DNA si OPRESCU

Oprescu sau Schmayer? un material incendiar despre Sorin Oprescu.


 Dezvăluirile sunt confirmate şi de pagina de net a lui Ion Coja, unde medicul Florin Mătrescu susţine că „securiştii din familia lui Oprescu m-au determinat să plec din România“.
În acest material se vorbeşte despre Oprescu-Schmayer.
Lulu este unul dintre cei mai cunoscuţi blogeri din România. În urmă cu câteva zile a lansat un material incendiar despre Sorin Oprescu, pe care vi-l redăm integral, intertitlurile aparţinând redacţiei noastre: «Despre Oprescu – tovarăşul Schmayer – adevăratul nume al lui Oprescu, ca­re, după unele dez­vă­luiri, face parte din echipa KGB reactivată în Ro­mânia. Divorţat din 1988, Oprescu a păstrat legături cu fosta sa soţie, fata prof. Fica, medic per­sonal al lui Ceau­şes­cu. Cei doi au pus la punct un sistem de „afa­ceri“ cu diverşi distribuitori de medicamente.
Cu fosta sa soţie, Simona Fica, Oprescu a ră­mas în bune relaţii. Îi lea­gă ani buni de căs­ni­cie, dar şi interese de afa­ceri. Simona este me­dic primar endocrinolog la Elias, acolo unde şi Oprescu a fost director. Misterul „succesului“ pro­fesional l-am descoperit recent, pentru că ne-am mirat cum de Oprescu n-a ajuns chi­rurg la Fălticeni, de exem­plu, după termina­rea facultăţii. Totul se da­to­rea­ză socrului, prof. Fica, om de nădejde al Se­curităţii, fost medic per­sonal al lui Nicolae Cea­uşescu, şi tatălui, ge­neral de Securitate.
Cei doi soţi au început să facă „afaceri“ specifice profesiei. Afaceri cu medicamente, cu furnizori aleşi pe sprânceană. La fel şi investiţii pentru spitalele în care lucrau. Bineînţeles, au avut amân­­doi grijă să-i asi­gure şi băiatului – Mircea Oprescu – un viitor. Pentru că Mircea a fost un copil care le-a creat mereu probleme, având un apetit, spun foştii săi colegi din facultate, către o viaţă aventuroasă, n-a fost posibil să devină chi­rurg, cum îşi dorea tatăl. Drept care s-au tras sfori şi a fost plantat profesor la Universitatea de Me­di­cină, unde predă ma­nagement sanitar.
Sorin Oprescu este homosexual?
Doctorul Sorin Oprescu a recunoscut cu non­şalanţă că şi-a făcut vasectomie pentru a fi sigur că nu va mai avea moş­tenitori. În mod normal, la această procedură ape­­lează bărbaţii virili, şi nu persoane de genul lui Oprescu, care este sufe­rind de diabet şi cu pro­bleme de prostată. Ce se ascunde în spatele acestei operaţii, în special de ce a ţinut Sorin Oprescu să dezvăluie public acest aspect intim al vieţii sale?!!!!!!!!!!! Avem un răspuns plauzibil: Sorin Oprescu este homose­xual? Într-o scrisoare pri­­mită la redacţia coti­dianului „Interesul Pu­blic“, a fost descoperită o misivă a „independentului“ Opres­cu adresată co­mu­nităţii gay, mai ­exact conducerii fun­da­ţiei care a organizat sâm­bă­ta tre­cută GayFest. Scri­soare al cărei con­ţi­nut explică prezenţa materialelor pu­­blicitare ale lui Oprescu la marşul gay şi exis­tenţa unei posibile înţe­legeri legate de voturile membrilor acestei comu­nităţi…, Oprescu „bate şaua să priceapă iapa“ că, faţă de nevoile şi dorinţele acestei co­mu­­ni­tăţi, el este cel mai potrivit să îi ajute dintr-o posibilă poziţie de primar general… Hmmmm!
Nu mai este un secret că Oprescu este însoţit peste tot de un individ care stă mereu în preajma lui, chiar şi atunci când merge „pe teren“… vestimentaţia acestuia fiindu-i de fiecare dată în nuanţe de roz şi impri­meuri florale! Gesturile, machiajul, mersul… ­într-un cuvânt efeminat, arată că este homose­xual, iar cei din jurul lui Oprescu şi-au pus întrebarea de ce este permanent cu Oprescu? Iar la PC se mai spune că i-ar fi făcut un loc „călduţ“ „Panterei roz“.
Afacerile primarului
Afacerile murdare ale lui Oprescu curg: el a provocat pierderi de mi­lioane de euro bugetului Sănătăţii. E vorba de hoţiile de la Spitalul Municipal, care, în timpul guvernării PSD, l-au adus în pragul disperării pe ministrul de Finanţe Mihai Tănăsescu. El a descoperit că mult apreciatul „manager“ nu a justificat, în 2002, cheltuieli de peste 157 miliarde de lei ale instituţiei pe care o păstorea. E vor­ba şi de ţepele date bugetului Casei Asi­gu­rărilor de Sănătate prin închirierea unui soft.
Averea săracului şi cinstitului Oprescu, peste 210 miliarde lei numai în imobile
Conform declaraţiilor de avere, Sorin Oprescu este fericitul posesor a două terenuri, unul în Ciolpani, altul la Predeal. Şi a două imobile: unul în Ciolpani, cu o valoare declarată de 46 miliarde lei vechi. Altul în Bucureşti, cu o valoa­re declarată de 58 miliarde de lei vechi;
- obiecte de artă, biju­te­rii şi obiecte de cult în valoare totală de 50.500 euro;
- un împrumut acordat fratelui său, de 87.000 de euro.
Toate acestea în lumina unor surse de venit de­clarate de 776 mili­oane de lei vechi anual!!!!!!!!!!!
- vila din Primăverii este evaluată la 2,5 mi­lioane de euro;
- cea de la Ciolpani, la un milion. Dacă adău­găm şi casa din Maxim Gorki, atunci vorbim de proprietăţi imobiliare care se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de euro, echivalent a apro­ximativ 210 miliarde de lei vechi. Adică mult peste valoarea declarată şi foarte mult peste veniturile declarate oficial. A doua chestiune suspectă este aceea că, orice ai face, ultima declaraţie de avere depusă la Senat nu poate fi accesată.
Războiul cu Raed Arafat
Alt aspect IMPORTANT: un lucru puţin cunoscut despre Oprescu este faptul că, de-a lungul vremii, a purtat un război fără menajamente împotriva docto­rului Raed Arafat, „pă­rin­tele SMURD“, pe care a încercat să-l saboteze prin orice mijloace. Miza au constituit-o, evident, banii.
Puţini ştiu că Oprescu a încercat să promoveze un sistem propriu de in­ter­venţie medicală de ur­genţă, de fapt un sis­tem care i-ar fi adus personal importante bene­ficii financiare. Oricât s-a zbă­tut, cu toate piedicile pe care i le-a pus inimosului doctor, Oprescu nu a reuşit să împiedice dezvoltarea SMURD, care nu a costat nimic bu­getul României. Or, lucrul ăsta l-a deranjat cumplit pe Oprescu, care imaginase un sistem clasic de căpuşare a bugetului. În disperare de cau­ză, lui Arafat i s-au fa­bricat câteva denunţuri penale, pe care, bineîn­ţe­les, fostul PNA le-a aruncat la coş. Chiar şi aşa, „profesionistul“ tot a reuşit să ciugulească câteva firi­mituri, umflând parcul de ambu­lanţe al Municipalului.
Oprescu-gazon: „Aduceţi-mi spirt, am dat mâna cu p…mea“!
Noua găselni­ţă: „Pri­mă­ria are proiecte în valoare de 200 milioane de euro, însă nu are bani să le execute“. La el, de obicei, orice lucrare cos­tă triplu! X-Arena, cost estimat 114 milioane, 240 milioane euro la (aproape) finalizare, „ave­ţi niţelică răbdare“, aici mai intră un sac de bani!
Pasajul Basarab, costul estimat de specialiştii japonezi care au lucrat la studiul Jaica în anul 2000 a fost de 60 milioane euro, pentru ca în final costurile să ajungă la 255 milioane euro. Oare de ce? De asta:
X-Arena stadion:
- pentru proiectare s‑au cheltuit 56.330.965 lei fără TVA;
- demolare + dezafectare reţele = 2.672.836 lei, fără TVA;
- drumuri şi platforme = 23.490.427 lei, fără TVA;
- construcţii + insta­laţii = 387.900.343 lei, fără TVA;
- restul reprezintă mobilier, echipamente teh­no­logice, organizare şan­tier.
Adăugaţi la toate aces­­tea prăduiala cu gazonul… prăduiala cu acoperişul stadionului, care este nefuncţional şi la această oră!
Pasajul Basarab, altă pră­duială de bani publici:
- exproprieri – 102.698.180 lei;
- consultanţă – 17.595.015 lei;
- proiectare – 27.252.449 lei;
- execuţie – 741.989.964 lei.
Cine sunt proiectanţii
Atenţie la aceste cheltuieli şi vei observa că mai mult de 25% din cos­turi se duc la PRO­IECTANŢI! Cine sunt aceşti proiectanţi?
În ceea ce priveşte investigaţia Consiliului Con­curenţei, care a indicat licitaţii trucate în va­loare de 347 de milioane de lei la Primăria Gene­rală, Raicu (viceprimarul ) a declarat că de vină este „camarila rapace“ a primarului general. „Sorin Oprescu a instalat în Primăria Capitalei o ca­ma­rilă rapace, care se dovedeşte coruptă.
Consiliul Concurenţei a anunţat că a efectuat inspecţii inopinate la com­panii suspectate de tru­carea unor licitaţii pri­vind întreţinerea stră­zilor din Bucureşti, insti­tuţia având indicii că ar exista o înţelegere între companiile inspectate de a participa cu oferte formale la unele licitaţii. S.C Tehnologica Radion S.R.L., Euro Construct S.R.L., S.C. Straco Grup S.R.L., S.C. Delta An­trepriză de Construcţii şi Montaj 93 S.R.L. (Delta A.C.M. 93 S.R.L.), S.C. Pro Cons XXI S.R.L., S.C. RCV Global Group S.R.L., S.C. Swietelsky Con­strucţii Feroviare S.R.L., S.C. Strabag S.R.L., S.C. Eurovia-Con­struct International S.A., S.C. Glo­bal Service Proiect S.R.L. şi S.C. Drum Concept S.R.L. Atribuirea contractelor s-a făcut prin organizarea a şase licitaţii cores­punzătoare celor şase sectoare. Valoarea totală estimată a contractelor încheiate cu cele 11 companii, pentru perioada 2011-2014, este de 1,46 miliarde lei fără TVA (aproximativ 347 milioane euro). Înainte de a fi „suspendată“ pe cerul Bucu­reştiului, autostrada primarului general al Capitalei, Oprescu, mai precis licitaţia pentru studiul de fezabilitate, a fost suspendată de insti­tuţiile statului ca urmare a neregulilor descope­rite.
Beneficiarii sunt nimeni alţii decât angajaţi ai Primăriei, ale caror firme au fost date câş­tigătoare ale contractului.
Oprescu a privit aceas­tă competiţie elec­to­rală ca o oportunitate de a-şi rotunji veniturile proprii.
Sunt binecunoscute, în special în rândul celor care au lucrat cu candidatul Oprescu în 1998 sau în 2000, păţaniile spon­sorilor storşi de bani în schimbul promisiunilor deşarte făcute de individ.
- modul în care îşi păs­tra cel puţin 50% din banii veniţi „la sacoşă“. Iar culmea ticăloşiei a fost atinsă în campania din 2000, când a uitat să-şi plătească şeful de campanie, pe Radu Rizescu.
„Aduceţi-mi spirt, am dat mâna cu p…mea“! Votează Oprescu, ­p…me, apoi vei vedea de ce nu are bani primăria pentru proiecte!
Nereguli făcute de Oprescu şi deconspirate
Raicu a spus că Sorin Oprescu a întrerupt în 2008 contractele multi­anuale „modice“ de în­treţinere a drumurilor bucureştene şi din cauza acestui fapt, între 2008 şi 2011 s-a plătit pentru acest serviciu o sumă mai mare decât cea alo­cată între 2000 şi 2008 la un loc. „Toate străzile arată ca după bombardament. Nu cred să fie vreun şofer în Bucureşti să nu-i fi scăpat printre dinţi o înjurătură după ce a trecut prin gropi. Pentru acest imens pas înapoi şi pentru situaţia dezastru­oa­să a infrastructurii din Bucureşti este vinovat So­rin Oprescu“, a decla­rat Raicu. În ceea ce priveşte investi­gaţia Consiliului Concu­renţei, care a indicat licitaţii trucate în valoare de 347 de mi­lioane de lei la Primăria Generală, Raicu a declarat că de vină este „camarila rapace“ a primarului general. „Sorin Oprescu a instalat în Pri­măria Capitalei o ca­ma­rilă rapace, care se do­ve­deşte corup­tă. Dacă exi­s­tă cineva care crede că primăria nu ştia că fir­mele se înţeleg între ele, este cel puţin naiv“, a precizat el. Raicu a mai menţionat că, în acest sens, CGMB cere lui Oprescu demi­terea şefei Administraţiei Străzilor, Alina Roman, o „apro­pia­tă“ a lui Oprescu, pentru „management defectuos“, şi a cerut pri­marului general înfiin­ţarea unor comisii de anchetă la Ad­mi­nistraţia Străzilor, la ALPAB şi la Direcţia transporturi din cadrul Pri­măriei.
Dezvăluirile lui Columbeanu
Columbeanu senior susţine că pe vremea în care era secretar al Guvernului (la începutul anilor ‘90) a pus o vorbă bună pe lângă ministrul Sănătăţii de atunci, Iulian Mincu, pentru ca acesta să-l angajeze pe Sorin Oprescu. Doar că ac­tualul primar al Capita­lei, după ce şi-a luat în primire postul de consi­lier, ar fi început să se obrăz­nicească.
Dialog:
„Nea Columbene, ce mi-ai făcut, ce mi-ai fă­cut?
- Ce s-a întâmplat, dom­­nule?
- Mi-ai trimis puşla­ma­ua aia de Oprescu aco­lo, un şarlatan, mi-a transformat cabinetul ­într-un troc, vrea el să angajeze. Un om care vrea să vândă funcţiile…“ Acesta este dialogul pe care – susţine în interviu chiar Columbeanu – l-ar fi avut cu Iulian Mincu. Pentru a scăpa de „impostorul“ Oprescu şi de apucăturile acestuia…».
Dezvăluirile de pe site-ul lui Ion Coja
Pe site-ul lui Ion Coja, apare materialul: „Securiştii din familia lui Oprescu m-au determinat să plec din România“, publicat de admin pe 05.01.2012, dialog cu doctorul Florin Mătrescu din Germania. În interviu se vorbeşte despre Oprescu-Schmayer: „Răspunsul e foarte simplu. Momentul decisiv l-a reprezentat amplificarea conflictului meu cu Vasile Fica, socrul lui Sorin Oprescu.
Fica era director general al Spitalului Municipal şi general de securitate. Sigur, fiica lui Fica a divorţat până la urmă de Sorin Oprescu, dar şi Oprescu e fiu de general de Securitate. De altfel vorbim de tovarăşul Schmayer, adevarătul nume al lui Oprescu.
- Unii susţin că generalul Oprescu-Schmayer s-a ocupat de deţinuţii de la Canal. Ce puteţi spune?
- Nu am informaţii directe, dar se vehiculează. A lucrat cu soţia lui în spionaj, în perioada Gheorghiu-Dej. Sorin Oprescu face parte din echipa KGB reactivată în România, cum afirma şi Andreea Pora. Eu vorbeam contra comunismului şi îl contram pe Vasile Fica pentru unele comportamente nesociale sau antisociale faţă de studente, de personalul mediu. Se îmbăta şi-şi pierdea cumpătul, avea un limbaj necivilizat. Ne fura cursurile şi le dădea drept creaţiile lui. Eu n-am suportat acest regim şi protestam, alături de studenţi şi de personal. Fica a profitat de toleranţa mea scăzută faţă de aceste abuzuri. Totul a culminat cu o şedinţă unde am dezvăluit în public tot ce face el. Atunci a început un război inegal şi nimicitor. Eram înjurat zilnic. Cel mai îngrijorător era că acest comportament al meu se datora unei boli psihice. Am tolerat zvonurile până când, din trei surse diferite – inclusiv un căpitan de Securitate (Dobrescu), me­dic, însă, şi care făcea stagiul la noi şi care, văzând cum decurg lucrurile şi făcând deosebirea între mine medicul şi Fica nemedicul, s-a destăinuit că el conduce un lagăr de deţinuţi în Bălţile Brăilei. Acolo se aflau numai medici. Mi-a spus că acei doctori ajung acolo când vrea Securitatea, prin înscenare de mită sau prin surprinderea momentului când primesc ceva. Mă avertiza că trebuie să-mi iau măsuri de precauţie, după ce a înţeles raporturile mele cu Vasile Fica.
Chiar a început să-mi fie frică. S-au alăturat şi zvonurile că n-aş fi toc­­mai sănătos psihic. Intenţionam să mă leg cu lanţuri în faţa Intercon­tinentalului. Aveam nişte studenţi străini, care puteau anunţa Europa Liberă. Soţia mea, ca toate femeile, avea o gândire mai clară în astfel de momente. Mi-a spus să facem ceva pentru plecarea legală din ţară, dacă Fica nu mă mai poate suporta. Au venit alte avertismente şi de la fata unui colonel de Securitate, o femeie extraordinară – Geta Tiron. Toţi aceşti oameni aveau bune intenţii sau poate erau mesageri ai Se­cu­rităţii, dar toţi voiau să mă convingă să plec. Geta Tiron mi-a spus clar: «Ei sunt într-o confrerie, pot omorî oameni şi se acoperă apoi unii pe alţii, iar dumneavoastră puteţi câştiga bătălia, dar nu războiul». ­Este o altă categorie de drame din perioada comunismului. Din nefericire, existau oameni printre activişti, dar şi în Securitate, care deşi trebuiau să apere interesele naţionale, făceau tot posibilul să-i convingă pe spe­cialiştii de elită din diverse domenii să părăsească ţara. Foloseau diverse tertipuri, inclusiv ameninţări, pentru a-i determina să cedeze“.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

REALITATEA in care traim??? De ZIUA LIMBII ROMANE!!! Pentru NEPOTII si STRANEPOTII nostri!!!