Condimente care transforma apa intr-o bautura vindecatoare
> Un pahar cu apă este probabil cea mai plăcută surpriză pentru organismul nostru, având în vedere cantitatea mare de lichide de care acesta are nevoie, precum și faptul că în ultima vreme, oamenii s-au obișnuit să consume tot felul de băuturi, mai puțin apă curată.
> Un pahar cu apă simplă poate deveni mult mai puternic atunci când strecurăm câteva ingrediente care au proprietăți terapeutice. Vă propunem câteva rețete de băuturi sănătoase, vindecătoare, care îmbunătățesc digestia și curăță corpul de toxine. Se poate folosi apă rece sau caldă, în funcție de anotimp.
>
> 1. Apă cu scorțișoară.
> Adăugați o bucățică de băț de scorțișoară într-un pahar cu apă și lăsați-l până când aceasta se transformă într-o băutură puternic aromatizată.
> Apa cu scorțișoară este un remediu excelent de iarnă pentru combaterea virusurilor, îmbunătățirea digestiei și reglarea nivelului de zahăr din sânge (glicemia).
> Consumul regulat de apă cu scorțișoară face minuni în ceea ce privește metabolismul și arderea grăsimilor din corp.
> Se pot adăuga și câteva de mere, care protejează inima și ochii.
>
> 2. Apă cu ghimbir.
> De secole, oamenii au folosit ghimbir pentru a se trata de diferite probleme digestive: greață, crampe stomacale, balonare și indigestie.
> Ghimbirul crește circulația sângelui și are proprietăți antiinflamatoare și antivirale puternice.
> Adăugați câteva felii de rădăcină de ghimbir într-un pahar cu apă caldă. Beți lichidul, și consumați și feliuțele de ghimbir.
> Această băutură se poate servi dimineața, cu puțină lămâie, sau seara, după o zi stresantă.
>
> 3. Apă cu cuișoare.
> Aceasta poate fi o apă de gură excelentă. Cuișoarele au proprietăți antiseptice foarte puternice.
> Apa cu cuișoare ajută de asemenea la tratarea indigestiei și la eliminarea paraziților.
> Adăugați 3-5 cuișoare într-un pahar cu apă caldă. Se lasă până când acestea își eliberează aromele.
>
> 4. Apă cu mentă.
> Experții în nutriție ne sfătuiesc să avem mereu în casă mentă verde, proaspătă. Aceasta se poate cultiva în grădină sau în ghiveci, pe timpul iernii.
> Menta este un leac de încredere pentru durerile de stomac.
> Apa cu mentă stimulează glandele salivare să digere mai bine alimentele, și în plus
> împrospătează respirația și energizează corpul.
Menta ucide de asemenea bacteriile și virusurile, un element important în sezonul rece.
>
> 5. Apă cu rozmarin.
> Apa cu rozmarin este nu doar delicioasă, ci și o băutură excelentă pentru stimularea imunității și circulației sângelui și reducerea inflamațiilor.
> Se adaugă câteva crenguțe de rozmarin într-o carafă cu apă și se lasă câteva ore.
> Se pot adăuga și câteva felii de castravete sau lămâie.
> Rozmarinul a arătat de asemenea efecte de reducere a colesterolului.
>
> 6. Apă cu lavandă și lămâie.
> Apa cu lavandă și lămâie este cocktailul perfect de seară, după o zi lungă, obositoare și stresantă.
> Simpla aroma plăcută a lavandei ne poate induce un somn liniștitor.
> Se pune 1/2 ceașcă de lavandă și 1 lămâie feliată într-o carafă cu apă și se ține la frigider câteva ore.
>
> 7. Apă cu lămâie.
> Sucul de lămâie este una din cele mai bogate surse naturale de Vitamina C, un antioxidant extrem de important pentru întărirea imunutății și neutralizarea radicalilor liberi.
> Apa cu lămâie detoxifică, energizează și alcalinizează corpul, și stimulează digestia alimentelor.
> Încălziți 1 pahar cu apă și stoarceți sucul de la ½ lămâie. Beți acest lichid în fiecare dimineață.
>
> 8. Apă cu castravete.
Adăugați câteva felii de castravete într-un pahar cu apă pentru a obține o apă vitaminizantă, profund hidratantă și detoxifiantă.
Castraveții conțin o apă mult mai pură decât apa potabilă, care hidratează maxim corpul. Consumați și feliile de castravete, deoarece acestea conțin foarte multe fibre și > antioxidanți.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu