Ceasul biologic al organismului




Ceasul  biologic al organismului .




Ceasul biologic este cunoscut si sub numele de ceas energetic al organismului. El arata incarcatura energetica din organism.



Pe o perioada de 24 de ore, energia se misca intr-un interval de doua ore, in interiorul organelor corpului. Daca anumite organe nu functioneaza optim, simptomele incep sa apara.
Ziua si noaptea, rasaritul si apusul soarelui, zilele saptamanii – toate lucrurile din univers sunt supuse unor cicluri prestabilite. Corpul nostru respecta, de asemenea, aceasta legitate eterna. Omul, similar fiecarei parti a cosmosului, traieste si resimte din plin ritmul naturii.
Asa-numitele bioritmuri reflecta cel mai bine procesele ciclice din corpul nostru. Ceasul biologic se afla in glanda pineala, hipotalamus si inima.
Organismul nostru functioneaza conform urmatorului principiu: intensitatea proceselor ritmice creste treptat si ajungand la maxim, se diminueaza progresiv. Totusi, ne putem modifica bioritmurile proprii, daca le sincronizam cu ritmurile naturii.
Cercetarile recente au demonstrat ca ceasul intern al organismului uman influenteaza semnificativ eficienta tratamentelor pe care le urmam.
Se stie ca ceasul biologic (circadian) ne controleaza procesele fiziologice importante din interiorul corpului, cum ar fi digestia, activitatea, ciclul somnului, etc. S-a mai constatat, ca modul in care reactionam la tratamente depinde, de asemenea, de ceasul intern al fiecaruia.
Astfel, am putea fi capabili sa reducem efectele adverse ale tratamentelor medicale si creste considerabil eficienta acestora.

Potrivit stiintei ce se ocupa de studierea bioritmurilor, fiecare organ intern functioneaza la capacitate maxima si reactioneaza cel mai bine la tratament intr-un anumit moment al zilei. Astfel:
De la ora 3 pana la 5 dimineata – cei mai activi sunt plamanii, iar cea mai putin activa – vezica urinara;
Intre orele 5 – 7, – cel mai activ este intestinul gros, cei mai putin activi – rinichii;
Intre orele 7 – 9 – cel mai activ este stomacul, cel mai putin activ – pericardul;
Intre orele 9 – 11 – cele mai active sunt splina si pancreasul, iar cel mai putin active – sunt cele "trei sisteme de incalzire a organismului".
Sistemul superior de incalzire cuprinde plamanii si inima, care sunt responsabile de respiratie si circulatia sangelui.

Sistemul mediu de incalzire este splina si stomacul care ne controleaza digestia alimentelor. Sistemul inferior este format din rinichii, ficat, intestinul subtire, colonul si vezica urinara. Aceste organe efectueaza procesele de filtrare, eliminand din corp excesul de apa si substante inutile;
Intre orele 11 – 13 – cea mai activa este inima, cea mai putin activa – vezica biliara;
Intre orele 13 – 15 – cel mai activ este intestinul mic, cel mai putin activ – ficatul;
Intre orele 15 – 17 – cea mai activa vezica este urinara, cei putin activi – plamanii;
Intre orele 17 – 19 – cei mai activi sunt rinichii, cel mai putin activ – colonul;
Intre orele19 – 21 – cel mai activ este pericardul, cel mai putin activ – stomacul;
Intre orele 21 – 23 – cele mai active sunt "trei sisteme de incalzire" si vezica biliara, iar cele mai putin active – splina si pancreasul;
Intre orele 23 – 1 – cea mai activa este vezica biliara, cea mai putin activa – inima.
Intre orele 1 – 3 – cel mai activ este ficatul, cel mai putin activ – intestinul subtire.
Pe durata activitatii maxime a unui organ intern, in organism au loc reactii biochimice intense ce permit o utilizare eficienta a nutrientilor obtinuti pe parcursul zilei.
Tinand cont de bioritmurile corpului, ne putem imbunatati sanatatea si prelungi viata. Cum sa ne sincronizam ceasul cicardian cu ritmurile biologice naturale? Va propunem cateva sfaturi utile in acest sens:
1. Un prim pas, ar fi sa ne trezim la timpul potrivit. Rasaritului soarelui este absolut vital pentru toate organismele vii, pentru ca anume in acest moment se petrec schimbari intensive la nivel celular si energetic.

2. Intre orele 7-9 dimineata cel mai activ este stomacul. Un pahar de apa inainte de micul dejun „activeaza" stomacul, intestinele si rinichii si scoate din organism substantele toxice daunatoare. Apa ar trebui sa fie la temperatura camerei, scrie mesajeinspirationale.com.
3. O eficienta a muncii, o memorie buna se fac resimtite cel mai bine la ora 9 dimineata. Anume aceasta perioada este optima pentru asimilarea de noi informatii.
4. Pana la 11 dimineata, corpul este intr-o forma perfecta. Incepand cu 12 – se recomanda reducerea efortului fizic. In acest moment, scade activitatea creierului, iar sangele parvine la organele digestive.
5. Orele 13-14 – sunt cele mai potrivite pentru luarea pranzului.
6. Dupa o scurta pauza, la ora 16 poate fi observata o sporire a performantelor in activitatea profesionala. Orele 16-19 – sunt perfecte pentru activitati intelectuale.
7. Orele 19-20 – ora cinei. O dieta naturala cu carbohidrati contribuie la secretia hormonului serotonina, ce favorizeaza un somn sanatos pe timp de noapte.

8. Exercitii fizice usoare, clase de qigong sau plimbari in aer liber – sunt recomandate pentru orele 20 – 21.
9. Somnul de noapte ar trebui sa se instaleze in jurul orelor 22-23. La ora 2 noaptea – cei care nu dorm vor manifesta cel mai probabil o stare de depresie. Intre orele 3-4 survine somnul adanc.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse