LEFURILE BAROSANILOR DIN CSM – Ametitor.

Imagini pentru saci cu bani

 Cum să nu te-apuce dracii?!


GÂNDEȘTE-TE LA PENSIA TA ȘI COMPARĂ!



LEFURILE BAROSANILOR DIN CSM – Ametitor. 

Uitati cat incaseza membrii CSM, pe luna, pentru ca vin la lucru. Salariul sefei CSM judecatoarea Mariana Ghena pleaca de la 28.207 lei. Cea mai mica indemnizatie o are judecatorul Bogdan Mateescu, in valoare de 23.009 lei. La aceste sume, unii membri CSM mai primesc o leafa sub forma de diurna, chirie, transport si indemnizatie de doctor (Document)

Luni, 30 octombrie 2017 18:59 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email
Institutii - Csm
Lumeajustitiei.ro publica in exclusivitate un document in care sunt cuprinse salariile si indemnizatiile pe care membrii Consiliului Superior al Magistraturii le incaseaza lunar pentru activitatea desfasurata in Plen, Sectii sau Comisii. Dupa cum veti vedea in cuprinsul textului, dar si in documentul atasat, salariile membrilor CSM variaza, desi acestia desfasoara aceeasi activitate. Conform documentului, salariul cel mai mare din CSM este incasat de presedinta Consiliului, judecatoarea Mariana Ghena (foto stanga), care a avut in luna septembrie 2017 o indemnizatie de 28.207 lei, fiind inclusa in aceasta suma si "indemnizatia de conducere". In ce ii priveste pe ceilalti membri ai Consiliului, diferenta salariala se justifica prin vechimea in functie si in munca detinuta de fiecare dintre acestia. In acest caz, este relevant exemplul judecatorului Bogdan Mateescu din CSM, care recent a implinit 10 ani de la absolvirea Institutului National al Magistraturii, si care incaseaza si cea mai mica indemnizatie, de 23.009 lei. Astfel, cu exceptia sefei CSM membrii Consiliului au salarii de baza/indemnizatie de incadrare cuprinse intre 26.349 lei si 23.009 lei.
Conform Listei functiilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii unde sunt cuprinse salariul de baza/indemnizatia de incadrare, membri CSM au urmatorele venituri:
Presedinte CSM – judecatoarea Mariana Ghena:
Salariu de baza/indemnizatie de incadrare: 28.207 lei
Vicepresedinte CSM – procurorul Cristian Ban
Salariu de baza/indemnizatie de incadrare: 24.698 lei
Secretarul General al CSM – judecatoarea Roza Marcu
Salariu de baza/indemnizatie de incadrare: 17.652 lei
Membrii de drept din CSM – sefa ICCJ judecatoarea Cristina Tarcea, Procurorul General Augustin Lazar si ministrul Justitiei Tudorel Toader – incaseaza pentru activitatea din Consiliul Superior al Magistraturii suma de 8.204 lei.
Reprezentatii societatii civile, Romeu Chelariu si Victor Alistar, iau de la CSM pentru activitatea desfasurata o indemnizatie de 8.204 lei, acestia din urma nebeneficiind de diurna, chirie sau transport.
Bani in plus din diurne si titluri de doctor
Pe langa salariile de baza/indemnizatiile de incadrare pe care le-am prezentat mai sus, membrii Consiliului Superior al Magistraturii mai incaseaza si alte venituri sau beneficii din sporuri, compensatii, adaosuri, prime si premii eligible, precum si alte drepturi in bani si/sau natura, precum diurna, chirie si transport. Din tabelul pe care il prezentam mai jos reiese ca noua membri incaseaza diurna de 2% pe zi, iar majoritatea dintre acestia au solicitat decontarea chiriei de 600 euro pe luna, desi exista membri CSM care stau chiar langa Bucuresti, cum este cazul vicepresedintelui Consiliului, procurorul Cristian Ban (foto dreapta).
Conform aceluiasi tabel, in Consiliul Superior al Magistraturii sunt cinci membri judecatori sau procurori care beneficiaza si de cei 725 lei indemnizatie pentru titlul de doctor.
Iata ce se adauga la salariile de baza/indemnizatiile de incadrare ale membrilor Consiliului Superior al Magistraturii:
-Diurna 2% / zi din indemnizatie (care poate reprezenta aproximativ inca un salariu in plus pentru cei din provincie)
-Chirie (se deconteaza pana in 600 euro / luna)
-Transport - in care sunt asigurate patru drumuri/luna pana acasa dus/intors pentru cei detasati din CSM (art. 13 alin. 1 lit. c) din OUG 27/2006); sau trei transporturi dus/intors care se aplica tuturor magistratilor din tara, insa numai in perioada de concediu (art. 80 din Legea 303/2004)
-Spor conditii de munca grele, vatamatoare sau pericol (cunoscuta ca sporul de praf de la dosare) – 15% din salariu/indemnizatie
-Indemnizatie titlu doctor: 50% din 1.450 lei (725 lei)
Nu o sa facem calcule aproximative pentru a vedea la ce venituri pot ajunge, lunar, membrii CSM ca ne ia ameteala.
Prezentam mai jos tabelul relevant cu salariile membrilor CSM, cu mentiunea ca acesta poate fi citit in integralitate la finalul articolului:















Virus-free. www.avg.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse