Prăjitura "Krem a la Krem" face furori pe Internet!

Prăjitura "Krem a la Krem" face furori pe Internet! E un desert simplu, gustos, gata în doar câteva minute


           INGREDIENTE:
             Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar      
1 plic crema de ciocolata
un praf de sare
Pentru crema:
250 ml frisca lichida
200 ml lapte
1 plic crema de vanilie
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 g unt
2 linguri afinata
MOD DE PREPARARE:
Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand, mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de crema de ciocolata, mixand bine, dar la viteza mica pana se omogenizeaza.
Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.
Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de crema de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se niveleaza, apoi se da la frigider.
Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr-un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata. Se toarna glazura peste prajitura racita, apoi se da din nou la frigider pana se intareste glazura.

 Pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »