ASPIRINA - 15 utilizari neobisnuite

ASPIRINA: 15 utilizari neobisnuite


 
 
Aspirina este unul dintre medicamentele uzuale pe care fiecare dintre noi îl are în casa în caz de nevoie.
Luam aspirina atunci când racim, atunci când avem febra musculara, o folosim chiar si în tratamentele cosmetice, însa acest medicament simplu are mult mai multe beneficii si utilizari neobisnuite.

1.Aspirina trateaza acneea
Aspirina este un tratament eficient împotriva acneei. Se piseaza doua tablete de aspirina si se amesteca cu un pic de apa pâna când se face o pasta care se aplica pe zonele cu probleme. Se lasa la actionat cinci minute si se clateste cu apa calda. 
 
2.Îndeparteaza matreata
În afara de faptul ca este inestetica, matreata provoaca si mâncarimi la nivelul scalpului ce se pot agrava si pot duce la rani deschise ce se pot infecta. Un tratament eficient este un amestec din cantitatea de sampon pe care o aplici pe par si doua tablete de aspirina pisata.    Se lasa sa actioneze 2-3 minute pe scalp si se clateste cu apa calda.

3.Vindeca întepaturile insectelor
Întepaturile insectelor sunt adesea insuportabile pentru ca provoaca mâncarimi si uneori au chiar senzatia de arsura. Aplica pe zonele afectate o solutie realizata din aspirina pisata si apa, iar problema este rezolvata.

4.Aspirina trateaza mahmureala
Zeama de varza sau ciorba acra par tratamente din epoca de piatra si parca nici nu sunt atât de eficiente. S-a descoperit mai nou ca aspirina este cel mai bun leac împotriva unei mahmureli zdravene. Ia doua pastile de aspirina înainte sa dormi si uita de durerea
de cap de a doua zi.
  
5.Aspirina îndeparteaza petele de transpiratie
Petele de transpiratie de pe haine sunt inestetice si foarte greu de îndepartat, câteodata chiar imposibil. Daca folosim o solutie realizata din doua tablete de aspirina pisate si o jumatate de cana de apa fierbinte, putem uita de petele inestetice de transpiratie.

6.Ajuta florile proaspat taiate sa reziste mai mult
Atunci când primim flori parca am vrea ca ele sa nu se mai ofileasca niciodata. Daca punem o tableta de aspirina în apa în care punem florile acestea vor rezista pâna la de doua ori mai mult.

7.Exfoliant pentru ten
Acidul salicilic este adesea folosit în obtinerea produselor cosmetice exfoliante. Acest compus se gaseste într-o concentratie mai mare în aspirina asa ca putem sa pisam câteva tablete de aspirina pe care sa le amestecam cu un pic de apa si sa ne spalam pe fata pentru o exfoliere usoara.

8.Împrospateaza culoarea parului
Din cauza soarelui parul are tendinta de a se decolora si de a capata o nunata de gri sau pur si simplu îsi pierde stralucirea. Pentru un efect uimitor se dizolva 7-8 tablete de aspirina în apa si se întinde solutia în tot capul. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute si apoi se clateste cu apa calda.

9.Are proprietati antifungice
Iritatii precum "piciorul atletului" si multe alte ciuperci ale piciorului se pot trata foarte usor cu ajutorul unei pudre realizata din câteva tablete de aspirina pisate amestecate cu pudra de talc.

10.Îngrasamant pentru sol
Bacteriile din sol afecteaza deseori dezvoltarea frumoasa si sanatoasa a plantelor. Prepara o solutie dintr-un litru de apa si o tableta de aspirina pisata cu care sa stropesti solul.

11.Îndeparteaza negii
Se aplica o cantitate generoasa de aspirina pisata pe zonele cu probleme si se acopera cu un plasture pâna când negul dispare.

12.Îndeparteaza petele tesaturilor din fabrica
Unele articole vestimentare vin cu anumite pete înca din fabrica, pete ce sunt greu de scos cu produsele de pe piata. Pentru a rezolva aceasta problema se prepara o pasta din apa si aspirina pisata si se lasa câteva minute sa actioneze pe pata dupa care se clateste cu apa rece.

13.Aspirina vindeca bataturile
Bataturile ne fac zile fripte atunci când avem de alergat prin tot orasul. Se vindeca foarte greu si sunt incredibil de dureroase. Un remediu eficient împotriva acestor bataturi este o pasta realizata din câteva tablete de aspirina pisate, o jumatate de lingura de apa si o jumatate de lingura de suc de lamâie. Se aplica pe zonele afectate si se acopera cu un prosop cald. Se lasa sa actioneze 15 minute si se clateste cu apa calduta.

14.Scoate petele de oua de pe haine
Petele de ou sunt destul de greu de îndepartat si adesea reusim sa ne murdarim hainele atunci când gatim.
Încearca sa scoti de pe haina cât mai mult din pata si apoi freaca cu o pasta formata din apa rece si aspirina pisata.

15.Reporneste bateria masinii
Daca bateria masinii nu mai porneste puteti sa folositi doua tablete de aspirina pe care sa le puneti în interiorul acesteia. Acidul acetilsalicilic din compozitia aspirinii se combina cu acidul sulfuric din baterie si produce o ultima încarcare care va va permite sa ajungeti pâna la cel mai apropiat service auto.
 
 
 


__._,_.___
              
Reply via web post . Reply to sender . Reply to group . Start a New Topic . Messages in this topic (1)
        



.

__,_._,___












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

REALITATEA in care traim??? De ZIUA LIMBII ROMANE!!! Pentru NEPOTII si STRANEPOTII nostri!!!