Resedinte regale din lume



15 magnifice reședințe regale din toată lumea

Momentele în care monarhii puternici stăpâneau întreaga lume pot fi departe în urma noastră, dar rămășițele regatelor lor puternice supraviețuiesc până astăzi sub forma unor moșii și palate luxoase și inspirate. În unele țări, monarhia este încă forma de guvernare la alegere, iar acești regi și regine din zilele noastre dețin și o bună cantitate de bunuri imobiliare regale. Toate aceste clădiri antice sunt bijuterii neprețuite, care nu sunt doar adevărate opere de artă, dar au și o semnificație istorică colosală. În acest articol, vă vom arăta 15 dintre cele mai magnifice și extravagante palate regale din întreaga lume, multe dintre ele fiind deschise vizitatorilor.

1. Marele Palat din Bangkok, Thailanda

Marele Palat Royal Residences din Bangkok, Thailanda

Palatul regal tailandez a fost finalizat în 1782 și a fost casa familiei regale a regilor Siam până în 1925. Templul Buddha Emerald care adăpostește o statuie a lui Buddha din secolul al XIV-lea este bijuteria coroanei acestui palat și cel mai sacru și important templu din Thailanda. 
Templul și alte câteva camere din Curtea Centrală sunt deschise pentru vizitatori.

2. Palatul Imperial din Tokyo, Japonia

Rezidențe regale Palatul Imperial Tokyo, Japonia

Monarhia japoneză este cea mai veche monarhie ereditară continuă din lume, datând din 660 î.Hr. După cum sugerează și numele palatului, aceasta este reședința împăratului Japoniei Naruhito. Clădirea actuală a fost creată pe baza castelului Edo din 15 secole distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în 1945. Palatul Imperial din Tokyo este deschis doar vizitatorilor pe 2 ianuarie în timpul sărbătorii Anului Nou și pe 23 februarie, ziua de naștere a împăratului.

3. Castelul Windsor, Marea Britanie

Royal Residences Castle Windsor, Marea Britanie

Deși este posibil să considerați Palatul Buckingham drept locul cel mai asociat cu familia regală britanică, să nu uităm că regina Elisabeta a II-a și familia ei dețin, de asemenea, mai mult de o duzină de alte reședințe de lux, printre care se află Castelul Windsor, locația pentru multe vizite de stat. , o atracție turistică populară și reședința preferată de weekend a reginei însăși. Castelul este o reprezentare iconică a monarhiei britanice, primele mențiuni datează din îndepărtatul secol XI.

4. Palatul Regal din Bruxelles, Belgia

Rezidențe regale Palatul Regal de la Bruxelles, Belgia

Minunatul Palat Regal din Bruxelles situat în inima parcului din Bruxelles este palatul oficial al regelui și reginei belgiene. Versiunea actuală, reconstruită a clădirii datează din 1900, dar fundația palatului a fost realizată în secolul al XI-lea. Interesant este că palatul nu este casa reală a regelui Philippe și a familiei regale, care favorizează Palatul Regal din Laeken, situat la marginea Bruxelles-ului. Palatul Regal din Bruxelles este deschis pentru public în timpul verii. 

5. Orașul Interzis, Beijing, China

Rezidențe regale Orașul interzis, Beijing, China

Orașul Interzis din centrul Beijingului este cel mai mare complex de palat din lume și a fost casa imperială chineză și centrul guvernamental de aproape 500 de ani. Înconjurată de ziduri roșii înalte de 10 metri, enorma proprietate a fost transformată în Muzeul Palatului astăzi. Se estimează că muzeul atrage în jur de 17 milioane de vizitatori pe an.

6. Dar el Makhzen, Rabat, Maroc

Rezidențe regale Dar el Makhzen, Rabat, Maroc

Dar el Makhzen este reședința principală a regelui Marocului, Mohammed al VI-lea. Numele oficial al palatului este „Palatul El Mechouar Essaid", care se traduce prin locul palatului fericirii. Palatul actual a fost construit în 1864 pentru a înlocui o versiune anterioară a palatului. Palatul poate fi vizitat doar de oaspeții invitați.

7. Palatul Drottningholm, Suedia

Royal Residences Palatul Drottningholm, Suedia

Acest palat din secolul al XVI-lea este reședința privată a regelui Carl XVI Gustaf și a familiei regale suedeze. Palatul Drottningholm este una dintre mai multe reședințe deținute de regalii suedezi și a fost folosit ca reședință principală de vară a monarhilor încă din secolul al XVIII-lea. Pe lângă faptul că este casa familiei regale suedeze, o parte a palatului conține, de asemenea, mai multe muzee și un teatru, care îl fac o destinație turistică populară tot anul.
Rezidențe regale Palatul Prințului, Monaco

Prințul Albert al II-lea este actualul șef al statului Principatului Monaco, un mic oraș-stat situat pe Riviera Franceză. Reședința sa principală, numită Palatul Prințului, are o importanță istorică pentru Monaco, deoarece a pornit ca o fortăreață genoveză construită în 1191, care are o istorie lungă complicată. Palatul este deschis publicului de-a lungul mai multor luni ale anului și este locul pentru concerte în aer liber susținute de Orchestra Filarmonică Monte-Carlo.

9. Palatul Regal al Cambodgiei din Phnom Penh

Rezidențe regale Palatul Regal al Cambodgiei din Phnom Penh

Crearea Palatului Regal al Cambodgiei datează din 1866 și este reședința regală a regelui Cambodgiei, regele Norodom Sihamoni. 
Frumosul palat are o arhitectură unică și este înconjurat de grădini magnifice. Din păcate, doar Tronul din palat, precum și Pagoda de Argint adiacentă sunt deschise turiștilor.
10. Palatul Regal din Madrid, Spania

Rezidențe regale Palatul Regal din Madrid, Spania


Luxosul Palat Regal din Madrid este unul dintre cele mai mari din Europa. Fundația palatului a fost realizată între 860 și 880, dar aspectul modern a fost puternic inspirat de Versailles și construit în anii 1700. Deși palatul este reședința oficială a regelui Felipe al VI-lea și a familiei regale, este folosit mai ales pentru ceremonii oficiale, iar monarhii spanioli locuiesc de fapt în altă parte, în Palatul Zarzuela de la marginea Madridului. Turistii sunt bineveniți pe tot parcursul anului.

11. Palatul Topkapi, Istanbul, Turcia

Royal Residences Palatul Topkapi, Istanbul, Turcia

Odată reședința și centrul administrativ al sultanilor otomani, Palatul Topkapi a fost transformat astăzi într-un mare muzeu. Construcția palatului a început în 1459, iar în secolele 15-16, a fost sediul Imperiului Otoman. Astăzi, muzeul este proclamat Patrimoniul Mondial UNESCO și este cu siguranță una dintre cele mai notabile destinații turistice din Istanbul.
12. Palatul de la Versailles, Franța
Palatul Reședințelor Regale de la Versailles, Franța

Versailles este palatul regal al tuturor palatelor, însăși numele său este sinonim cu luxul, extravaganța și „regele soarelui" francez Louis XIV, care a creat castelul magnific în secolul al XVII-lea. Nu este surprinzător faptul că Versailles, demn de invidie și, în special, iconicul Său oglinzilor, a devenit inspirația pentru multe alte palate regale din întreaga lume. Începând cu a doua jumătate a secolului XX, moșia este deschisă publicului și este unul dintre cele mai vizitate locuri din Franța, în ciuda faptului că încă nu a fost complet restaurată după ani de neglijare și daune suferite în timpul celor două războaie mondiale.

13. Palatul Regal din Amsterdam, Olanda

Rezidențe regale Palatul Regal din Amsterdam, Olanda

Palatul Regal din Amsterdam a fost construit inițial ca primărie în perioada de aur olandeză în secolul al XVII-lea, dar astăzi, este una dintre cele trei reședințe aparținând regelui Willem-Alexander și reginei Máxima. Aceasta nu este locul unde familia regală trăiește, ci mai degrabă locația în care aceștia primesc oaspeții și țin recepții. Palatul a fost renovat masiv la începutul anilor 2000 și este acum deschis vizitatorilor.  

14. Palatul Mysore, India

Rezidențe regale 14. Palatul Mysore, Mysore, India

Am prezentat deja multe palate regale din India, dar Palatul Mysore este cu siguranță una dintre cele mai vizitate destinații din țară, atrăgând 6 milioane de vizitatori în fiecare an. Palatul a fost reședința oficială a dinastiei Wadiyar care a condus Regatul Mysore în perioada 1399 - 1950. Astăzi, Palatul Mysore este un muzeu magnific, deschis pentru turiști tot anul.

15. Palatul de iarnă, Sankt Petersburg, Rusia

Palatul de iarnă Royal Residences, Sankt Petersburg, Rusia

Masivul Palat de Iarnă a fost reședința oficială a împăraților ruși din 1732 până în 1917. Designul original al palatului a fost conceput de Bartolomeo Francesco Rastrelli în anii 1730, dar construcția a continuat încă un secol. Astăzi, palatul face parte din Muzeul Hermitage și găzduiește nenumărate artefacte și opere de artă istorice, disponibile pentru vizitatori.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse