Mancarea este energie: Secretul ascuns despre mâncare

Imagini pentru mancarea este energie

Pofta buna la o masa linistita, la care sa savurati o mancare pregatita in liniste si cu multa dragoste. 


Secretul ascuns despre mâncare
     Se spune că undeva, într-un ținut îndepărtat exista o foarte bună bucătăreasă. Oameni de seamă din tot ținutul o angajau să gătească pentru petrecerile lor. Oaspeții erau de fiecare dată extrem de încântați, iar bucătăreasa era cunoscută și respectată pentru munca ei.
     Spre deosebire de ceilalți bucătari și bucătărese, această femeie avea ceva special. Ea nu ținea secrete rețetele în timp ce toți ceilalți bucătari nu și-ar fi divulgat secretele pentru nimic în lume. Bucătăreasa noastră îi dădea rețeta exactă fiecărui om care i-o cerea.
     Cu toate acestea, nu a existat nimeni, niciodată, care să gătească o mâncare la fel de bună ca ea.
     Fiind atât de răspândită, vestea a ajuns și la urechile împăratului. Când a auzit, acesta și-a propus să o cunoască cât mai curând pe această celebră bucătăreasă. Vestea a picat la țanc pentru că peste o săptămână era ziua fiicei lui.
     - Pentru că îmi iubesc fiica și pentru că vreau să gust din bucatele gustoase și renumite, o voi angaja drept bucătăreasă pentru petrecerea fiicei mele pe Einomra - spuse împăratul.
     Einomra era numele acestei bucătărese, iar slujitorii plecară degrabă în căutarea ei.
     - Accept cu bucurie să gătesc pentru petrecerea preaiubitului meu rege - spuse Einomra atunci când solul trimis de către rege i-a înmânat invitația.
     Începând cu ziua următoare, bucătăreasa s-a și apucat de treabă. Regele avea un număr mare de invitați, iar bucatele trebuiau pregătite din timp.
     În ziua marii petreceri totul era pregătit. Bucatele îmbietoare se invitau parcă singure spre a fi servite.
     Odată așezați la masă, nu a existat un invitat care să nu remarce gustul extraordinar de bun al tuturor felurilor de mâncare. Vorbeau între ei și erau cu toții curioși cine era persoana care făcuse o mâncare așa de gustoasă.
     La finalul petrecerii, regele a fost felicitat de aproape fiecare invitat pentru muzica bună, jocurile de societate, dar în special pentru gustul deosebit al mâncării.
     Atunci când petrecerea s-a încheiat, regele a plătit-o pe Einomra așa cum a promis, iar aceasta s-a întors acasă, acolo unde o așteptau copiii, dar și soțul său, la care ținea foarte mult.
     Înainte de a pleca însă, stăpânul regatului a rugat-o pe bucătăreasă să lase rețetele pe care le cunoștea și slujitorilor săi bucătari. Regele ar fi vrut să mănânce în fiecare zi bucate la fel de gustoase, nu numai în zi de sărbătoare.
     - Cu mare drag voi lăsa toate rețetele pe care le cunosc slujitorilor dumneavoastră preaiubite rege.
     Acestea au fost cuvintele Einomrei, iar mai apoi aceasta s-a retras.
     Chiar de a doua zi, regele a ordonat ca mâncarea să fie făcută după aceste rețete noi. Spre surpriza lui și a reginii însă, mâncarea de a doua zi a avut gustul cel mai oribil de până atunci. Văzând cum mâncarea era de abia comestibilă, regele s-a înfuriat. A ordonat ca a doua zi să îi fie adusă Einomra pentru a-i aplica o pedeapsă aspră.
     - De ce ți-ai bătut joc de mine și nu mi-ai dat rețetele corecte după care faci mâncarea? - a tunat regele.
     - Iertată-mi fie îndrăzneala - răspunse Einomra - dar eu v-am lăsat chiar rețetele originale după care m-am ghidat chiar eu atunci când am făcut mâncarea pentru petrecerea fiicei dumneavoastră. Nu aș îndrăzni să vă jignesc.
     - Ai crezut că dacă îmi vei da niște rețete greșite, eu te voi angaja pe tine drept bucătăreasa curții, nu-i așa? Te-ai înșelat amarnic, fetițo. Te voi arunca în temniță acolo unde vei sta trei zile. Apreciez bucatele gustoase pe care le-ai făcut pentru petrecerea fiicei mele așa că îți voi mai da o șansă. După aceste trei zile, vreau să îmi prezinți rețetele reale după care ai gătit la petrecere, altfel, capul îți va sta acolo unde îți stau picioarele.
     Astfel Einomra a fost aruncată în temniță. Lacrimile nu îi mai conteneau pentru că ea nu greșise cu nimic. Îi dăduse regelui rețetele reale. Ce s-o fi întâmplat oare de bucătarii curții nu au făcut mâncarea gustoasă urmând rețetele ei?
     În a treia zi, vestea că Einomra a fost închisă și că ar putea fi omorâtă de către rege a ajuns și la urechile celui mai înțelept om din regat. Regele îl respecta foarte mult pe înțeleptul regatului pentru că acesta îl ajutase cu sfaturi de foarte multe ori.
     Auzind că cea mai bună bucătăreasă din regat ar putea fi omorâtă de către rege, înțeleptul a pornit rapid înspre palat. El știa motivul pentru care bucătarii curții nu au făcut mâncarea gustoasă chiar dacă au urmat întocmai rețeta. Era singurul în măsură să o salveze așa că nu a stat prea mult pe gânduri. Timpul era pe sfârșite, mai avea totuși o șansă să ajungă înainte ca termenul dat de împărat să se fi încheiat, așa că a pornit la drum.
      A ajuns cu câteva minute înainte de execuție. Străjerii i-au permis imediat trecerea. A intrat în camera unde urma să aibă loc execuția și i-a cerut voie regelui să ia cuvântul.
     Chiar dacă nu foarte încântat de idee, din respect regele a acceptat.
     - Preaiubite rege, am venit astăzi aici pentru a salva un suflet nevinovat de la pierzare. Eu știu motivul exact pentru care bucătarii dumneavoastră nu au reușit să facă mâncarea la fel de gustoasă, chiar dacă au urmat rețeta întocmai.
     Nu este vorba de nici un ascunzinș din partea Einomrei și nici de rea voință din partea bucătarilor curții. Este vorba de un adevăr mult prea puțin cunoscut astăzi, dar care sper ca de aici încolo să dăinuie pentru totdeauna:
     Mâncarea este o prelungire a sufletului celui care o gătește. Rețeta este într-adevăr importantă, dar ingredientul principal pe care Einomra îl pune în mâncare, fără ca măcar să își dea seama, este armonia ființei sale. Armonia sa face ca bucatele să fie la rândul lor armonioase și, implicit, gustoase. Ea nu v-a dat niște rețete greșite. Vi le-a dat pe cele corecte. Gustul deosebit după care tânjiți nu poate fi reprodus însă de nimeni altcineva, ci numai de Einomra, prin energia care o caracterizează. Bucatele se imprimă cu energia caracteristică a celui care le prepară.
   
      Să se noteze și să nu se uite niciodată - spuse înțeleptul:
      Totul este energie. Mâncarea este energie. Omul este energie. Prin vibrația sa, omul imprimă mâncarea cu un gust, o savoare, dar și un efect specific.
     Eliberați-o pe Einomra pentru că ea nu este de vină și faceți în așa fel încât adevărul vorbelor mele să ajungă la cât mai mulți oameni - spuse înțeleptul.
     Uimit de înțelepciunea acestor vorbe, împăratul a iertat-o de pedeapsă pe Einomra, cerându-și scuze. I-a propus totodată să devină bucătăreasa curții, iar aceasta a acceptat. Ei și familiei ei i s-a pregătit o cameră frumoasă în palat, acolo unde s-au și mutat și unde poate mai trăiesc și astăzi.
*****
     Mâncarea este o formă de energie. Ca și orice altceva.
     De fiecare dată când mănânci, introduci în tine energie pentru a o transforma într-o altă formă de energie. Foarte mulți oameni greșesc nefiind conștienți de această realitate. De aceea ți-am pregătit  mai jos o listă cu lucruri pe care să nu le faci în timp ce mănânci.
Cinci lucruri pe care să nu le faci în timp ce gătești sau în timp ce mănânci
    1. Să nu te cerți
     Se întâmplă de foarte multe ori astăzi. Din cauza stresului acumulat pe parcursul zilei se prea poate ca soțul să își mustre soția în timp ce aceasta gătește. Tensiunea se poate revărsa și dinspre soție înspre soț.
     Lucrul de care te rog să fii conștient de astăzi încolo, este acela că respectiva energie nu se transferă doar între parteneri. Mâncarea gătită sau mâncată se impregnează cu vibrația cerții. Atunci când vei mânca, vei mânca ceartă cu gust de mâncare.
    2. Să nu ai gânduri de ură
     Este valabil și pentru gândurile de tristețe, supărare, obligație, vină etc. Dacă ești femeie și gătești supărată pe soț, pe copii sau pe oricine altcineva, nu faci altceva decât să îi otrăvești. Tot ceea ce gândești se imprimă în mâncare și îi vei hrăni pe ei cu lipsa ta de armonie.
     De aceea, atunci când gătești, fă-o într-o stare de armonie și liniște.
    3. Sa nu discuti subiecte de o vibrație joasă
     De exemplu, te afli la masă și începi să povestești despre atentatele de la World Trade Center, războiul din Irak sau știrile de la ora 5. Toate sunt subiecte de o vibrație joasă care vor influența energia caracteristică mâncării din farfurie. Astfel tu vei mânca crime, război și teamă.
     Alege în schimb subiecte armonioase. Fii recunoscător mâncării din farfurie pentru că te hrănește și te menține sănătos.
    4. Să nu te uiți la televizor
     În special în timp ce mănânci sau gătești. Am observat foarte mulți oameni astăzi care evadează în zgomot. Nu contează dacă este radio, televizor, mp3 player, smartphone sau orice altceva. Noțiunea de masă servită în liniște este destul de marginalizată.
Cum adică să mănânci fără să ai nici măcar un aparat pornit?!? Iar dacă printr-o minune radioul sau televizorul sunt închise, măcar o muzică de fundal să fie. „Nu pot mânca fără să aud nimic." Aceasta este propoziția pe care o aud tot mai des.
     Prietene, liniștea este limbajul prin care vorbește Dumnezeu și orice altceva este o traducere proastă. În liniște te găsești pe tine și tot în liniște mâncarea îți poate fi medicament.
    5. Sa nu citesti ziarul
     Dacă te uiți la filmele americane cu siguranță ai văzut promovat acest comportament. Dimineața, copilul care aduce ziarul vine pe bicicletă și lasă corespondența în prag. Capul familiei, care tocmai și-a terminat de pregătit bolul cu cereale, iese în prag și ridică bucuros ziarul.
     După aceasta se așază la masă, ia o lingură sănătoasă de cereale cu lapte și începe să citească.
     Partea pozitivă este că de cele mai multe ori se mănâncă cereale. Ceea ce nu ar trebui urmat din această conduită matinală este cititul ziarului în timp ce mănânci.
     Nu cred că există ziar care să nu conțină știri de o vibrație joasă. Iar dacă citești asemenea fragmente lipsite de armonie în timp ce mănânci este ca și cum ți-ai picura câte puțină otravă zi de zi în farfurie.
                       Doua lucruri pe care să le faci în timp ce mănânci sau gătești
    1. Să fii recunoscător alimentelor
     Alimentele îți dau energia de care ai nevoie pentru a trăi experiența unei noi zile. Exprimă-ți măcar mental această recunoștință. Mulțumește-i roșiei în timp ce o tai și o pui în farfurie. Mulțumește-i cartofului în timp ce îl fierbi și tot așa. Astfel, transformi mâncarea într-un medicament care te vindecă.
    2. Să fii recunoscător organelor tale interne
     Mulțumește-i stomacului, ficatului și întregului sistem digestiv. Transmite-le gândurile tale de iubire și recunoștință. Astfel, vei observa rapid o întărire a sistemului imunitar, dar și o stare de bine provocată de alimentele pe care le mănânci.

     La final, îți propun să faci o analiză rapidă a punctelor enumerate mai sus.
Găsește mai întâi care sunt lucrurile pe care ar trebui să nu le mai faci atunci când gătești sau mănânci. Elimină-le treptat din viața ta. Iar după aceasta adaugă-le pe cele de recunoștință la adresa mâncării și la adresa sistemului tău digestiv.
     Îți doresc o viață sănătoasă, trăită în armonie!

 
 
 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…