Alimente pentru menținerea sănătății. Bere, vin si alte bunatati

Imagine în linie




    ►Ştiaţi că două pastile cu ulei de peşte luate zilnic
impulsionează creierul copiilor să se dezvolte în trei luni cât s-ar
dezvolta în trei ani? Asa susţin cercetătorii din Marea Britanie.
Creierele copiilor care au primit zilnic capsule cu acizi graşi
Omega-3 şi Omega-6 audezvoltat mai multă materie cenuşie, ceea ce a
dus la creşterea memoriei pe termen scurt şi a capacităţii de
învăţare. În plus, timp de trei luni ei au redus cantitatea de mâncare
de tip fast-food, băuturi carbogazoase şi au făcut mai mult sport.

►Un studiu realizat de cercetătorii italieni asupra populaţiilor din
sudul Europei arată că există o proporţie inversă între frecvenţa
utilizării cepei în alimentaţie şi riscul de apariţie al mai multor
forme de cancer: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de sân,
ovarian, de prostată, renal. La fel ca usturoiul şi prazul, ceapa
prezintă capacitatea de a acumula seleniul din sol, o substanţă
protectoare împotriva apariţiei cancerului. Consumul de ceapă (cel
puţin jumătate de ceapă crudă pe zi) a fost asociat, într-un alt
studiu francez, cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie
a cancerului de stomac, dar şi cu o reducere semnificativă a
incidenţei cancerului de sân.

►Sucul de morcov este un preţios ajutor al celor care suferă de
digestie dificilă sau lipsa poftei de mâncare. Morcovul este bogat în
substanţe anti-oxidante ca vitamina A, dar şi alte vitamine şi
minerale, atât de necesare organismului uman. O cură de zece zile cu
suc proaspăt cicatrizează rănile făcute de ulcer şi îmbunătăţeşte
vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.

►Un consum moderat de bere poate îmbunătăţi funcţiile sistemului cardiovascular.

►Sunt mai mult de 20000 de feluri de bere?

►Singurul aliment care nu se deterioriază este mierea.

►În secolul al 16-lea, în Anglia, berea făcea parte din micul dejun?

►Vinul roşu e un ingredient esenţial pentru a ne menţine în formă. Se
ştie de mult timp că ajută la prevenirea cancerului şi la protejarea
arterelor. Unele studii arată însă că există un antioxidant care se
găseşte în strugurii roşii din care se face vinul, numit resveratrol.
Acesta îmbunătăţeşte anduranţa muşchilor, reduce afecţiunile gingiilor
şi apariţia bolii Alzheimer.

►Cei care îşi încep ziua cu două ouă la micul dejun pierd de două ori
mai multe kilograme decât cei care ţin diete drastice, susţin
nutriţioniştii de la Universitatea de medicină din Louisiana (SUA),
într-un studiu efectuat pe o mie de femei obeze. Succesul oului este
determinat de conţinutul bogat în cele mai bune proteine, ceea ce
conferă aceeaşi energie ca şi mâncatul unei fripturi, dar are un număr
mult mai mic de calorii. Şi asta, indiferent de modalitatea de
preparare.

►Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente să ne trezească dimineaţa.

►Dieta naturistă presupune şi multe reguli pe care mulţi oameni nu le
pot urma. Cu toate acestea, dacă încercăm să ne apropiem cât mai mult
de acestea vom observa, în timp, îmbunătăţiri. Iată care sunt regulie
mai sus-menţionate: Consumă cel puţin 2 litri de lichide pe zi, Nu
trebuie să bei lichide în timpul mesei, Nu se recomandă să consumi
multe feluri de mâncare la o masă şi ai grijă cum le combini, Vinul de
ţară se bea cu moderaţie cu o jumătate de oră înaintea mesei, Fructele
trebuie mâncate înaintea celorlalte alimente, pentru a asigura o
digestie mai bună, Este bine ca fiecare să consume alimente din ţara
în care s-a născut. De exemplu noi, românii, am putea să înlocuim
lămâia cu cătina albă. Produsele din cereale trebuie consumate fără să
le distrugem principiile nutritive prin modul de preparare.Vitaminele
sintetice realizate chimic nu îşi îndeplinesc rolul la fel de bine ca
cele naturale, deci trebuie înlocuite.

►În ultimul timp, studiu după studiu arată beneficiile ciocolatei:
conţine antioxidanţi care previn anumite tipuri de cancer, iar anumite
substanţe pot chiar să prevină demenţa. Consumaţi ciocolată cu cel mai
mare conţinut de cacao. Cea care are prea mult zahăr face mai mult rău
decât bine.

►Treizeci de grame de fistic zilnic ne feresc de riscul de a ne
îmbolnăvi de boli cardiovasculare ca infarct, accident cerebral sau
embolii, susţin cercetătorii de la Universitatea de medicină din
Pennsylvania (SUA).
Pe lângă fistic, nucile, migdalele şi alunele de pădure neprăjite
reduc atât nivelul colesterolului rău, cât şi al grăsimilor
nesănătoase din arterele sanguine. Studiul, efectuat pe trei mii de
adulţi, timp de cinci săptămâni, a micşorat nivelul colesterolului şi
trigliceridelor cu până la 30%, reducând astfel riscul de formare a
cheagurilor de sânge care blochează arterele.

►Consumul exagerat de şuncă poate afecta plămânii, potrivit unui
studiu realizat de o echipă de cercetători americani din cadrul
Universităţii Columbia , New York . Şi asta din cauza faptului că
şunca, slănina şi alte produse din carne afumată conţin nitriţi
utilizaţi pe post de conservanţi. Persoanele care au consumat produse
din carne afumată de cel puţin 14 ori pe lună au prezentat de două ori
mai multe riscuri de a face bronşită şi emfizem, boli care produc
îngustarea căilor respiratorii şi obstrucţionează fluxul de aer. În
plus, persoanele care mănâncă şuncă de mai mult de cinci ori pe
săptămână prezintă cu 60% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la
vezica urinară, faţă de cei care mănâncă mai rar acest produs.

►Pentru a şti care sunt alimentele care ajută organismul să-şi refacă
forţele, trebuie să cunoaştem câteva dintre acele legume şi fructe
care, nepreparate, ne oferă vitaminele de care avem nevoie. Trebuie
ţinut cont de faptul că excesul alimentar duce la obezitate, boli şi
îmbătrânire prematură, şi toate acestea pot fi simplu evitate.
Deci iată ce trebuie să mâncăm pentru a nu mai ajunge în vecinătatea
farmaciilor.  - Pentru vitamina A: morcovul, roşiile, spanacul,
salata, pătrunjelul  verde, ceapa verde, mărarul, adică legumele
galben-portocalii şi verde închis. - Alimentele bogate în vitamina E
sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumb,
floarea-soarelui, măsline.  - Vitamina C au: citricele, ardeiul gras,
hreanul şi măceşul. Una din cele mai mari concentraţii de vitamină C o
are pătrunjelul verde.- Calciu găsim în: iaurt, lapte, telemea, nuci,
morcovi, varză, gulie, mere.- Pentru fier trebuie să mâncăm: spanac,
gălbenuş, cacao, stafide.

►Regimul alimentar mediteranean, bogat în uleiuri vegetale şi peşte,
este la fel de benefic pentru persoanele care suferă de maladii
cardiace ca şi regimul alimentar foarte strict, sărac în grăsimi, este
concluzia Asociaţiei americane de cardiologie. Dieta mediteraneană
constă în consumul mărit de fructe, vegetale, seminţe şi peşte,
cantităţi mici de carne roşie şi o cantitate relativ mare de grăsimi
provenind din uleiul de măsline şi nuci. Prezenţa acidului gras Omega
3, prezent în cantitate mare în aceste alimente limitează crizele
cardiace sau accidentele cerebrale. Dieteticienii au recomandat
tuturor bolnavilor să consume zilnic o cantitate maximă de 200 de
grame de colesterol, iar procentul zilnic de calorii provenind din
grăsimi să fie limitat la 30%.

►Trebuie să zdrobiţi usturoiul înainte de a-l găti sau mânca, pentru
a-i păstra proprietăţile anticoagulante, utile în prevenirea bolilor
cardiovasculare şi a emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de
sânge). Alicina este enzima din usturoi care împiedică formarea
trombilor de sânge. Cercetătorii de la Universitatea din Cuyo ,
Argentina , au comparat efectul anticoagulant al usturoiului gătit
întreg sau zdrobit. Rezultat: copt sau fiert, usturoiul îşi păstrează
efectul anticoagulant mult mai mult dacă este zdrobit înainte de a fi
pus în mâncare. Important este ca perioada de fierbere să nu
depăşească trei minute, şi să nu fie gătit la microunde, deoarece îşi
pierde toate proprietăţile curative.

►Beneficiile unui anume compus din boabele de cacao sunt atât de mari,
încât acesta poate rivaliza cu penicilina şi anestezicele, susţine o
echipă de cercetători americani care şi-au publicat un studiu amplu în
revistă Chemistry & Industry. Ingredientul cu pricina se numeşte
epicatechina şi poate reduce riscurile de apariţie a unor boli grave,
precum infarctul sau insuficienţa cardiacă, a indicat Norman
Hollenberg, profesor de medicină la Şcoala de medicină Harvard.

►Ciocolata, ale cărei efecte pozitive cardiovasculare au fost deja
demonstrate, este benefică şi pentru creier, pentru că îmbunătăţeşte
circulaţia sangvină cerebrală, este rezultatul a două studii
prezentate de medicii americani.
Substanţa antioxidantă conţinută de boabele de cacao a crescut
semnificativ fluxul sangvin în creier, şi acest lucru este benefic în
tratarea persoanelor în vârstă care au suferit mici atacuri cerebrale
şi suferă de demenţă. Trei ceşti de cacao zilnic vă feresc de
hipertensiune arterială şi pierderea memoriei.

►Dieta alimentară bogată în fibre (30 de grame zilnic) reduce la
jumătate riscul de apariţie a cancerului la sân, este concluzia unui
studiu realizat de cercetătorii britanici şi publicat în
„International Journal of Epidemiology". Fibrele alimentare, prezente
în pâine, cereale integrale, dar şi în legume şi fructe, protejează
femeile tinere împotriva cancerului la sân, dar nu are efect în cazul
celor aflate la menopauză. Printre posibilele explicaţii se numără
faptul că alimentele cu conţinut mare de fibre sunt bogate în
vitamine, zinc şi antioxidanţi. O a doua explicaţie este faptul că
acestea controlează glicemia, variaţiile de nivel de zahăr în sânge
putând provoca apariţia cancerului. Cea de-a treia explicaţie este că
fibrele reduc nivelul hormonilor la femeile tinere.

►Dacă sunteţi adepţii consumului de pește de trei ori pe săptămână,
aveţi mari şanse să nu vă îmbolnăviţi de cancer. Un studiu publicat în
„Internaţional Journal of Cancer" confirmă efectele preventive ale
peştelui gras, bogat în omega-3, asupra cancerului de prostată. Două
mii de persoane atinse de această teribilă maladie au fost întrebate
despre obiceiurile lor alimentare, răspunsurile lor fiind comparate cu
cele ale unui grup etalon. Studiul a demonstrat că omega-3 micşorează
riscul apariţiei acestui tip de cancer cu 43%. Dar nu doar peştele
este responsabil de această diferenţă. Există şi un aspect genetic
deoarece purtătorii genei COX-2 beneficiază, în totalitate, de
efectele protectoare ale peştelui gras.

►Adăugarea de lapte în ceai poate distruge calitatea acestuia de a ne
proteja împotriva bolilor cardiovasculare. Acesta este rezultatul unui
studiu german care a demonstrat că ceaiul negru, băut frecvent,
păstrează pereţii arterelor sănătoşi şi menţine tensiunea constantă .
Însă caseina, o proteină din lapte, anulează efectul benefic al
oxidului nitric, substanţa din ceai care ameliorează dilaterea vaselor
de sânge, sunt concluziile cercetătorilor, publicate în European Heart
Journal.

►Câteva cuburi de ciocolată neagră, consumate zilnic, au acelaşi efect
ca şi administrarea de aspirină, diminuând riscul de blocare a
arterelor, responsabil pentru apariţia infarctului sau a accidentelor
cerebrale. Acestea sunt concluziile unui studiu al cercetătorilor de
la Şcoala de medicină Johns Hopkins (SUA). Ciocolata neagră, fără
zahăr şi unt contribuie la reducerea coagulării sangvine datorită
flavonoidelor, substanţele chimice prezente în boabele de cacao, ceea
ce împiedică formarea cheagurilor de sânge. Cantitatea zilnică
recomandată de medici este de două linguri de ciocolată pură. Faceţi
astfel un bine inimii dumneavoastre şi tensiunii arteriale, care se
echilibrează datorită conţinutului mare de magneziu.

►Cercetătorii americani au descoperit că o substanţă prezentă în
compoziţia vinului roşu, resveratrol, are efecte miraculoase în cazul
persoanelor obeze şi creşte considerabil longevitatea. Aceasta
moleculă ar putea explica de ce francezii, deşi sunt cunoscuţi ca cei
mai mari consumatori de vin roşu din lume, suferă de mai puţine
maladii cardiovasculare, în ciuda alimentaţiei bogate în calorii.

►Pe lângă faptul că hidratează, ceaiul are şi alte beneficii asupra
sănătăţii, cum ar fi protecţia împotriva bolilor cardiace şi a
cancerului, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine. Pentru a
prepara corect ceaiuri ar trebui să adăugaţi o linguriţă de plantă
uscată la 250 ml de apă sau două linguriţe de plantă proaspătă la
aceeaşi cantitate. Ceaiul de muşeţel uşurează digestia, calmează
nervozitatea şi anxietatea, în timp de socul se recomandă în gripă,
sinuzită sau guturai. Durerile de cap trec cu ceai de tei, iar menta
ajută digestia, reduce flatulenţa şi înlătură greaţa. Ceaiul din
măceşe previne infecţiile gripale şi răcelile.

►Ceaiul este a doua băutură consumată în lume, cantitativ, după apă,
potrivit specialiştilor americani, citaţi în cartea „Mâncarea şi
sănătatea", apărută la editura Reader's Digest.

►Bogat în vitaminele A, B1, B2, C şi în substanţe nutritive, mărul are
proprietăţi terapeutice asupra organismului uman. Substanţele
nutritive antioxidante din sucul de mere ajută la reducerea
colesterolului şi a bolilor cardiovasculare. Consumul regulat de mere
reduce riscul apariţiei cancerului la sân şi la plămâni. Merele sunt
bogate în fibre, reduc colesterolul din organism şi întăresc oasele.
Când sunt mâncate ca o gustare, merele suprimă foamea şi de aceea sunt
indicate în curele de slăbire. În afară de proprietăţile terapeutice
pe care le au, merele sunt utilizate şi în cosmetică. Măştile cu măr
ras, aplicat pe faţă timp de 10 minute, câteva zile consecutiv, ajută
la curăţarea tenului, la vindecarea acneelor şi la estomparea
ridurilor.

►Contrar ideii că frigul distruge bacteriile, există numeroşi germeni
care supravieţuiesc în frigider. Unul dintre aceştia este listeria,
bacterie extrem de periculoasă pentru femeile însărcinate, deoarece
poate îmbolnăvi fătul sau nou-născutul. Listerioza provoacă infecţii
rare, dar grave, şi persoanelor în vârstă sau celor cu rezistenţă
scăzută la infecţii. Ea poate da meningită, conjunctivită, chiar
septicemii (înmulţirea nestăvilită a bacteriei în sânge). Evitaţi să
mâncaţi:-        mezeluri în gelatină, -        carne tocată
insuficient preparată termic, -        peşte afumat, -        germeni
de grâu încolţit sau lactate nepasteurizate. -        Spălaţi bine
ierburile aromate, -        fierbeţi bine carnea şi -
dezinfectaţi-vă regulat frigiderul.

►Deoarece toamna se reactivează ulcerele şi gastritele hiperacide,
pentru a preveni apariţia durerilor de stomac, mâncaţi zilnic cinci
smochine. Sunt un bun remineralizant, deoarece conţin magneziu şi
potasiu. Luptă contra oboselii şi pentru refacerea organismelor
slăbite de tratamente contra cancerului.

►Nu eliminaţi ciocolata dacă vreţi să slăbiţi câteva kilograme, este
concluzia unui studiu al unor medici nutriţionişti francezi. Aceştia
au observat că marii consumatori de glucide (substanţe care furnizează
energia necesară organismului, reglând senzaţia de foame) erau cei mai
supli, din totalul celor studiaţi. Glucidele se găsesc, pe lângă
ciocolată, în cereale integrale sau fructe. Ei au stabilit cele patru
condiţii care trebuie îndeplinite pentru a reuşi pierderea
kilogramelor: reducerea valorii calorice a alimentaţiei, eliminarea
senzaţiei permanente de foame, renunţarea la alimentele nesănătoase şi
practicarea unei activităţi fizice adaptate vârstei şi sănătăţii.

►Popoarele care sunt mari consumatoare de iaurt nu cunosc o boală a
civilizaţiei moderne: constipaţia. Aceasta produce intoxicarea
organismului datorită neeliminarii toxinelor sau formarea de
hemoroizi. Consumaţi iaurt cu bacterii lactice vii (de tipul Bifidus
Essensis) care echilibrează flora intestinală.

►Năutul este un înlocuitor foarte bun pentru cafea, boabele de năut
prăjite şi măcinate fiind un puternic stimulent digestiv şi nervos.
Pentru ameliorarea simptomelor răcelii, specialiştii în medicină
naturistă recomandă administrarea zilnică a două pahare de apă de
năut. Un litru de apă şi două kilograme de năut lăsate la macerat timp
de 16-24 ore, la temperatura camerei, pot reprezenta un excelent
antibiotic natural. Calităţile apei de năut nu se opresc aici, ea
fiind apreciată şi ca revigorant masculin, mărind potenţa. Pentru că
este bogat în acid folic, năutul este indicat bărbaţilor care vor
să-şi îmbunătăţească viaţa sexuală şi fertilitatea. Fiind un
medicament foarte puternic, apa de năut e contraindicată în febră,
hipertensiune şi stări de iritabilitate nervoasă. Năutul este apreciat
şi pentru virtuţile sale nutritive. Recomandat în terapia asteniei
fizice şi psihice, în convalescenţă, năutul poate fi considerat, pe
drept o sursă de sănătate.

►Carnea de peşte are un rol foarte important, deoarece conţine fosfor,
substanţa necesară bunei funcţionări a creierului, în special a
memoriei. Femeile care vor să slăbească trebuie să înlocuiască carnea
de porc cu cea de ton, cel puţin de două ori pe săptămână, deoarece
are puţine calorii.

►Dacă vă lipseşte pofta de mâncare sau aveţi probleme cu digestia,
trebuie să faceţi o cură de zece zile cu suc de morcov. Morcovul
conţine o puternică concentraţie de vitamina A, dar şi alte vitamine
şi minerale, atât de necesare organismului uman. Morcovul este indicat
pentru cicatrizarea rănilor făcute de ulcer şi pentru îmbunătăţirea
vederii.

►Adolescenţii care consumă mai multe produse bogate în calciu decât
majoritatea, sunt mai supli. Cercetătorii din San Diego au analizat
masa musculară a unui grup de fete cu vârsta cuprinsă între 9 şi 12
ani care au notat detaliat alimentele consumate pe parcursul
studiului. Acest studiu confirmă cercetările anterioare care
demonstrau, la femeile între 30 şi 60 de ani, creşterea capacităţii
organismului de a distruge grăsimile, în condiţiile unui consum
crescut de calciu. Alimente bogate în calciu sunt laptele praf,
caşcavalul, brânzeturile şi anumite ape minerale. La acest rezultat
s-a ajuns indiferent de forma de asimilare a calciului: alimente sau
suplimente nutriţionale.

►Acum zece ani, soia era desemnată drept „alimentul-minune". Experţii
britanici susţin acum că substanţele chimice cu care este tratată soia
blochează absorbţia mineralelor şi scad fertilitatea feminină. Din
cauza hormonilor vegetali conţinuţi, femeile cu cancer mamar trebuie
să o consume cu moderaţie.

►Grapefruitul vă scapă de oboseală şi dureri de cap. Beţi zilnic timp
de două săptămâni două pahare cu suc de grapefruit. După ce terminaţi
această cură o să fiţi mult mai energic. Asta fiindcă fructul este una
dintre cele mai importante surse de vitamină C.

►Puţini sunt cei care ştiu ca lămâia este un bun remediu împotriva
negilor. Astfel, lăsaţi coaja a două lamai să stea într-o cană de oţet
tare timp de opt zile şi puneţi pe neg, sub leucoplast, o bucată de
vată îmbibată cu această soluţie de două ori pe zi. O să scăpaţi cât
de curând de neg.

►Propolisul este un veritabil antibiotic natural, la fel ca
streptomicina şi penicilina. Propolisul ajută la echilibrarea
metabolismului, la reglarea sistemului hormonal, precum şi la
întărirea sistemului imunitar. O simplă tabletă de propolis
prelungeşte activitatea creierului cu şase ore.

►Măceşele au un rol important în respiraţia celulelor. Practic, ceaiul
de măceşe ajută organismul să funcţioneze la parametri normali.
Fiindcă este bogat în săruri minerale, ceaiul are un rol diuretic.
Este recomandat în special persoanelor cu afecţiuni hepatice şi
renale.

►Uleiul de măsline ajută la vindecarea gastritei şi a ulcerului. El
poate fi folosit şi ca laxativ, luând o lingură seara la culcare.
Pentru entorse şi dureri reumatismale se fac frecţii cu ulei de
măsline amestecat cu usturoi pisat. Folosit permanent, uleiul de
măsline ajută la dizolvarea pietrelor din bilă.

►Uleiul de peşte ajută la creşterea rezistenţei inimii şi asta fiindcă
scade simţitor colesterolul. Totodată, ajută la circulaţia sângelui şi
încetineşte procesul de îmbătrânire, distrugând toxinele din organism.
Consumat cu regularitate, uleiul de peşte linişteşte sistemul nervos,
ne ajută să dormim profund şi să facem faţă stresului.

►Mai multă vitamină C decât în portocale se găseşte în kiwi. Totodată,
are toate tipurile de fibră, ceea ce ajută la prevenirea cancerului şi
a bolilor de inimă. Fiindcă este bogat în cupru, kiwi ajută la
întărirea sistemului imunitar şi la dezvoltarea creierului. De reţinut
că toate proteinele, vitaminele şi mineralele se găsesc în seminţe şi
nu în pulpa fructului.

►Pâinea intermediară este cea mai sănătoasă. Pâinea albă este uşor de
asimilat de organism, însă conţine foarte puţine vitamine. În pofida
părerii generale, pâinea neagră nu este foarte sănătoasă. Fiindcă are
multă celuloză, aceasta irită tubul digestiv. Bolnavii de gastrită
simt cel mai bine acest lucru.

►Datorită grăsimilor pe care le conţine, margarina măreşte
colesterolul. Mai mult, ea favorizează „rotunjirea" taliei şi a
feselor. Dacă mâncaţi foarte des margarină, aveţi toate şansele ca
stratul de celulită să se îngroaşe. În timp, creierul, inima şi
sistemul circulator au de suferit din cauza margarinei.

►Sucul de ardei gras întăreşte unghiile şi părul, deoarece conţine
siliciu. Este indicat şi în colici intestinale, crampe şi balonări. De
asemenea, ajută la curăţarea petelor închise de pe piele. Se bea în
înghiţituri mici, cu 30 de minute înainte de masă.

►Consumat cu moderaţie, vinul roşu micşorează nivelul colesterolului
şi previne accidentele cardiovasculare. S-a descoperit recent că
băutura acţionează şi împotriva afecţiunilor pulmonare şi a maladiei
Alzheimer. Vinul roşu, spun cercetătorii de la Harvard, este, prin
acţiunea sa antioxidantă, secretul
longevităţii.

►Cel mai cunoscut fruct în lume este roşia. Francezii au numit-o
„fructul iubirii", nemţii „fructul paradisului". Bananele sunt
următorul fruct în topul popularităţii. Merele al treilea, apoi
portocalele şi pepenii.

►Uleiul de cătină îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului.

►Roşiile conţin o substanţă care are proprietăţi antioxidante. Cu
ajutorul ei sunt protejate celulele, se împiedică distrugerea şi
degenerarea lor, care ar putea cauza apariţia cancerelor. Alte legume
cu proprietăţi asemănătoare sunt salata verde, varza, broccoli,
anghinarea şi ardeiul iute.

►Pâinea rămâne mai mult timp proaspătă dacă se păstrează într-un vas
smălţuit, de sticlă sau de porţelan, acoperit cu capac. Pe fundul
vasului se va pune o bucăţică de cartof crud sau puţină sare. Aceasta
ajută ca pâinea să nu mucegăiască.

►Feniletilamina produce o uşoară stare de visare şi este produsă de
către creier în momentul în care doi oameni sunt îndrăgostiţi.
Interesant de remarcat este faptul că aceeaşi substanţă se regăseşte
şi în ciocolată.

►Bananele au un conţinut bogat în potasiu şi vitamină A şi au mari
cantităţi de fosfor, magneziu şi vitamină C.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse