Angela, Merkel, Europe
ANGELA MERKEL, ANGELA KASNER, FATA “PASTORULUI ROSU”, SI  LIDERUL DE “DREAPTA”

In 1954, la cateva luni dupa ce fata sa, Angela, s-a nascut la Hamburg, pastoral luteran Horst Kasner, sau, potrivit convingerilor sale politice, comunistul Horst Kasner, a decis sa plece in Republica Democrata Germana, la tovarasii sai. Exact atunci, dar in sens invers, din RDG in RFG, sute de mii de germani treceau frontiera, renuntand la “binefacerile” comunismului pentru “exploatarea” capitalista. Inca mai puteau sa o faca. Familia Kasner s-a stabilit la Tremplin, in nordul Berlinului, iar cariera pastorului Horst Kasner a cunoscut un trend ascendent. Biserica Luterana era dominanta in RDG, iar Horst Kasner, ajuns seful Seminarului Teologic, a colaborat cu conducerea Partidului Comunist, pentru a desprinde total Biserica Luterana din RDG de cea din RFG. Asa a aparut “Kirche im Sozialismus”, care a devenit institutia religioasa oficiala a Germaniei comuniste; asa a ajuns Horst Kasner sa faca parte din nomenclatura comunista; asa au ajuns unii dintre credinciosi sa-l porecleasca “Pastorul Rosu”  si asa a ajuns fata lui, Angela, sa fie admisa la Academia de Stiinte din Berlinul de Est, rezervata doar tinerilor cu un dosar impecabil.
Nu a fost numai meritul tatalui, a fost si meritul ei – Angela Kasner fiind dotata de mama natura nu numai cu un creier exceptional, dar si cu o putere de munca iesita din comun. A castigat, la numai 16 ani, Olimpiada de limba rusa pe tara, lucru ce i-a permis sa plece de cateva ori la Moscova, in cadrul actiunilor ce vizau strangerea legaturilor de prietenie dintre tinerii comsomolisti rusi si tinerii comunisti germani. Rezultatele excelente obtinute si la cursurile de marxism-leninism au propulsat-o sefa a Departamentului de Agitatie si Propaganda a Institului de Fizica si Chimie din Berlin, iar uriasa biblioteca a tatalui ei i-a permis sa se familiarizeze cu scrierile filozofului marxist Herbert Marcuse, dar si cu cele ale unor intelectuali comunisti germani, ca Robert Havemann si Rudolf Bahro. A devenit apropiata profesorului Robert Havemann, care critica politica oficiala a partidului de pe pozitiile ecologistului de stanga. In 1977, in perioada in care urma cursurile facultatii de Fizica din Leningrad, l-a cunoscut pe studentul Ulrich Merkel, cu care s-a casatorit., si desi a divortat de acesta in 1982, i-a pastrat numele. S-a casatorit din nou cu o figura proeminenta a fizicii germane, profesorul universitar si omul de stiinta Joachim  Sauer, cu care a intreprins, desi a negat lucrul acesta mult timp, cateva calatorii in Occidentul capitalist. Si-a vizitat chiar si bunica din Hamburg. Doar pusa in fata dovezilor stranse si publicate de biografii ei, a recunoscut, mult mai tarziu, ca a vizitat Occidentul in perioada comunista.  Nu exista rapoarte privind calatoriile ei in arhivele STASI.
Imediat dupa caderea Zidului, Angela Merkel s-a inscris in Renasterea Democrata, o miscare socialist – crestina  care a devenit aliatul partidului Crestin Democrat din Germania de Est. CDU -Est milita, spre deosebire de fratele mai mare din Vest, care era pe atunci un partid de dreapta, pentru o “ reorganizare socialista a societatii germane.” A urmat inscrierea Angelei Merkel in CDU est –german, unde a devenit purtatorul de cuvant al lui Lothar de Maiziere, presedintele partidului si seful noului guvern al RDG, care a negociat reunificarea Germaniei. Cele doua partide crestin democrate s-au unit, iar Angela Merkel a intrat in Bundestag, in urma primelor alegeri de dupa unirea celor doua Germanii. Si daca Lothar de Maiziere a disparut de pe scena politica, documentele gasite in arhivele STASI dovedind ca a fost informator al Securitatii comuniste, Angela Merkel si-a continuat ascensiunea fulminanta, Thomas de Maiziere (actualul ministru federal de interne), varul lui Lothar, recomandand-o calduros lui Helmut Kohl, cancelarul Germaniei si seful CDU.
Impresionat de calitatile tinerei venita din fosta Germanie comunista, Helmut Kohl i-a oferit, spre surpriza tuturor, postul de ministru al Femeilor si Tineretului! A urmat, in 1994, postul de ministru al Mediului, Merkel lucrand cu reprezentantii ecologistilor din mai multe tari europene si cu democratul american Al Gore, la redactarea Protocolului de la Kyoto. In 1999, Angela Merkel ocupa déjà a doua functie in partid, cea de Secretar General al CDU, asta exact in momentele in care partidul si seful sau, Helmut Kohl, se aflau in mijlocul unui urias scandal legat de finantarea ilegala a campaniei electorale! Atunci, mein Mädchen (Fetita mea), cum ii placea lui Kohl sa o prezinte la inceput, l-a sunat pe Karl Feldmeyer, redactor sef la Frankfurter Allgemeine Zeitung, si i-a spus: “Vreau sa fac un comentariu in ziarul dumneavostra”. “Stiti ce vreti sa spuneti?” a intrebat-o acesta. “Mein Mädchen” i-a raspuns scurt: “Va voi trimite un fax”. Pe bucata de hartie primita de Feldmeyer scria: “Partidul trebuie sa invete sa mearga singur si sa se prezinte in viitoarele batalii electorale fara oameni batrani.” – aluzia clara la Kohl, care, in gluma, se prezenta asa in fata membrilor partidului. Cateva luni mai tarziu, ii lua locul lui Helmut Kohl, devenind seful CDU! A fost momentul in care, fara sa stie, dreapta germana a pus Calul Troian in fruntea cetatii.  A fost momentul in care Helmut Kohl, marele Helmut Kohl, i-a marturist unui bun prieten: “Mi-am bagat asasinul in casa. Mi-am pus vipera pe brat.” (Asa se explica de ce Helmut Kohl a cerut familiei ca Angela Merkel sa nu fie prezenta la inmormantarea sa, dar cea care l-a dat afara din politica,  i-a batut, simbolic, si sicriul in cuie, atunci cand a insistat sa tina discursul de adio la inmormantare lui.
In 2005, Angela Merkel a devenit cancelar al  Germaniei, iar in 8 ani, din cei 12 scursi de atunci, a facut alianta la guvernare cu socialistii germani (SPD), carora le-a oferit posturi cheie: Afacerile Externe, Justitia. Afacerile Sociale. A acceptat in programul de guvernare, fara nicio retinere, puncte din programul stangii ecologiste si socialiste, lucru de neimaginat in vremea lui Kohl, care corespundeau insa cu convingerile ei cele mai profunde. A dat astfel o grea lovitura sectorului energetic, declansand programul de inchidere al centralelor nucleare, folosindu-se in campania sa si de dezastrul de la Fukushima. A crescut totodata si dependenta energetica a economiei germane, si a Uniunii Europene, de resursele energetice rusesti, impunand renuntarea la proiectul Nabucco, care avea drept scop diversificarea surselor de aprovizonare cu energie ale UE, prin construirea unui gazoduct care pleca din Azerbaidjan si ocolea Rusia.
Imediat dupa alegerea lui Donald Trump, Merkel a chemat, alaturi de socialistul Francois Hollande, la solidaritate in cadrul UE impotriva populismului si nationalismului reprezentate, dadeau de inteles cei doi, de persoana noului ales. Ea spunea atunci: “Pe plan international observam ca lumea se schimba in mod radical si rapid; trebuie sa facem fata unor noi provocari. In acest context solutiile europene sunt preferabile solutiilor nationale.” Nu la fel s-a comportat fata de cel care avea sa-i devina bun prieten, socialistul Barack Obama, care a beneficiat de sustinerea ei inca din momentul in care si-a anuntat candidatura la presedintia Statelor Unite. Mai mult, pe 24 iunie 2008, Barack Obama, acum presedinte, a sustinut un discurs in fata a peste 200000 de admiratori, la Berlin, in capitala Germaniei, discurs redat in direct de televiziunea de stat si preluat de intreaga presa germana. Politicianul de “dreapta” Angela Merkel isi gasise un partener care-i impartasea ideile in materie de mediu, globalizare, valori sociale si deschidere catre imigratie – socialistul Barack Obama.
Merkel a continuat sa-si arate sustinerea fata de stanga americana si anul trecut, cand, in trimestrul III 2016, in plina campanie electorala americana, Ministerul german al Mediului a varsat in conturile “Fundatiei Clinton” sume cuprinse intre 1 si 5 milioane de dolari. Intervievat de ziarul Die Welt, ministrul Mediului a raspuns sec ca este vorba de: “Finantari in cadrul initiativei internationale de sustinere a climatului.”!
In urma cu 25 de ani, Daniel Cohn – Bendit, la vremea aceea unul dintre liderii importanți ai partidului “Bundniss 90- Die Grunen”, dezvaluia intentiile Verzilor germani care militau pentru o Germanie multiculturala: “Noi, Verzii, trebuie să luptam pentru ca un numar maxim de straini sa se instaleze in Germania. Cand vor fi in Germania, trebuie sa luptam pentru ca ei sa obțina dreptul de vot. Cand acest obiectiv va fi atins, vom avea un numar suficient de alegatori pentru a schimba aceasta țara.”
Alt lider al Verzilor germani, Joschka Fischer, ajuns ministru de externe in guvernul socialistului Gerhard Schroder, scria in cartea sa ”Germania Riscul”, aparuta in 1994: ““Germania trebuie să fie înconjurata din exterior și din interior de fluxuri migratoare, trebuie sa o amestecam( populația) pana la diluare.”
In 2015, Angela Merkel declara: “Germania va fi schimbata de afluxul masiv de imigranti…Ceea ce noi traim acum este ceva care va continua sa ne preocupe in anii care vor veni. Noi ne schimbam și vrem ca aceasta schimbare să fie pozitiva si ne gandim ca vom reusi acest lucru.” Tocmai deschisese granitele Germaniei in fata valului de “refugiati” veniti din Orientul Mijlociu si Africa. Aproape 1,5 milioane de imigranti clandestini, care fortasera pana atunci frontierele mai multor state, au navalit in Germania la invitatia ei. Radicalii de stanga, Cohn Bendit si Joschka Fischer isi vedeau visul transpus in realitate de cancelarul Angela Merkel, conducatorul crestin democratilor germani! Merkel le-a indeplinit visul, incalcand Constitutia Germaniei, care prevede inca din vremea lui Helmut Kohl ca nu pot beneficia de azil cei care au trecut prin cel putin o tara sigura, inainte de a ajunge in Germania; a facut-o incalcand Legea azilului, care respecta prevederile constitutionale si impune in plus ca “deschiderea granitelor” sa nu se poata fi decisa decat printr-o hotarare a Bundestagului. A facut-o substituindu-se Bundestagului! Aceasta este concluzia raportului referitor la legalitatea “deschiderii granitelor” de catre guvernul Merkel, elaborat de un grup de experti ai Bundestagului, raport care a fost facut public de catre ziarul Die Welt.
Opozitia lui Horst Seehofer – liderul crestin socialilor bavarezi, aliatii crestin democratilor – si criticile acestuia fata de masurile luate de Merkel in problema imigratiei n-au avut niciun efect, Angela Merkel devenise deja purtatorul de stindard al adeptilor “ Willkommenskultur” (cultura de primire), initiativele ei constituind o surpriza chiar si pentru stanga germana! Guvernul condus de ea a fixat un buget urias, de ordinul zecilor de miliarde de euro, care acoperea nu numai cheltuielile cu imigrantii déjà sositi, ci pregatea primirea a inca 2 milioane de imigranti extra europeni in urmatorii 4 ani! In timpul acesta, Merkel ii numea, folosind limbajul stangii, pe germanii care protestau impotriva politicii ei, “haite brune”!
In 2016, la Congresul CDU, a fost realeasa sefa partidului cu 90% din voturi! Aripa de dreapta a partidului – da, sub Merkel, CDU a ajuns in situatia sa aiba o “aripa de dreapta” – era in minoritate, iar vocea crestin socialilor bavarezi nu se mai facea auzita! Dupa realegere, intr-un interviu acordat ziarului conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung (acelasi in care isi publicase fraza care-l rasturnase pe Kohl), Angela Merkel a avertizat clar ca CDU este un partid de centru si ca se va opune oricaror derapaje de dreapta care ar putea indeparta partidul de pozitia pe care o ocupa! Fata “Pastorului Rosu”, arata astfel ce poate face un “cal troian” pus in fruntea cetatii!
Angela Merkel a fost la fel de ecologic corecta ca radicalii de stanga germani si francezi. A aratat ca poate transforma Germania dintr-un stat natiune, intr-un teritoriu de primire multicultural cu un ritm de islamizare mai mare decat cel al Frantei si a impus “cote de refugiati” tuturor tarilor din Uniunea Europeana. A fost singurul politician german care, inaintea ultimelor alegeri, a declarat ca se opune limitarii numarului de “refugiati” care vor intra in Germania. Angela Merkel a condus impreuna cu socialistii, carora le-a sustinut platforma politica in domeniul social si cultural, si a fost partenerul politic al unui presedinte american islamo-socialist si al unui presedinte francez socialist; a finantat in timpul campaniei electorale americane fundatia familiala a socialistei Hillary Clinton, sub masca protejarii climatului.  A dovedit ca poate aduce dreapta germana la stanga spectrului politic, si ca-i poate transforma in nazisti, cu ajutorul presei si al colegilor de guvernare, pe cei care au refuzat sa o urmeze si au infiintat Alternativa pentru Germania!
Este considerata, in continuare, un om politic conservator, un lider de dreapta! Un autor francez spunea ca acest lucru nu mai este ridicol, este infricosator,

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse