Cele mai bizare morţi din Evul Mediu:

Cele mai bizare morţi din Evul Mediu:




Cele mai bizare morţi din Evul Mediu


Zeno, împărat bizantin încuiat de viu în sarcofag
Potrivit unor mărturii istorice, împăratul bizantin Zeno a murit în anul 491 după ce ar fi căzut inconştient în urma unei beţii. Soţia sa, împărăteasa Ariadna l-a declarat mort şi a dat ordin să fie aşezat într-un sarcofag, refuzând să îl mai deschidă, atunci când supuşii împăratului l-ar fi auzit strigând după ajutor.
Prinţul Filip şi porcul care i-a adus moartea
În 1131, fiul regelui Franţei Luis al VI-lea, călărea împreună cu prietenii săi pe străzile Parisului, când un porc a sărit în faţa calului său. Calul s-a împiedicat de porcul de culoare neagră şi l-a aruncat pe tânăr din şa. Filip a căzut şi şi-a fracturat membrele atât de grav, încât a murit a doua zi.
Vikingul Sigurd, muşcat de un cadavru
În anul 892, conducătorul vikingilor Sigurd Eysteinsson şi-a ucis un adversar de temut în luptă, pe Mael Brigte. I-a tăiat apoi capul şi l-a pus în şaua sa, pornind călare spre casă. În timp ce călărea dinţii din ţeasta lui Mael s-au înfipt în piciorul conducătorului vikingilor porvocându-i o rană, care apoi s-a infectat şi i-a adus moartea.
 
Gruffydd a căzut din Turnul Londrei
Fiu al unui prinţ al Galiei, Gruffydd a fost ţinut ostatic în Turnul Londrei. A încercat să scape din temniţa sa coborând pe o frânghie, însă acesta s-a rupt, iar Gruffydd s-a prăbuşit de la zeci de metri înălţime, zdrobindu-se.
Papa Adrian IV, înecat cu vin şi cu o muscă
În 1159, Papa Adrian al VI-lea suferea de o formă de amigdalită care îi cauzase puroi în gât şi în gură. Pentru a se trata şi-a turnat vin într-un pahar şi a început să bea, însă în pocalul său căzuse o muscă. A înghiţit vinul şi musca ce plutea în el şi s-a înecat cu ea, murind în câteva minute.
Henry al doilea, strivit de un pitic
Lider al cruciaţilor, contele de Champagne Henry al doilea s-a prăbuşit în timp ce îşi privea oştile adunate la palatul său. A căzut de la înălţimea balconului, după ce s-a sprijinit pe balustrada şubredă. Piticul său de la curte, neatent şi înspăimântat a căzut şi el, imediat, aterizând peste prinţ. Potrivit unor mărturii ale vremii, Henry ar fi supravieţuit dacă nu ar fi fost victima neglijenţei piticului său de la curte.
Henry I, otrăvit cu ţipari
În 1135, la capătul unei zile de vânătoare, Henry I, regele Angliei, a decis, împotriva recomandării doctorilor săi, să mănânce o farfurie de ţipari otrăvitori, una dintre mâncărurile sale preferate. În acea noapte s-a simţit rău şi a murit din cauza cinei otrăvitoare.
Basil I, luat în coarne de cerb
În 886, împăratul bizantin Basil I, aflat la vârsta de 75 de ani, a pornit la vânătoare, când centura lui a fost prinsă în coarnele unui cerb. A fost târât prin pădure peste 20 de kilometri. Un însoţitor a ajuns din urmă cerbul şi a încercat să îşi salveze regele, însă acesta nu a avut încredere în el şi a pus să fie ucis. La scurt timp, a murit şi el.
Ducele înecat în vin
În 1478, George Plantagenet, ducele de Clarence şi frate vitreg al regelui Eduard al IV-lea, a fost găsit vinovat de trădare, iar regele a ordonat ca el să fie executat. Potrivit unor mărturii, acesta ar fi cerut să fie înecat într-o cuvă mare de vin Malmsey, băutura lui preferată. Unii istorici afirmau că după moarte, acesta ar fi fost îngropat într-un butoi cu coniac.
Regele care a murit de râs
Martin, rege al Aragonului şi Siciliei suferea de indigestie. În anul 1410, în timp ce mânca o gâscă întreagă, în dormitorul în care lua masa a intrat bufonul său. Regele şi-a întrebat bufonul unde a fost iar acesta i-a răspuns că rămăsee în livada în care un cerb tânăr a fost spânzurat de coadă, fiind pedepsit pentru că furase smochine. Martin a început să râdă necontrolat, până a căzut mort.
Bela I al Ungariei s-a prăbuşit cu tronul
În 1063, regele Béla I al Ungariei a murit, potrivit relatărilor vremii, după ce acoperătoarea tronului său s-a prăbuşit peste el. Bufonul său ar fi fost implicat în moartea acestuia, susţin unii autori.
Edward al II-lea, sodomizat cu un fier înroşit
În 1327, după ce a fost destituit şi întemniţat de către regina Isabela, Edward al II-lea al Angliei ar fi fost ucis într-un mod îngrozitor: un fier încins i-ar fi fost intrudus în anus. Potrivit altor relatări, regele ar fi murit strangulat sau sufocat.
Misterul morţii lui Ioan de Hunedoara
În 11 august 1456, la doar trei săptămâni după victoria strălucită asupra otomanilor, de la Belgrad, Ioan de Hunedoara a murit în tabăra militară din apropiere de Belgrad. Ioan de Hunedoara a fost printre cei răpuşi de ciuma care se răspândise în tabără. Unii cronicari turci au susţinut însă că Ioan de Huendoara ar fi murit atins de o săgeată trasă de un turc, în timpul fugii acestuia din calea armatei creştine.
Matia Corvin, otrăvit cu plumb
Misterioasă a fost şi moartea lui Matia Corvin (1490), fiul cel mic al lui Ioan de Hunedoara şi rege al Ungariei de la vârsta de 15 ani, timp de peste trei decenii. Regele Matia Corvin a murit de saturnism, o intoxicaţie cronică de plumb, înainte să ajungă la vârsta de 50 de ani. Istoricii susţin că în ultima parte a vieţii sale Matia nu se mai putea deplasa din cauza bolii şi că moartea ar fi survenit în urma unui atac cerebral, cauzat de maladie. Potrivit altor autori, medicul reginei îl trata de reumatism, otrăvindu-l însă cu plumb.











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…