De necrezut! Asta se petrece în organism atunci când consumi zilnic ghimbir...

Iata parerea unei prietene care foloseste ghimbirul cu bune rezultate.


Draga Sandina, 
    Am fost diagnosticata acum doi ani cu arterita obliteranta, peste care s-a suprapus o criza de sciatica. M-am chinuit un an si jumatate sa-mi imbunatatesc starea si sa pot umbla. Abia atunci m-am putut axa pe problema de circulatie la nivelul picioarelor. De altfel am si un stent in aorta.Imi cer scuze ca am insirat toate astea ca sa ajung la ghimbir!
beneficiile consumului zilnic de ghimbir
    De un an beau, cu pauze, o bautura din lamii, usturoi si ghimbir, cu reale rezultate. Boala a regresat de la stadiul B2 la B1si distantele pe care le pot parcurge fara durere sunt tot mai mari. In plus,am senzatia ca stau mai bine si cu imunitatea, digestia,...In concluzie, chiar e bun!
    Sper ca sunteti bine, mari si mici. Ma bucur sa vad mail-uri de la tine, semn ca totul e bine.
    Te imbratisez, Mihaela

Dacă nu consumi deloc ghimbir, ratezi o multitudine de proprietăţi sănătoase pentru organism. Astăzi îţi vom prezenta cele mai importante treisprezece astfel de beneficii.

Imagini pentru ghimbirGhimbirul este originar din China, dar astăzi poate fi procurat cu uşurinţă pretutindeni în lume şi serveşte atât ca mirodenie pentru aromarea mâncărurilor cât şi ca leac medicinal.

Iată care sunt principalele treisprezece beneficii ale consumului zilnic de ghimbir!



1. Luptă împotriva cancerului: Ghimbirul reduce inflamaţia intestinului subţire şi a colonului, protejând astfel împotriva cancerului de colon.

2. Reduce inflamaţia: Mulţumită gingerolilor conţinuţi, ghimbirul tratează inflamaţia celulară. Prin consecinţă, ghimbirul vindecă durerea şi edemele musculare în cazurile de artrită şi mialgie.

3. Ameliorează simptomele de reflux gastroesofagian: Un studiu publicat în Revista de cercetare moleculară în domeniul nutriţiei susţine că compuşii ghimbirului acţionează de 6 ori mai eficient decât medicamentele pentru scăderea producţiei de acid gastric prin blocarea receptorilor de histamină, medicamente care pot eroda mucoasa stomacală.

4. Taie greaţa de dimineaţă: Femeile care au încercat ghimbirul pe post de remediu împotriva greţurilor şi vărsăturilor matinale susţin că au obţinut îmbunătăţiri semnificative prin această metodă. Totuşi, sfătuim ca femeile însărcinate să ceară sfatul medicului înainte de a folosi ghimbir.

5. Calmează tusea şi inflamaţiile gâtului: Feliază ghimbirul, toarnă peste el apă clocotită, apoi adaugă miere şi lămâie. Acest remediu lichid reduce şi congestia nazală.

6. Ajută digestia: Deranjamentele stomacale pot fi calmate rapid cu ceaiuri de ghimbir îndulcite cu miere.


7. Calmează durerile de cap: Împreună cu mentă şi piper cayenne, ghimbirul vindecă sau reduce semnificativ intensitatea migrenelor. Amestecă într-un ibric plin cu apă 1 linguriţă de mentă uscată cu un deget de piper cayenne şi câteva felii de ghimbir. Pune apa la fiert, aşteaptă să dea în clocot, iar după ce se răceşte puţin adaugă şi miere.

8. Calmează durerile de dinţi: Durerile gingivale şi dentare pot fi calmate prin mestecarea sau frecarea locurilor inflamate cu bucăţele de rădăcină de ghimbir.

9. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui: Dă pe răzătoare 50g de ghimbir, apoi răstoarnă ghimbirul ras într-o oală mare plină cu apă clocotită (4-5 litri). După răcire, foloseşte fiertura pentru tamponarea externă a zonelor afectate.

10. Previne greaţa şi vărsăturile în urma intervenţiilor chirurgicale: Mestecarea de ghimbir poate fi de mare ajutor!

11. Creşte pofta de mâncare şi ajută digestia: Mestecă ghimbir înainte de mese ca să stimulezi secreţia de sucuri digestive, să creşti pofta de mâncare şi să sprijini digestia alimentelor.


12. Reduce tensiunea şi durerile musculare: Pentru problemele musculare, freacă zonele dureroase cu pastă de ghimbir şi turmeric de două ori pe zi.

13. Echilibrează glicemia: Bea un pahar de apă cu ghimbir în fiecare dimineaţă ca să echilibrezi glicemia.

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…