Ai simptome de ameţeală şi de vertij? Iata secretul vindecării rapide





Dacă ai suferit vreodată de vertij, atunci ştii foarte bine cât de înfricoşătoare pot fi simptomele. Senzaţia bruscă de ameţeală accentuată te face să te dezechilibrezi chiar şi când stai pe loc, de parcă totul din jurul tău ar începe să se învârtă. 

Persoanele ce suferă de vertij spun că fenomenul te face să îngheţi de frică odată ce pierzi controlul asupra simţului echilibrului şi, implicit, asupra propriului corp.

De parcă asta n-ar fi de ajuns, majoritatea episoadelor de vertij sunt însoţite de greaţă, transpiraţii reci, vărsături, dureri de cap, ţiuit în urechi şi chiar spasme oculare.

metoda de a scapa de ameteli

Timp de zece ani, Sue Ricker, o profesoară pensionată din Aurora, Colorado, s-a chinuit zilnic cu astfel de probleme. Într-un interviu pentru postul de ştiri CBS4 din Denver, femeia a relatat că „Simptomele erau pur şi simplu debilitante.

Mă simţeam dintr-odată ca într-un carusel, lumea începea să se învârtă cu mine. N-aveam voie să mă urc la volan, nu puteam nici să merg singură pe stradă. Mergeam uneori ţinându-mă de ziduri.” 

Niciun tratament nu părea să dea rezultate, asta până ce Ricker a găsit un videoclip ce prezenta o tehnică de vindecare a celei mai comune forme de vertij (vertij poziţional), material postat pe YouTube de medicul Carol Foster. Metoda a funcţionat perfect, iar Sue a reuşit în sfârşit să preia din nou controlul asupra propriei vieţi.

Carol Foster este un renumit medic ORL-ist care predă în prezent medicină la Spitalul Universitar Colorado. Foster este inventatoarea şi promotoarea unei tehnici terapeutice proiectate special pentru pacienţii cu vertij poziţional. Tehnica poartă denumirea de „manevră de rostogolire parţială”, şi poate fi pusă în aplicare oriunde.

Dr. Foster explică în detaliu toţii paşii de execuţie ai metodei sale terapeutice în videoclipul de mai jos. Demonstraţia din materialul filmat o are ca protagonistă chiar pe fiica doctoriţei, şi este uşor de urmărit şi de pus în practică.

Mai jos îţi prezentăm şi noi pe scurt paşii pe care trebuie să-i urmezi:


1. Aşază-te în genunchi pe o suprafaţă tare.

2. Apleacă-ţi capul pe spate şi îndreaptă privirea în sus către tavan.

3. Apleacă-ţi capul înainte şi trage bărbia către piept, ca şi când te-ai pregăti să faci o rostogolire de gimnastică.


4. Întoarce capul înspre cotul stâng. Menţine această poziţie până ce senzaţia de ameţeală dispare.

5. Ridică apoi capul şi ţine gâtul drept. Menţine şi această poziţie până ce senzaţia de ameţeală dispare.

6. La final, ridică-te din nou în picioare şi revino în poziţia iniţială.


Acest truc simplu poate face adevărate minuni pentru persoanele ce suferă de vertij poziţional, aşa că dă informaţia mai departe ca să îi ajuţi pe cei care se confruntă cu astfel de probleme.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…