Inghetata de TOP, cele mai bune retete!


 
TOP 10 Cele mai bune RETETE de INGHETATA pentru sezonul cald!
10. Inghetata de ciocolata si menta
Inghetata de menta si ciocolata este una dintre cele mai gustoase combinatii. Gustul dulce al fulgilor de ciocolata si aroma mentolata fac din aceasta inghetata un desert pe placul oricui.
Ingrediente:
- 2 cani lapte
- 2 cani smantana
- 1 cana zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita extract de menta
- 3 picaturi colorant alimentar verde
- 1 cana chipsuri ciocolata
Mod de preparare:
Amesteca intr-un castron laptele, smantana, zaharul, sarea, extractul de menta si de vanilie. Adauga apoi colorantul alimentar. Toarna intreaga compozitia in masina de facut inghetata. Dupa 10 minute, adauga si fulgii de ciocolata. Pune apoi inghetata intr-un recipient in congelator pentru minim 2 ore.
 
9. Inghetata de cafea
Inghetata de cafea este un desert savuros, indragit de iubitorii de cafea. Este un desert rafinat, potrivit pentu sfarsitul unui mese rafinate.
Ingrediente:
-200 ml lapte
-200 g zahar
-100 g cafea instant
-3 oua
-1 praf de sare
-1 lingurita esenta de vanilie
-600 ml smantana duke pentru frisca
-80 g ciocolata rasa
-topping de ciocolata
Mod de preparare:
Se pune laptele la foc si cand ajunge la punctul de fierbere, se da deoparte. Se adauga cafeaua si jumatate din cantitatea de zahar. Separat, se bat ouale intr-un vas adanc, se adauga treptat laptele cu cafea, zaharul ramas si praful de sare, amestecand continuu. Se pune din nou compozitia la foc mic, amestecand permanent timp de 3-4 minute, pana se ingroasa. Se ia de pe foc. Dupa ce se raceste complet, se adauga esenta de vanilie si smantana. Se pune la congelator, se scoate la fiecare 30 de minute si se amesteca pentru a nu se forma ace de gheata. Se adauga fulgii de ciocolata, apoi se lasa sa inghete. Se serveste cu topping de ciocolata.
 
8. Inghetata de piersici
Inghetata de piersici este un preparat gustos, pe care-l poti face in casa pentru un rasfat in familie, mai ales pentru rasfatul copiilor.
Ingrediente:
- jumatate de kg de piersici (cat mai zemoase)
- patru lingurite de faina
- lapte jumatate de L
- zahar tos 150 gr.
- esenta de lamaie
- vanilie
Mod de preparare:
Puneti la fiert Intr-o cratita laptele, zaharul si faina (pe care o adaugati putin cate putin), si amestecati bine, pana devine o ciulama. Se baga la frigider. Piersicile trebuie curatate de samburi si de coaja, dupa care se se paseaza cu mixerul. Dupa ce s-a racit crema, incorporati fructele pasate, vanilia si esenta de lamaie. Inghetata de piersici trebuie tinuta cateva ore la congelator inainte de a fi mancata.
 
7. Inghetata de zmeura
Vara este prin excelenta anotimpul fructelor. Profita de acest sezon si prepara retete delicioase. Zmeura este unul dintre cele mai savuroase fructe ale sezonului. Pentru zilele in care ai pofta de ceva bun, fa o inghetata cu zmeura. Este modul perfect de te bucura de vara si soare.
Ingrediente:
-150 g zmeura
-100 g frisca
-100 ml lapte
-300 g smantana pentru frisca
-1 plic zahar vanilat
-2 galbenusuri
Mod de preparare:
Incalzim intr-o cratita o jumatate din cantitatea de lapte, smantana si zahar. Intr-un bol, separat, batem galbenusurile cu zaharul vanilat. Turnam incet galbenusurile in amestecul cald de lapte si amestecam constant la foc mediu cu o spatula pana amestecul incepe sa se ingroase. Dam la o parte de pe foc si strecuram compozitia prin sita, sa nu avem eventuale cocoloase de la galbenusuri. Se adauga restul de lapte, smantana, zahar si frisca si amestecam energic. Pastram cateva fructe de zmeura pentru decor, iar restul le mixam in compozitia obtinuta mai devreme. Turnam in tava sau in forme de inghetata si dam la congelator pentru 6 -8 ore.
 
6. Inghetata de banane
Banana nu este doar un fruct aromat si placut la gust. Calitatile sale nutritive o recomanda tuturor categoriilor de varsta. Fiind un produs accesibil indiferent de anotimp, bananele ar trebui sa faca parte din dieta regulata a tuturor, protejindu-ne astfel intr-un mod natural si sanatos impotriva diverselor afectiuni. Cel mai sanatos mod de a le consuma este, fireste, cel in stare proaspata. Dar si sub forma de inghetata calitatile sale nu isi pierd din valoare.
Ingrediente:
-1 cutie mascarpone
-400 mililitri frisca
-2 galbenusuri de ou
-100 mililitri lapte
-200 grame zahar
-3 banane
Mod de preparare:
Galbensurile, laptele si zaharul se amesteca pe baie de apa pana se obtine o crema groasa. Se lasa sa se raceasca. Crema mascarpone se amesteca cu bananele. Apoi se adauga frisca batuta. Ceea ce se obtine de amesteca cu crema de galbenusuri, rece. Se baga la congelator si se serveste cu topping de dulceata sau orice alt topping.
 
5. Inghetata de caramel
Pe cat de delicioasa, pe atat de usor de facut, inghetata de caramel poate deveni cu usurinta "o obsesie". O obsesie amaruie care va reinvia amintirea caramelelor cu lapte din copilarie.
Ingrediente:
-3 galbenusuri
-200 g zahar
-150 g mascarpone
-350 ml lapte
-50 g unt
-50 ml + 250 ml frisca lichida
Mod de preparare:
100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand mereu se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit. In compozitia de galbenusuri racita se adauga sosul caramelul, branza mascarpone, apoi frisca batuta.
 
4. Inghetata de cirese
Ciresele, se preteaza in orice tip de inghetata, pentru ca se simt bine in orice mediu, fie ca este vorba de apa (sorbet sau granita), iaurt, smantana dulce sau frisca.
Ingrediente:
- 2 oua
- 75 g zahar
- ½ fiola esenta vanilie
- 500 g frisca lichida
- 200 g cirese fara samburi maruntite
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul si se adauga restul ingredientelor. Se lasa la rece 30 min. dupa care se pune in aparatul de inghetata urmandu-se instructiunile.
 
3. Inghetata de vanilie
Inghetata de vanilie este cea mai iubita si mai populara inghetata din lume. Se gaseste in multe forme, impreuna cu alte arome sau fructe si este consumata de toata lumea, de la cei mai mici dintre noi pana la cei mai mari. Gasim in comert tot felul de inghetata de vanile, de la foarte multi producatori, dar din pacate, mai mereu gasim inghetata de proasta calitate, facuta din premixuri si apa, cu o mare cantitate de elemente chimice care nu ne fac deloc bine. Asa ca era imposibil ca JamilaCuisine sa nu va arate cum puteti face si voi singuri,acasa, inghetata de buna calitate, aromata si cremoasa.
Ingrediente:
-1 pastaie de vanilie
-1 cana de lapte
-2 galbenusuri
-50g de zahar
-1 cana de smantana dulce
Mod de preparare:
Pastaia de vanilie se despica in doua pe lung si se scot semintele. Se pun pastaia si semintele intr-o cratita. Se adauga laptele peste ele si se fierbe la foc mic. Se ia de pe foc si se lasa 10 minute acoperit cu capac. Se amesteca galbenusurile cu zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema. Se adauga laptele fierbinte amestecand incet. Crema se amesteca pe foc mic pana cand incepe sa se ingroase. Cratita se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se scoate pastaia de vanilie si se adauga smantana. Se pune aceasta compozitie intr-o masina de facut inghetata, conform instructiunilor. Daca nu folosesti masina de inghetata, compozitia se pune la congelator si se amesteca din 30 in 30 de minute.
 
2. Inghetata de fistic
Inghetata de fistic este racoroasa si usor de preparat. Are un gust bun, potrivit pentru zilele calde de vara. Se serveste cu sos de ciocolata si menta proaspata.
Ingrediente:
4 galbenusuri
130 g zahar pudra
200 ml frisca lichida 32% grasime
600 ml lapte 3,5% grasime
60 g pasta fistic
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana au o consistenta spumoasa. Laptele si frisca se pun pe foc mic si se infierbanta (nu se fierbe), apoi se toarna treptat, in fir subtire, peste spuma de galbenus cu zahar. La final se adauga pasta de fistic si se pune compozitia la frigider, la maturat, cateva ore (cat aveti rabdare, indicat sa fie 6 ore). Amestecul astfel obtinut se pune la masina de inghetata, pana se intareste.
 
1. Inghetata de pepene galben
Inghetata de pepene galben este un desert usor, rapid si racoritor, numai bun pentru zilele de vara. Profita acum de savoarea pepenelui galben si prepara tot soiul de bunatati din el.
Ingrediente:
-un pepene galben aproximativ 1 kg
- 300 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
- 2 linguri de fructoza sau 130 g zahar tos (in functie si de cat de dulce este pepenele)
- zeama de la o lamaie mica
- 2-3 linguri de coniac
Mod de preparare:
Pepenele galben se curata de seminte si coaja si se taie bucati potrivite. Se stropeste cu zeama de lamaie si cele doua linguri de coniac si se lasa cateva minute sa se patrunda gusturile, dupa care se pune in blender si se transform intr-un piure fin. Frisca se bate si apoi se incorporeaza usor in piureul de pepene. Se amesteca bine si se toarna intr-un vas care se pune in congelator. Dupa 3-4 ore, cand a inceput sa inghete se scoate vasul cu inghetata din congelator si se omogeniueaza foarte bine compozitia cu o furculita sau cu mixeru. Operatia se repeta la interval de 2 ore, cel putin de 3 ori. Se serveste cu cateva feliute de pepene galben alaturi sau cu un sos de ciocolata sau de fructe aromate.
 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse

O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »