SCAPA DE VARICE PE CALE NATURALA

Un articol de Petrut

Desi sunt privite ca un semn al imbatranirii, varicele afecteaza si persoanele tinere, mai in ultimii ani. Varicele sunt vene supradilatate care sunt impinse catre suprafata pielii, devenind astfel usor vizibile.

Zonele cele mai afectate de varice sunt gambele si coapsele, in special ca urmare a cresterii tensiunii arteriale la nivelul membrelor inferioare si a obstructionarii partiale a vaselor periferice.


Varicele apar atat la femei cat si la barbati, desi sunt mai frecvente la femei. Slabirea vaselor sanguine si aparitia varicelor este determinata de mai multi factori, printre care si statul in picioare timp indelungat, purtarea de incaltaminte incomoda, sarcina, predispozitia genetica si, nu in ultimul rand, alimentatia nesanatoasa bogata in grasimi si zahar. 

Deficientele de vitamina C si bioflavonoizi pot slabi si ele structura de colagen a peretilor venelor, favorizand formarea varicelor.

Potrivit statisticilor emise de catre Departamentul pentru Sanatate si Servicii Umane din SUA, aproximativ 25% dintre femei si 10% dintre barbati sufera de varice. 

Aceasta afectiune poate fi vindecata sau corectata prin interventii chirurgicale si anumite tratamente farmaceutice, dar aceste metode de tratament sunt costisitoare si nu si le poate permite oricine. In schimb, exista si o serie de remedii naturale care pot rezolva eficient problema varicelor cu mult mai putini bani.

Iata cele mai eficiente 3 remedii naturale pentru varice:

Uleiul de usturoi

Usturoiul este renumit pentru proprietatile sale antiinflamatorii, care il transforma intr-un remediu excelent si pentru varice. Usturoiul subtiaza, desprinde si elimina acumularile din vasele sanguine si fluidizeaza circulatia sangelui.

Mod de folosire

Pentru acest tratament, cel mai indicat este sa procuri ulei natural de usturoi. Toarna cateva picaturi de ulei pe degete si maseaza usor zonele afectate de varice. Nu apasa prea tare cu degetele ca sa nu agravezi simptomele. La final, infasoara zonele tratate in folie de plastic si apoi intr-un tifon.

Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba poseda proprietati antiinflamatorii puternice care grabesc procesul de vindecare si stimuleaza productia de colagen. Acest ulei calmeaza inflamatia venelor si reduce durerea.

Mod de folosire

Tot ce trebuie sa faci este sa aplici cateva picaturi de ulei de jojoba direct pe zonele afectate si sa il masezi usor in piele cu degetele. Lasa-l sa actioneze cateva minute, dupa care clateste pielea cu apa calda.

Piperul cayenne

Posibil cel mai eficient tratament pentru varice, piperul cayenne este foarte bogat in vitamina C si bioflavonoizi, stimuleaza circulatia sangelui si calmeaza durerile localizate in zona venelor congestionate si inflamate.

Mod de folosire

Este mai eficient sa folosesti piperul cayenne intern decat extern. Intr-un pahar cu apa fierbinte, rastoarna o lingurita de praf de piper cayenne si amesteca bine. Bea amestecul de 3 ori pe zi timp de o luna sau doua.

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Sursa: curejoy. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

REALITATEA in care traim??? De ZIUA LIMBII ROMANE!!! Pentru NEPOTII si STRANEPOTII nostri!!!