Soia are efecte dezastruoase
Soia are efecte dezastruoase asupra sanatatii, mai ales la copii.Soia bio: Proteina din soia e catabolica, (n.r.- proces de
descompunere a substantelor organice complexe in altele mai simple,
eliminabile) duce la hipotiroidism (ceea ce e f rau). Opreste
dezvoltarea creierului copiilor!!! Creste de ~ 3 ori riscul de
Alzheimer. Distruge sistemul reproducator.
Despre soia "bio" (pentru ca cea modificata genetic e de 10 ori mai
nociva decat aceasta):
Dar, daca ati afla ca soia este un deseu industrial care nu se mai da
animalelor pentru ca atunci cand li se dadea acestea se imbolnaveau
grav, si ca duce la zeci de disfunctii si boli?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
In timpul postului, pentru multi,
apar intrebari precum ce sa mananc, ca am de muncit, de unde imi iau
proteinele etc. Si iata ca vine soia in intampinarea lor: se spune ca
e un fel de carne vegetala, poate chiar mai hranitoare, cu multa
proteina, fara colesterol, face bine la inima si nu numai, e ieftina
ca braga, chiar seamana putin cu carnea (daca e bine preparata). Si
mai e si de post. Dar…
Sa incepem cu putina istorie: in Asia, soia este cultivata de mii de
ani. Pana acum aproximativ 2000 de ani, a fost utilizata strict ca
INGRASAMANT VEGETAL, datorita proprietatii plantei de a fixa azotul in
sol precum fasolea. Acum ~2000 de ani a fost descoperit procesul de
fermentare a soii, care o face mult mai gustoasa si usor de mancat,
si elimina multe din substantele toxice din ea. Preparatele pe baza
de soia nefermentata sunt mai recente. In Europa, soia este folosita
in primul rand pentru producerea uleiului de soia; acesta
este cel mai ieftin si mai folosit ulei in industria alimentara
(daca scrie ulei vegetal pe o eticheta, inseamna fie de soia, fie de
rapita, fie, in cazul fericit, de palmier). In urma extragerii
uleiului, ramane o cantitate foarte mare de proteina din soia. Timp
de ani de zile, aceasta proteina a fost folosita ca FURAJ. Numai ca
animalele hranite cu foarte multa soia au inceput sa sufere tulburari
grave de sanatate, in special ale sistemului reproducator.
PROTEINA DE CALITATE INFERIOARA
De ce este soia nesanatoasa? Sa incepem cu unul din primele motive
pentru care oamenii mananca soia: ca inlocuitor de carne/sursa de
proteina teoretic de buna calitate.
Proteina din soia nu are proprietatile anti-catabolice, anabolice,
anti-oxidante si de intarire a sistemului imunitar pe care le au
proteina animala si chiar multe proteine vegetale. Contine substante
care inhiba digestia
si absorbtia proteinelor (inhibitori ai proteazelor), iar aceste
substante nu sunt distruse in timpul gatitului. Astfel, pe termen
lung, dietele care contin multa soia pot duce la deficiente de
aminoacizi. Aceste substanse de asemenea pot duce la disfunctii
pancreatice si crestere incetinita sau chiar oprita . Unele studii au
observat chiar ca poate fi catabolica. Deci, soia nu este o sursa
buna de proteina in timpul postului. Exista multe alte proteine
vegetale de calitate mai buna.*
De asemenea, soia opreste absorbtia mineralelor, si creste necesarul
de minerale (din care oricum consumam, de obicei, prea pusin) si de
vitamine (in special B12 si D3, iar B12 nu se gaseste in surse
vegetale).
Si totusi, aceste efecte sunt incomparabile ca gravitate cu efectele
pe care soia le are asupra creierului, sistemului endocrin si a celui
reproducator…
CONTRACEPTIVE ORALE
Soia contine
fitoestrogeni (faimoasele izoflavone - genisteina si daidzeina). In
cazul unor consumuri ridicate (cam cat ar consuma un european care a
auzit ca soia este hrana de calitate…*), efectele vor fi asemanatoare
cu ale contraceptivelor orale (estrogenului sintetic): modificari
hormonale, tulburari de ciclu (la femei), cresterea sanilor (la
barbati), iar, la copii si nou-nascuti poate avea efecte
dezastruoase. Se estimeaza ca un copil hranit cu lapte de soia/hrana
pentru nou-nascuti pe baza de soia primeste zilnic echivalentul a 5
pastile contraceptive. Un studiu publicat in cunoscuta publicatie The
Lancet a descoperit ca copiii sunt expusi la o cantitate de izoflavone
de 6 pana 11 ori mai mare decat cea care produce modificari hormonale
la adulti (nota importanta: sistemul reproducator al copiilor este in
formare; la adulti, aceste schimbari sunt reversibile, in cazul
copiilor in schimb vor produce modificari
ireversibile: sterilitate, efeminare in cazul baietilor, pubertate
precoce la fete… la fel ca contraceptivele orale date unor copii
mici). In sangele copiilor hraniti cu asemenea mancaruri, au fost
detectate concentratii ale izoflavonelor de 13000-22000 (treisprezece
pana la douazeci si doua de mii) de ori mai mari decat nivelul natural
al estrogenului.
HIPOTIROIDISM… DIABET…
Tot aceste doua izoflavone reduc sinteza hormonilor tiroidieni, si
doar 30 g de soia/zi pot duce la hipotiroidism si boli autoimune ale
tiroidei. (nota: o cutie de tofu are cam 200 de grame, si nu e greu
sa fie mancata la o singura masa). Un studiu a observat ca copiii
care au fost hraniai cu soia au o incidenta dubla a diabetului…
CREIERE MICSORATE, DEMENTA, IQ REDUS…
Un studiu la scara mare a observat ca barbatii care consuma tofu de
cel putin de doua ori pe saptamana au un risc de 2.4 ori
mai mare sa faca Alzheimer, un grad mai ridicat de atrofiere a
creierului si creiere care apar cu aprox. 5 ani mai imbatranite. De
asemenea, izoflavonele din soia pot conduce la dementa vasculara.
Copiii femeilor care au deficiente tiroidiene au un risc de 4 ori mai
mare sa aiba IQ-ul sub 85 decat cei ai femeilor care nu au astfel de
deficiente.
Zincul este un element important pentru transmiterea impulsurilor
nervoase intre neuroni (printre multe alte functii). Deficienta in
zinc in timpul sarcinii si alaptarii (si in copilarie) duce la
anomalii congenitale ale sistemului nervos, si a fost asociata cu
"capacitate redusa de invatare, apatie, letargie, si retard mental".
Intr-un studiu pe 372 de copii chinezi deficitari in zinc, cei care au
au primit suplimente de zinc si-au imbunatatit mai mult performantele"
in perceptie, memorie, rationare, abilitati psiho-motorii precum
coordonarea mana-ochi. Alte trei studii au
observat cresterea capacitatilor cognitive in urma suplimentarii cu zinc.
Prin continutul foarte ridicat de acid fitic, soia duce in special la
deficiente in zinc. S-a observat ca mancarea pentru nou-nascuti pe
baza de soia a dus la scaderea nivelelor de zinc in toti copiii carora
li s-a administrat. Chiar cand dietele au fost suplimentate cu zinc, a
existat o corelatie puternica intre continutul de acid fitic din
mancare si cresterea incetinita (zincul are un rol important si in
cresterea si dezvoltarea organismului)
*Asiaticii consuma in medie 12 grame de leguminoase pe zi (Colin
Campbell, autorul "studiului China"), cu variatii intre 6 si 30 de
grame. Departe de litrul de lapte de soia sau 200 de grame de
snitele, chiftele, pateu din soia, sau tofu, pe care le poate consuma
un occidental.
REACTII OFICIALE
Cat de serioasa este aceasta problema?
Organismele nationale din mai multe tari au
inceput sa ia atitudine. Intai, Ministerul Sanatatii din Israel a
avertizat ca copiii mici nu trebuie sa fie hraniti cu mancare pe baza
de soia, iar copii pot manca soia maxim o data pe zi, de maxim trei
ori pe saptamana, iar adultii trebuie sa fie precauti datorita
efectelor adverse asupra fertilitatii si riscului crescut de cancer la
san.
Universitate Cornell a avertizat ca femeile cu un risc crescut de
cancer la san trebuie sa evite soia. Autoritatile elvetiene recomanda
ca utilizarea soii in hrana bebelusilor sa fie "foarte restransa". In
Anglia si Australia autoritatile le spun parintilor sa intrebe un
doctor inainte de a le da copiilor hrana pe baza de soia.
Informatiile din acest articol cuprind o parte infima a cercetarilor
din domeniu. Fiecare efecte negativ are in spate mai multe studii, si
incep sa se cunoasca si mecanismele prin soia duce la aceste efecte.
Pentru cei interesati de surse
si care doresc sa afle mai multe, pe blog vor fi date trimiterile la
articolele originale. De asemenea mai pe larg despre alimentele
hranitoare care pot fi consumate in timpul postului (hrisca, ovazul,
cerealele integrale, nucile etc.)
Un "studiu de caz"- prizonierilor dintr-o inchisoare din SUA li s-a
dat soia in loc de carne (60-70% proteina din soia, restul carne sau
lactate), ceea ce i-a facut sa sufere de lesin, palpitatii, insomnii,
depresii, simptome ale hipotiroidismului precum senzatie permanenta
de frig, oboseala, crestere in greutate, gandire incetosata, infectii
frecvente, glanda tiroida marita. Acestia au dat in judecata guvernul
american in anul 2007.
Sursa:http://www.westonaprice.org/soy-alert/673-soy-and-the-brain.html
descompunere a substantelor organice complexe in altele mai simple,
eliminabile) duce la hipotiroidism (ceea ce e f rau). Opreste
dezvoltarea creierului copiilor!!! Creste de ~ 3 ori riscul de
Alzheimer. Distruge sistemul reproducator.
Despre soia "bio" (pentru ca cea modificata genetic e de 10 ori mai
nociva decat aceasta):
Dar, daca ati afla ca soia este un deseu industrial care nu se mai da
animalelor pentru ca atunci cand li se dadea acestea se imbolnaveau
grav, si ca duce la zeci de disfunctii si boli?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andrei Popa din Iasi, sportiv in varsta de 17ani, in timpul unui spectacol organizat, a avut un grav accident fracturandu-si coloana. Dupa trei luni inca nu-si poate misca nici mainile si nici piciorele. Pentru recuperare in strainatate are nevoie de ajutorul vosrtru. Dati un clik si donati!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
In timpul postului, pentru multi,
apar intrebari precum ce sa mananc, ca am de muncit, de unde imi iau
proteinele etc. Si iata ca vine soia in intampinarea lor: se spune ca
e un fel de carne vegetala, poate chiar mai hranitoare, cu multa
proteina, fara colesterol, face bine la inima si nu numai, e ieftina
ca braga, chiar seamana putin cu carnea (daca e bine preparata). Si
mai e si de post. Dar…
Sa incepem cu putina istorie: in Asia, soia este cultivata de mii de
ani. Pana acum aproximativ 2000 de ani, a fost utilizata strict ca
INGRASAMANT VEGETAL, datorita proprietatii plantei de a fixa azotul in
sol precum fasolea. Acum ~2000 de ani a fost descoperit procesul de
fermentare a soii, care o face mult mai gustoasa si usor de mancat,
si elimina multe din substantele toxice din ea. Preparatele pe baza
de soia nefermentata sunt mai recente. In Europa, soia este folosita
in primul rand pentru producerea uleiului de soia; acesta
este cel mai ieftin si mai folosit ulei in industria alimentara
(daca scrie ulei vegetal pe o eticheta, inseamna fie de soia, fie de
rapita, fie, in cazul fericit, de palmier). In urma extragerii
uleiului, ramane o cantitate foarte mare de proteina din soia. Timp
de ani de zile, aceasta proteina a fost folosita ca FURAJ. Numai ca
animalele hranite cu foarte multa soia au inceput sa sufere tulburari
grave de sanatate, in special ale sistemului reproducator.
PROTEINA DE CALITATE INFERIOARA
De ce este soia nesanatoasa? Sa incepem cu unul din primele motive
pentru care oamenii mananca soia: ca inlocuitor de carne/sursa de
proteina teoretic de buna calitate.
Proteina din soia nu are proprietatile anti-catabolice, anabolice,
anti-oxidante si de intarire a sistemului imunitar pe care le au
proteina animala si chiar multe proteine vegetale. Contine substante
care inhiba digestia
si absorbtia proteinelor (inhibitori ai proteazelor), iar aceste
substante nu sunt distruse in timpul gatitului. Astfel, pe termen
lung, dietele care contin multa soia pot duce la deficiente de
aminoacizi. Aceste substanse de asemenea pot duce la disfunctii
pancreatice si crestere incetinita sau chiar oprita . Unele studii au
observat chiar ca poate fi catabolica. Deci, soia nu este o sursa
buna de proteina in timpul postului. Exista multe alte proteine
vegetale de calitate mai buna.*
De asemenea, soia opreste absorbtia mineralelor, si creste necesarul
de minerale (din care oricum consumam, de obicei, prea pusin) si de
vitamine (in special B12 si D3, iar B12 nu se gaseste in surse
vegetale).
Si totusi, aceste efecte sunt incomparabile ca gravitate cu efectele
pe care soia le are asupra creierului, sistemului endocrin si a celui
reproducator…
CONTRACEPTIVE ORALE
Soia contine
fitoestrogeni (faimoasele izoflavone - genisteina si daidzeina). In
cazul unor consumuri ridicate (cam cat ar consuma un european care a
auzit ca soia este hrana de calitate…*), efectele vor fi asemanatoare
cu ale contraceptivelor orale (estrogenului sintetic): modificari
hormonale, tulburari de ciclu (la femei), cresterea sanilor (la
barbati), iar, la copii si nou-nascuti poate avea efecte
dezastruoase. Se estimeaza ca un copil hranit cu lapte de soia/hrana
pentru nou-nascuti pe baza de soia primeste zilnic echivalentul a 5
pastile contraceptive. Un studiu publicat in cunoscuta publicatie The
Lancet a descoperit ca copiii sunt expusi la o cantitate de izoflavone
de 6 pana 11 ori mai mare decat cea care produce modificari hormonale
la adulti (nota importanta: sistemul reproducator al copiilor este in
formare; la adulti, aceste schimbari sunt reversibile, in cazul
copiilor in schimb vor produce modificari
ireversibile: sterilitate, efeminare in cazul baietilor, pubertate
precoce la fete… la fel ca contraceptivele orale date unor copii
mici). In sangele copiilor hraniti cu asemenea mancaruri, au fost
detectate concentratii ale izoflavonelor de 13000-22000 (treisprezece
pana la douazeci si doua de mii) de ori mai mari decat nivelul natural
al estrogenului.
HIPOTIROIDISM… DIABET…
Tot aceste doua izoflavone reduc sinteza hormonilor tiroidieni, si
doar 30 g de soia/zi pot duce la hipotiroidism si boli autoimune ale
tiroidei. (nota: o cutie de tofu are cam 200 de grame, si nu e greu
sa fie mancata la o singura masa). Un studiu a observat ca copiii
care au fost hraniai cu soia au o incidenta dubla a diabetului…
CREIERE MICSORATE, DEMENTA, IQ REDUS…
Un studiu la scara mare a observat ca barbatii care consuma tofu de
cel putin de doua ori pe saptamana au un risc de 2.4 ori
mai mare sa faca Alzheimer, un grad mai ridicat de atrofiere a
creierului si creiere care apar cu aprox. 5 ani mai imbatranite. De
asemenea, izoflavonele din soia pot conduce la dementa vasculara.
Copiii femeilor care au deficiente tiroidiene au un risc de 4 ori mai
mare sa aiba IQ-ul sub 85 decat cei ai femeilor care nu au astfel de
deficiente.
Zincul este un element important pentru transmiterea impulsurilor
nervoase intre neuroni (printre multe alte functii). Deficienta in
zinc in timpul sarcinii si alaptarii (si in copilarie) duce la
anomalii congenitale ale sistemului nervos, si a fost asociata cu
"capacitate redusa de invatare, apatie, letargie, si retard mental".
Intr-un studiu pe 372 de copii chinezi deficitari in zinc, cei care au
au primit suplimente de zinc si-au imbunatatit mai mult performantele"
in perceptie, memorie, rationare, abilitati psiho-motorii precum
coordonarea mana-ochi. Alte trei studii au
observat cresterea capacitatilor cognitive in urma suplimentarii cu zinc.
Prin continutul foarte ridicat de acid fitic, soia duce in special la
deficiente in zinc. S-a observat ca mancarea pentru nou-nascuti pe
baza de soia a dus la scaderea nivelelor de zinc in toti copiii carora
li s-a administrat. Chiar cand dietele au fost suplimentate cu zinc, a
existat o corelatie puternica intre continutul de acid fitic din
mancare si cresterea incetinita (zincul are un rol important si in
cresterea si dezvoltarea organismului)
*Asiaticii consuma in medie 12 grame de leguminoase pe zi (Colin
Campbell, autorul "studiului China"), cu variatii intre 6 si 30 de
grame. Departe de litrul de lapte de soia sau 200 de grame de
snitele, chiftele, pateu din soia, sau tofu, pe care le poate consuma
un occidental.
REACTII OFICIALE
Cat de serioasa este aceasta problema?
Organismele nationale din mai multe tari au
inceput sa ia atitudine. Intai, Ministerul Sanatatii din Israel a
avertizat ca copiii mici nu trebuie sa fie hraniti cu mancare pe baza
de soia, iar copii pot manca soia maxim o data pe zi, de maxim trei
ori pe saptamana, iar adultii trebuie sa fie precauti datorita
efectelor adverse asupra fertilitatii si riscului crescut de cancer la
san.
Universitate Cornell a avertizat ca femeile cu un risc crescut de
cancer la san trebuie sa evite soia. Autoritatile elvetiene recomanda
ca utilizarea soii in hrana bebelusilor sa fie "foarte restransa". In
Anglia si Australia autoritatile le spun parintilor sa intrebe un
doctor inainte de a le da copiilor hrana pe baza de soia.
Informatiile din acest articol cuprind o parte infima a cercetarilor
din domeniu. Fiecare efecte negativ are in spate mai multe studii, si
incep sa se cunoasca si mecanismele prin soia duce la aceste efecte.
Pentru cei interesati de surse
si care doresc sa afle mai multe, pe blog vor fi date trimiterile la
articolele originale. De asemenea mai pe larg despre alimentele
hranitoare care pot fi consumate in timpul postului (hrisca, ovazul,
cerealele integrale, nucile etc.)
Un "studiu de caz"- prizonierilor dintr-o inchisoare din SUA li s-a
dat soia in loc de carne (60-70% proteina din soia, restul carne sau
lactate), ceea ce i-a facut sa sufere de lesin, palpitatii, insomnii,
depresii, simptome ale hipotiroidismului precum senzatie permanenta
de frig, oboseala, crestere in greutate, gandire incetosata, infectii
frecvente, glanda tiroida marita. Acestia au dat in judecata guvernul
american in anul 2007.
Sursa:http://www.westonaprice.org/soy-alert/673-soy-and-the-brain.html
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu