Instructiuni in caz de cutremur

Imagini pentru instructiuni in caz de cutremur
Aplicatia ALERTA CUTREMUR VRANCEA va alerteaza despre iminenta unui cutremur (cu 25-30 de secunde pentru Bucuresti) inainte ca acesta sa se simta in locul in care va situati.

Daca alarma automata se declanseaza pe telefonul dvs. va recomandam sa actionati imediat si sa va deplasati, impreuna cu celelalte persoane din incapere, intr-un mod calm si organizat, catre cea mai apropiata iesire.
In cazul in care acest lucru nu este posibil si va regasiti in situatia in care cutremurul deja s-a declansat, solutia optima de protectie este metoda “triunghiului vietii”. Dezvoltata de Doug Copp, managerul pentru dezastre al Echipei Americane Internationale de Salvare (ARTI), metoda de supravietuire “triunghiul vietii” poate creste sansele de supravietuire in caz de cutremur pana la 100%.
Denumirea metodei vine de la spatiul cu acelasi nume creat in imediata apropiere a obiectele de mobilier mari care, in eventualitatea prabsirii tavanului, formeaza intre acesta si podea un triunghi de siguranta in care o persoana poate fi protejata.
Cu cat obiectul are o dimensiune mai mare, cu atat se va compacta mai putin si deci golul de siguranta va fi mai mare, astfel incat va creste probabilitatea ca persoana care il ocupa sa nu fie ranita.
Imagine similară
Metoda sfatuieste sa:
– mergeti langa un obiect voluminos (o canapea, un pat, un dulap etc.) care va lasa un gol in imediata sa apropiere si sa va intindeti la baza lui (niciodata sub el);
– daca seismul va prinde in pat, pe timp de noapte, rostogoliti-va pe jos din pat. Un gol de siguranta va exista in jurul patului.
– evitati sa va adapostiti sub tocul usii deoarece acest spatiu ofera cea mai mica rata de supravietuire in cazul unui cutremur;
– niciodata nu folositi scarile in timpul unui cutremur. Acestea se leagana separat de cladire si cele doua se vor lovi reciproc pana la prabusirea scarilor. De asemenea, chiar daca scarile nu sunt prabusite de cutremur, s-ar putea prabusi mai tarziu, deci nu le utilizati pana nu sunt verificate indeaproape.
– va pozitionati pe cat posibil cat mai aproape de zidul exterior al cladirii
– daca sunteti surprins de cutremur intr-un autovehicul, nu ramaneti in masina, ci iesiti afara si intindeti-va langa vehicul. Masinile formeaza, in general, goluri de aproximativ 1,5 metri in jurul lor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…