Presedinte impuscat in loja teatrului

TRAGEDII ISTORICE NEELUCIDATE

Asasinarea lui Abraham Lincoln 

De la Wikipedia, enciclopedia liberă Abraham Lincoln, președintele SUA în perioada Războiului Civil American, a fost as asinat prin împușcare cu pistolul, în seara zilei de Vinerea Mare, la data de 14 aprilie 1865, în loja teatrului Ford din Washington, D.C.. Ucigașul a fost John Wilkes Booth, un actor simpatizant fanatic al Statelor din Sud, iar acțiunea sa urma să fie coroborată cu mai multe atacuri ale complicilor săi, care trebuiau să-i ucidă pe vicepreședintele Andrew Johnson și pe Secretarul de Stat William H. Seward, acțiuni prin care complotiștii au încercat crearea unui vid de putere la vârful guvernului Statelor Unite, în încercarea disperată de a întoarce situația în favoarea Sudului, deja învins în război.
Președintele a murit în ziua următoare ca urmare a rănilor grave din regiunea capului. Succesorul său, Andrew Johnson, a depus jurământul în aceeași zi ca nou președinte al SUA.
Se pare că atentatul a fost rezultatul unei conspirații organizate de plantatorii din sud, dar această supoziție nu a fost demonstrată nici până în prezent.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

REALITATEA in care traim??? De ZIUA LIMBII ROMANE!!! Pentru NEPOTII si STRANEPOTII nostri!!!