Drona-porumbel, robotul care arată și zboară ca o pasăre adevărată






Foto: wetalkuav.com

Drona-porumbel, robotul care arată și zboară ca o pasăre adevărată

Aparatele de zbor fără pilot cu design biomimetic nu sunt tocmai o noutate. Natura a fost de multe ori folosită ca sursă de inspirație pentru aspectul dronelor, dar această dronă-porumbel din China pare a fi o piatră de hotar în nișa aparatelor de supraveghere.
Potrivit Business Insider, drona-porumbel are un design atât de apropiat de forma porumbelului, încât poate simula aproximativ 90% dintre mișcările unei păsări reale și – cel mai important pentru viitorii utilizatori – poate trece nedetectată de sistemele radar avansate.
Nu doar aspectul său de pasăre îi conferă un avantaj (cu toate că și acest factor este important, deoarece drona se poate strecura neobservată printre păsări). Pe lângă asta, dispozitivul este lipsit de rotoare, iar aripile sale sunt mobile.
Aripile dronei bat aerul la fel ca aripile unei păsări. Nu este vorba doar de un factor estetic, aripile își schimbă forma când drona urcă la altitudine mare, accelerează sau coboară din înălțimi.
În plus, absența rotorului îi conferă dronei silențiozitate, lucru foarte apreciat de către cei care vor să folosească aparatul drept instrument de supraveghere.
Astfel, porumbelul robotizat este echipat cu o cameră de înaltă definiție, o antenă GPS, un sistem de control al zborului și o legătură de comunicații prin satelit. Porumbelul a fost deja testat în mai multe provincii chineze de nu mai puțin de 30 de agenții guvernamentale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse