UNTUL: Se pare ca incet, incet trebuie sa revenim la traditiile vechi alimentare care asigurau un aport alimentar echilibrat ...
Beneficii ale consumului de unt:
Untul este un aliment mult mai sanatos in comparatie cu obisnuita margarină. Ani de zile s-a sustinut ca untul este inamic, iar margarina este alternativa sanatoasa deoarece contine foarte putin colesterol. Se pare ca am fost directionati gresit...
1. Untul contine Factorul Wulzen, o substanta, asemanatoare unui hormon, care poate preveni blocarea incheieturilor si artrita. De asemenea, este responsabil de transportarea calciului catre oase in loc sa fie transportat catre incheieturi. Aceasta substanta poate fi gasita doar in unt si in smantana.
2. O sursa excelenta de colesterol bun ce este necesar pentru functionarea optima a celulelor organismului si ofera beneficii creierului si intregului sistem nervos. Organismul nostru are nevoie de colesterol, dar de cel bun.
3. Untul contine glicosfingolipide, care sunt acizi grasi ce protejeaza stomacul impotriva infectiilor gastro-intestinale.
4. Contine acid linoleic conjugat (CLA). Aceasta substanta previne aparitia diverselor tipuri de cancer si ajuta organismul sa acumuleze masa musculara in loc de grasime.
5. Omega 3 si Omega 6... acizii esentiali pe care organismul nu-i poate produce, astfel fiind necesara suplimentarea lor prin almentatie sau suplimente nutritive. Beneficiile acestor acizi grasi sunt foart cunoscute. Acestea sunt imbunatatirea functiei psihice, imbunatatirea sanatatii pielii si imbunatatirea functiilor cardio-vasculare.
6. Este o sursa excelenta de minerale. Untul contine magneziu, crom, zinc, cupru si seleniu, mineral cu proprietati antioxidante. Untul contine o cantitate mai mare de seleniu in comparatie cu peștele hering, cerealele sau usturoiul. Untul contine, de asemenea, iod.
7. Untul este o excelenta sursa de vitamine... vitamina A, ce iti protejeaza si imbunatateste si vederea si functiile endocrine. Mai contine si vitaminele D, E si K.
8. Untul are un procent de digestibilitate foarte bun, necesitand mai putine saruri biliare si solicitand astfel mult mai putin vezica biliara si ficatul.
Adevărul despre untura de porc. Vei mai consuma?
NU ESTE O GLUMA! Atenție!
Untura este unul din cele mai întâlnite produse din frigiderul românilor, în special, în casele acelora care au crescut un porc la curte. Untura animalului este bine conservată în borcane şi poate fi folosită în prepararea diferitelor feluri de mâncare sau chiar prăjituri.
Deşi toată lumea ar fi tentată să creadă că acest produs este bogat în grăsimi şi nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mană cerească la casa omului.
Motive pentru care e bine să consumi untură:
Grăsimile găsite în untură pot preveni apariţia cancerului, în special cancerul la sâni.
Este bogată în vitamina D.
Principala grăsime din untură, acidul oleic, asigură un nivel scăzut de depresie.
Reglează producţia de hormoni în organismul nostru şi aduce echilibru la nivel tiroidian.
După uleiul de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsmi monosaturate, considerate a fi cele mai sănătoate tipuri de grăsimi saturate.
Mâncarea gătită cu untură are un gust delicios şi te fereşte de problemele cu colesterolul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu