Ghimbir murat, face minuni!

Un articol de Petrut


PREPARAT ASTFEL, GHIMBIRUL ELIMINA PARAZITII DIN INTESTINE, COBOARA COLESTEROLUL SI VINDECA SIMPTOMELE DE ARTRITA!

Alimentele fermentate precum muraturile, sunt apetisante si foarte sanatoase. Consumul de alimente fermentate, care au un continut mare de probiotice, introduce bacterii benefice in sistemul digestiv si sprijina sanatatea intestinelor....


Probioticele incurajeaza productia de anticorpi naturali si intaresc sistemul imunitar, prevenind astfel imbolnavirile.

Ghimbirul murat poate fi folosit cu succes in tratamentul multor conditii de sanatate intrucat bacteriile benefice pe care le genereaza au capacitatea de a elimina parazitii din intestine, iar gustul iute-acrisor este un semn ca acesta este bogat si in vitamina C, drept pentru care poate fi si un bun antibiotic natural

Ghimbirul murat ajuta printre altele si la asimilarea fierului iar gratie continutului redus de grasimi si calorii, ghimbirul murat poate fi inclus in orice dieta.

Preparat in acest mod, ghimbirul poate trata si alte afectiuni cum ar fi deranjamentele stomacale, avand si capacitatea de a reduce colesterolul.

Ghimbir murat, RETETA!

Ingrediente

• 250 de grame de radacina de ghimbir

• o lingura de sare mare

• 300 de ml de otet de mere

• 100 de grame de zahar

Instructiuni:

- Spala, apoi curata de coaja ghimbirul, dupa care taie-l in fasii cat mai subtiri cu putinta. Freaca fiecare bucatica in parte cu sare, apoi lasa-le sa-si ia sare circa 30 de minute.

- Asaza apoi ghimbirul intr-un borcan sterilizat.

- Separat, fierbe otetul si zaharul, iar dupa ce zaharul s-a topit,  toarna amestecul fierbinte peste ghimbir. Inchide capacul si apoi infasoara borcanul cu un prosop, lasandu-l sa stea asa acoperit pana a doua zi.

- Urmatoarea zi ia borcanul si depoziteaza-l in camara. Dupa aproximativ 14-18 zile este tocmai bun de consumat.

- Consuma ca atare, asa cum consumi muraturi la fiecare masa. Nu trebuie sa exagerezi, insa daca este consumat zilnic,  efectele sale terapeutice mentionate mai sus se vor simti imediat!

Nota: Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta faptului ca ghimbirul isi va schimba culoarea (se va face roz), intrucat este semn ca acesta este foarte proaspat.

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook! si Google+.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…