alte tipuri de scorţişoară – care luată în exces, poate duce la insuficienţă hepatică şi alte leziuni hepatice.

4. Îndulceşte bolile de inimă

Scorişoara conţine foarte mult mangan, calci, fier şi fibre, cu efecte asupra bolilor coronariene şi hipertensiunii arteriale. Deşi nu există nici o dovadă că scorţişoara are un efect benefic asupra colesterolului, se ştie cu siguranţă că manganul ajută la dezvoltarea ţesutului conjunctiv, absorbția de calciu la buna funcționare a glandei tiroide şi ahormonilor sexuali, la reglarea nivelului de zahăr din sânge, și la metabolismul grăsimilor şi carbohidraţilor.
 

5. Purifică sângele şi stimulează circulaţia

Scorțișoara este un ingredient care subţiază sângele şi îmbunătăţeşte circulaţia, reduce durerea, creste rata metabolică şi ajută la pierdea în greutate. Scorţişoara are proprietăți anti-coagulare, de aceea nu trebuie luată în combinaţie cu alte medicamente pentru subţierea sângelui, deoarece pot să apară hemoragii.

6. Ajută la slăbit

Ceaiul de scorţişoară ajută la pierderea în greutate, prin reducere grăsimii de pe burtă. Se face o cură cu ceai de scorţişoară de 4 luni, timp în care se bea câte un ceai de scorţişoară, de 2 ori pe zi.

7. Repară indigestia

Indigestia poate cauza crampe de stomac, constipație sau diaree, durere de stomac sau dureri de cap. O substanță din scorțișoară numită catechine (un tip de anti-oxidant) ajută la ameliorarea disconfortului de la niveulul stomacului: balonare, gaze sau indigestie. Scorţişoara stimulează digestia alimentelor și reduce refluxul de acid prin reducerea acidităţii stomacului. Pentru rezultate optime, se recomandă ceaiul de scorţişoară cu o linguriţă de miere.

8. Efect benefic asupra sindromulului de colon iritabil

Ceaiul de scorțișoară calmează stomacul. Sindromul de colon iritabil te ţine într-o stare constantă de disconfort, mai ales după o masă copioasă. Scorţişoara reduce senzaţia de balonare şi infecţia intestinelor. După multe cercetari suplimentare, s-a descoperit că scorțișoara este un dezinfectant natural. Savurând o ceașcă de ceai de scorţişoară înseamnă mai multă sănătate pentru stomac, colon şi plămâni.

9. Cancer de colon

Aparent, ceaiul de scorţişoară îmbunătățește starea de sănătate a colonului, reducând astfel riscul de cancer. Conform acestei ipoteze, extractul de scorţişoară adăugat în apă inhibă creşterea şi răspândirea cancerului în diferite tipuri de cancer: cancer de limfom, melanom, de col uterin și cancerul colorectal. Acest lucru s-ar putea dautora faptului că scorțișoară reduce nivelul de zahăr din sistem. Cercetarile arată ca celulele canceroase depind de un nivel mare de pe baza căruia se înmulţesc.

10. Odorizant de gură

Bea ceai de scorţişoară fără zaăar pentru a obţine o senzaţie de prospeţime a cavităţii bucale. Scorţişoara combate cariile şli bolile gingivale datorită proprietăţilor anti-bacteriene și dezinfectante asupra germenilor. După ce beţi ceai de scorţişoară, este bine să vă spălați pe dinți sau cel puțin să clătiți gura cu apă, astfel încât ceaiul să nu păteze dintii.
Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.
 
 
 
__._,_.___













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS