Informatii despre sanatate. Verificati daca ce stiti e adevărat sau fals?!?
De la: Doina Duda Carnea fiartă nu îngrașă? ADEVĂRAT. Prin fierbere, carnea devine ușor de digerat, însă trebuie pusă la fiert în apă clocotită pentru ca porii să se închidă imediat și toate substanțele nutritive să rămână în carne, nu în apa de fiert. Oul fiert tare, este indigest? ADEVĂRAT. Albumina din albuș este o proteină ce se digeră doar dacă este fiartă, în schimb, gălbenușul devine indigest dacă este tare. Ideal, oul se mănâncă fiert moale sau cleios. Carnea de pui este mai sănătoasă decât cea de porc? DEPINDE ! Dacă urmărim conținutul în grăsime trebuie evitată carnea de porc în cazul persoanelor cu colesterol și trigliceride crescute. În ceea ce privește persoanele anemice este bine de știut că fierul exista doar în carnea roșie. În cazul puilor se pune și problema de câți hormoni a fost nevoie ca să ajungă în timp record la greutatea unei găini. Părerea mea: carnea roșie, categoric. Mai bine pește ...