Natonalist inseamna:Țigan egal amenda?


Țigan egal amenda

 
În țara în care nu-ți poți lăsa copiii pe stradă de frica câinilor 'bagabonți'. În țara în care km de autostradă costă mai mult decât dacă ar fi construit pe apă. În țara în care o anume etnie își căsătorește copiii de la 14 ani. În țara în care dacă îl bați pe hoțul care vrea să te jefuiască, riști o despăgubire pentru vătămare corporală. În țara în care Podul Basarab se termină în semaforul Titulescu sau în țara în care curvele (pe bani și cu pește!) sunt prezentatoare de televiziune și formatoare de opinii. În țara în care Iliescu nu e judecat, ci făcut președinte de onoare. În țara în care nunțile "rromilor" se fac marțea și în mijlocul bulevardelor, fără a fi deranjați de poliție. În țara în care minoritățile au mai multe drepturi decât majoritatea.
În țara în care toți se cred dumnezei până ajung la pârnaie:
ei bine, în țara mea plină de țigani, nu mai ai voie să spui țigan că esti amendat 7000 de lei.
Și dacă nu stiați, există în țara mea o altă struțocamilă care se numește: Comisia împotriva discriminării, și care poate da amenzi dacă nu știi sa te cenzurezi singur. Pentru că la asta s-a ajuns: nu mai avem cenzura (cica!) dar trebuie să te cenzurezi tu singur.
Măcar pe vremuri, era mult mai cinstit: venea maimuțoiul ăla de la partid, reponsabil cu cenzura, îți tăia ce nu trebuie să spui, și gata. Acum, ai belit-o! Dacă spui ce nu trebuia să spui, iei amendă mare.
Cu tot cu libertatea cuvântului, pe care poți să te piși!
Fraților, români-țigani-unguri- și alții, trăim într-o comedie bufă la care suntem actori principali.
Pe aceleași considerente eu propun sa ne amendați și când spunem: machidon, ardelean, moldovean, oltean, regețzean, bănățezan și… neamț. Pentru că "neamțul" este porecla germanului. Nu există nicio țară care să se numească Nemția, doamnelor și domnilor.
Pe de altă parte trebuie să anuntam marea Comisie împotriva discriminării că "populația de etnie rromă" este singura etnie care are un cuvânt special pentru toți cei care nu sunt ca ei. Cuvântul este: gagiu. Și are tentă peiorativă. Propun, de asemenea, să amendăm toti rromii care pronunță cuvântul gagiu.
Eu am în "band"-ul meu trei țigani. Buni prieteni, oameni deosebiți și mândri de originea lor. I-am cununat și le-am botezat copiii. Nu poate spune nimeni despre mine că sunt un naționalist obtuz. Dar:
Decât să vă strofocați mințile înguste despre cum să înlăturați efectul, mai bine eliminați cauza și obligați-i pe etnicii rromi sa-și dea copiii la școală pentru ca nepoții voștri să nu mai sufere de problemele sociale de care suferim noi, și vor suferi și copiii noștri dacă vor alege să rămână în haznaua asta împuțită de voi, politicienii bătrâni și corupți de astăzi.
Mihai Margineanu
  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »