APA RECE si obezitatea.
APA RECE
Este știut faptul că apa are multe proprietăți. Însă puțini știu că sunt unii care au acumulat averi uriașe speculând aceste proprietăți ale ei.
În anul 1969, medicii
radiologi au descoperit pe neașteptate o calitate
neobișnuită a apei reci, cu ajutorul căreia patronii
restaurantelor fast-food cu renume mondial au acumulat
averi exorbitante. Totul s-a datorat faptului că
oamenii de știință doreau să analizeze chimul
gastric reținându-l cât mai mult timp în stomac.
Se întâmpla astfel: chimul alimentar
părăsea stomacul ori de câte ori aceștia reușeau
să-și regleze echipamentele "performante" pentru cercetarea acestuia. Fiind
indignați de acest fapt, au început să analizeze cu
atenție acest fenomen, dorind să rețină mâncarea
cât mai mult în stomac. În urma multor experimente a
ieșit la iveală faptul că, dacă imediat după
mâncare se bea un pahar cu apă rece (abia scoasă din
frigider sau care conține cuburi de gheață), atunci
timpul de retenție al chimului alimentar în stomac se
reduce de la 4-5 ore la 20 de minute.
Cu alte cuvinte, dacă se bea un pahar cu apă rece
după mâncare, atunci alimentele nu se rețin mult
timp în stomac. Acest fapt crește riscul apariției
obezității prin senzația constantă de foame și există
riscul declanșării proceselor de putrefacție în
sistemul digestiv din cauza lipsei unui proces normal
de digestie. Este de remarcat faptul că, speculând
anume această proprietate "subtilă" a apei,
binecunoscutul "McDonalds" a ajuns să fie o
afacere cu renume mondial. Când omul bea un pahar de
apă rece imediat după ce a mâncat (sandwich-uri,
hamburgeri, cheeseburgeri care și așa nu sunt prea
sănătoase), senzația de saturație întârzie să
vină și atunci cumpără mai mult, sau revine să ia
masa.
Probabil ați observat că băuturile
calde, ca ceaiul sau cappuccino, au un preț destul de
ridicat în acest local, nu sunt incluse în ofertele
promoționale și nu sunt niciodată promovate. Pe de
altă parte, băuturile răcoritoare (fanta, cola) sunt
cu mult mai ieftine, sunt expuse în mod constant pe
panourile publicitare și incluse în diferite oferte
promoționale. Dar acum știți că apa rece consumată
imediat după mâncare solicită enorm intestinele.
Mâncarea părăsește foarte repede stomacul,
iar componentul proteic al acesteia nu este asimilat
eficient de corp și începe să putrezească. Astfel,
bolile inflamatorii intestinale sau disbacterioza sunt
iminente.
Un alt mit legat de apa rece este
acesta – "apa rece potolește setea". Fiziologii
consideră altfel însă: apa rece este asimilată mai
greu de organism, căci pentru aceasta ea trebuie să
ajungă mai întâi la temperatura
corpului. Concluzia: nu beți apă rece înainte,
în timp și după ce mâncați! În mod ideal, apa
trebuie băută atunci când are temperatura corpului
(sau mai bine ceai sau koffy
calde).
Printre altele, acest aspect este legat
și de înghețată: străduiți-vă să nu mâncați
înghețată imediat după mâncare, astfel procesul de
digestie va fi perturbat, iar componentele nutritive nu
vor fi asimilate în totalitate de organism.
Vă dorim
multă sănătate dv. și prietenilor dv.!
Virus-free. www.avast.com
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu