Reguli de bază pentru cei de după 60 de primăveri (multe inainte!)


Reguli de bază pentru cei de după 60 de primăveri
 
Este momentul de a folosi banii economisiţi în timpul vieţii şi nu să-i păstrezi pentru a se bucura cei care nu ştiu sacrificiul de a-i obţine. Nu este epoca de investiţii în minunăţiile aparente care îţi aduc numai nelinişte, ci este timpul de pace şi linişte
 
Lasă preocupările pentru situaţia financiară a copiilor şi nepoţilor; nu te simţi vinovat că ţi-ai cheltuit banii pentru tine. Deja le-ai oferit tot posibilul pentru a avea o bună educaţie. Acuma responsabilitatea este a lor.
 
Fii un pic egoist, dar nu cămătar. Ieşi la plimbare şi fă-ţi plăcerile de care te-ai privat, pentru ca celorlalţi să nu le lipsească tot ceea ce le era necesar.
 
Să ai o viaţă sănătoasă, fără eforturi fizice prea mari. Fă gimnastică moderată şi alimentează-te bine.
 
Cumpără tot ce e mai bun şi mai fin. In epoca asta, un obiectiv cheie este să cheltuieşti banii pentru gusturile şi capriciile tale.  Aminteşte-ţi că după moarte banii generează numai ură şi necaz.
 
Nu te nelinişti pentru lucruri mărunte. In viaţă totul trece, fie momentele bune pe care trebuie să ţi le aminteşti, fie cele rele pe care trebuie să le uiţi repede.
 
Indiferent de vârstă, menţine dragostea vie mereu.
 
Ai grijă şi menţine-te prezentabil şi curat. Fii vanitos: frecventează coaforul, aranjează-ţi unghiile, mergi la dermatolog, la dentist şi foloseşte parfum şi creme cu moderaţie. Dacă nu mai eşti tânăr şi frumos, fii cel puţin bine îngrijit.
 
Nu fii prea modern, caută mai bine să fii clasic. Nu fii ridicol cu pieptănătura şi îmbrăcăminte folosită de tineri.
 
Fii la zi. Citeşte cărţi şi ziare, ascultă radioul, urmăreşte programe la TV, conectează-te în internet, trimite şi răspunde la email-uri, deschide povestiri din reţele sociale, cheamă prietenii.
 
Respectă opiniile tinerilor, prezintă-le pe ale tale, dar nu discuta cu ei în ciuda faptului că eşti convins că ei se înşeală.
 
Nu trăi numai din amintiri şi nu folosi niciodată expresia "pe vremea mea ", căci "vremea ta este și azi" .
 
Rezistă tentaţiei de a trăi cu copiii sau nepoţii şi doar vizitează-i sau fii cu ei ca invitat. Mai bine angajează o menajeră când locuiesc prin apropiere. Este mai distractiv să te distrezi cu cei din generaţia ta şi cel mai important, să nu dai de lucru nimănui.
 
Fă-ţi un "hobby" ca:  a călători, a te plimba, a găti, a citi, a dansa, a îngriji plante, a picta, a juca cărţi cu prietenii, a te conecta la internet, a face voluntariat sau a colecţiona ceva. Fă ceea ce îţi place şi ceea ce posibilităţile tale îţi permit.
 
Propune-ţi mereu să înveţi ceva nou şi nu rămâne departe de noutăţile tehnologice.
 
Acceptă invitaţiile la evenimentele sociale şi culturale. Vizitează muzee şi mergi la cinema și la spectacole... Important este să ieşi din casă puţin. Dar nu te indispune dacă nu te invită, pentru că uneori nu se poate. Aminteşte-ţi că şi tu când erai tânăr, nici tu nu îţi invitai părinţii în toate.
 
Vorbeşte puţin şi ascultă mai mult, căci viaţa şi trecutul tău te interesează numai pe tine. Dacă te întreabă ceva, fii scurt şi caută să vorbeşti numai de lucruri bune şi plăcute. Niciodată nu te lamenta. Vorbeşte cu voce joasă şi politicos. Nu critica şi acceptă situaţiile aşa cum sunt. Totul este trecător.
 
Durerile şi supărările sunt mereu prezente, nu le face mai problematice decât sunt, vorbind despre ele. Caută să le minimalizezi. De fapt, te afectează numai pe tine şi sunt problemele tale şi ale medicilor tăi.
 
Râzi, râzi mult, râzi de toate. Eşti norocos că ai avut o viaţă şi moartea va fi doar o nouă etapă incertă, aşa cum incertă a fost toată viaţa ta.
 
Dacă cineva îţi spune că nu ai făcut nimic important, ignoră-l şi nu te preocupa. Tu ai făcut multe lucruri importante. Tu şi povestea ta, bună sau rea, s-a succedat deja.
 
Aminteşte-ţi  ceea ce a spus Mario Benedetti: "Nu renunţa, te rog, nu ceda cu toate că frigul arde, cu toate că frica omoară, cu toate că soarele apune şi bate vântul.. Încă există foc în sufletul tău, încă există viaţă în visurile tale, pentru că fiecare zi este un nou început, pentru că asta este ora şi cel mai bun moment".











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…