Biserici spectaculoase in lume

 Cele mai spectaculoase biserici din lume

     
Cele mai spectaculoase biserici din lume (Galerie foto)Foto: Big Picture
In niciun domeniu, arhitectura nu si-a exprimat maestria cu atata arta ca la inaltarea templelor si a bisericilor. Aici au fost abordate toate stilurile, de aici au demarat inovatiile indraznete, aici si-a pus amprenta tot ce au putut crea artistii mai indraznet, mai rafinat si perfect.

Completata cu aportul pictorilor si al sculptorilor, arta arhitecturala practicata de-a lungul secolelor ne-a lasat o comoara muzeistica inestimabila, cum apare in imaginile de pe Big Picture. Merita s-o vizitam macar virtual, daca nu calcand locurile cu piciorul.

Catedrala Las Lajas, Columbia.Constructia, finalizata in 1948, abordeaza stilul neo-gotic. Face corp comun cu o pasarela arcuita, avand deschiderea de 30 metri peste un defileu adanc.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Catedrala Las Lajas

Catedrala Luterana din Reykjavik, a patra cladire ca inaltime din Islanda. Proiectul a fost conceput in 1937 de catre arhitectul Gudyounom Samuelson, iar constructia a durat 38 de ani. Astazi este una dintre principalele atractii ale capitalei islandeze.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Catedrala Luterana din Reykjavik


Catedrala Sfantul Vasile din Moscova. Monument de notorietate a fost inaltat intre anii 1555-1561 de tarul Ivan cel Groaznic, pentru a celebra victoria asupra tatarilor. Conform legendei, arhitectii au fost orbiti de tar, ca sa nu poata construi alta catedrala, care s-o intreaca.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Catedrala Sfantul Vasile din Moscova


Domul din Milano. Ca marime, se claseaza pe locul patru, in topul catedralelor lumii. Are vechimea de cinci secole si este realizata din marmura alba. Pentru Milano, este un simbol al orasului, alaturi de opera La Scala.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Domul din Milano


Biserica Tatalui Ceresc cel Milostiv este o constructie nonconformista, inaltata in anii 1996-2003 la Roma, ca replica moderna din beton armat, data vestigiilor din piatra mostenite de locuitorii Romei de la stramosii lor latini.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Biserica Tatalui Ceresc cel Milostiv


Biserica Sagrada Familia, din Barcelona. Construita in 1882, din donatii private, in baza proiectului elaborat de Antonio Gaudi, este una din principalele atractii ale Barcelonei. Finisarile sunt inca in curs, iar complexitatea lor face sa nu se prevada incheierea lucrarilor mai devreme de anul 2026.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Biserica Sagrada Familia


Biserica din Paraportiani, insula Mykonos, Grecia. A fost construita in secolele XV-XVII, in cinci etape diferite. In fapt, sunt cinci biserici, constituind un tot unitar. Desi este modest ornamentata, constitutie o atractie deosebita pentru turisti.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Biserica din Paraportiani, insula Mykonos


Biserica Stavkirka, din Borgunne, Norvegia. Impresioneaza atat prin arhitectura arhaica a nordului, cat si prin vechimea ei: a fost construita intre anii 1150 si 1180.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Biserica Stavkirka, din Borgunn


Catedrala Sfintei Fecioare Maria din Brasilia. A fost construita in stil nonconformist in noua capitala a Braziliei. In 1988, arhitectul a primit premiul Pritzker pentru aceasta lucrare.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Catedrala Sfintei Fecioare Maria din Brasilia


Biserica luterana Grundtvig, din Copenhaga. Este singura constructie religioasa realizata in stil expresionist. Constructia a durat intre anii 1921 si 1926.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Biserica luterana Grundtvig, din Copenhaga
Bazilica Maicii Domnului din Maringa, Brazilia. In limba portugheza, monumentul poarta complicatul nume Catedral Basilica Menor de Nossa Senhora da Gloria. Este cea mai inalta catedrala din America Latina, cu cei 114 metri ai ei. La asta se adauga si crucea de 10 metri. 
Cele mai spectaculoase biserici din lume - Bazilica Maicii Domnului


Noua catedrala din Cordoba, Spania. Stilul sobru simbolizeaza in acelasi timp si modestia pamantenilor si maretia spiritului. Desi se distanteaza de orice traditie artistica, arhitectii ne asigura ca au respectat toate regulile minimale impuse de canoane.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Noua catedrala Cordoba


Biserica Sfantul Gheorghe din orasul etiopian Lalibela este un unicat mondial. Creata in secolul XIII, cladirea are in exterior o simpla cruce de dimensiunile 25 x 25 metri. In subteran, sunt 11 biserici construite la comanda regelui Lalibela, legate intre ele prin tuneluri.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Biserica Sfantul Gheorghe


Biserica Greco-Catolica Sf. Iosif, din Chicago, a fost construita de colonia ucraineana din America, in 1956. Este cunoscuta pentru cele 13 cupole de aur, simbolizand cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Biserica Greco-Catolica Sf. Iosif


Basilica San Piedro din Roma. Are inaltimea de 119 metri si suprafata totala de 15.000 mp. Este amplasata pe teritoriul Vaticanului.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Basilica San Piedro din Roma


Catedrala Maicii Domnului din Siracusa, Italia. A fost construita simbolic, in forma unui cort de beton.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Catedrala Maicii Domnului din Siracusa


Catedrala Notre Dame de Paris. Are 130 metri lungime, 45 metri latime, 35 metri inaltime si o capacitate de 10.000 de persoane, pentru care este considerata cel mai incapator lacas de cult din lume. Constructia este inceputa in secolul XII si terminata in secolul XIV.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Catedrala Notre Dame de Paris


Catedrala manastirii Sfantul Mihail din Kiev. Legenda spune ca aceasta este prima constructie din Rusia care a folosit procedeul de poleire cu aur a turlelor.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Catedrala manastirii Sfantul Mihail din Kiev


Biserica Arbore din nordul Romaniei. Este inclusa in Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO si, impreuna cu alte cateva biserici din aceeasi zona, atrage prin picturile murale executate in Evul Mediu.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Biserica Arbore din nordul Romaniei


Catedrala Sfantul Isaac, Petersburg, Rusia. Acoperita cu o poleiala de aur, in greutate de 100 kilograme, bolta catedralei se zareste de departe, din golful Finlandei.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Catedrala Sfantul Isaac


Biserica Iisus Mantuitorul insangerat, Petersburg, Rusia. Construita intre anii 1883-1907). Sensul denumirii: jertfa mantuirii prin sange.
Cele mai spectaculoase biserici din lume Biserica Iisus Mantuitorul insangerat
 

--
This mail was scanned by BitDefender
For more information please visit http://www.bitdefender.com/



-->

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…