Castraveti murati laudati de Printul Charles
Cum se fac castravetii murati cu 12 condimente ca in satul Viscri, laudat de Printul Charles
Este binecunoscuta dragostea Printului Charlest pentru satul Viscri din Transilvania, acesta declarandu-si in repetate randuri admiratia pentru acest loc si pentru oamenii de aici.
De asemenea, intrebat de unde atractia lui pentru Romania, Printul Charles a declarat ca stra-stra-strabunica lui se trage din Transilvania:
"Pentru ca iubesc Romania! Si cred ca ati uitat ca am o stra-stra-strabunica din Transilvania, deci am toate motivele.“
Mai mult ca sigur, si preparatele specifice acestei zone sunt apreciate de familia regala a Marii Britanii.
Avand in vedere acest lucru si ca se apropie toamna, ne-am gandit sa va prezentam cum se fac castravetii murati cu 12 condimente ca la Viscri.
Este vorba despre o reteta de castraveti murati in saramura, o reteta preparata de gospodinele sasoaice din satul Viscri.
"Se aleg castraveti de marime potrivita, se spala cu apa rece apoi se pun intr-un vas cu apa rece peste care se presara aproximativ o mana de sare, si se lasa 24 de ore. Se arunca apoi zeama lasata si se aseaza in borcan pentru iarna.
Din gradina aduc cateva frunze de visin, frunze de telina, un morcov sau mai multi, dupa cate borcane avem cu castraveti, un strugure—doi necopti, hrean proaspat, usturoi, cimbru, marar, un mar, patrunjel radacina, foi de dafin si piper. Toate se pun in borcan printre castraveti, iar deasupra crengute de cimbru si marar.
Se incalzeste apoi apa, care nu se fierbe, doar se incalzeste, iar la un litru de apa pun doua linguri de sare si o lingura de zahar. Torn compozitia in borcane care se lasa descoperite, fara capac sau celofan, 10 zile, timp in care, in fiecare zi se arunca spuma care se face deasupra castravetilor, in urma fermentatiei.
Dupa 10 zile, cand compozitia se limpezeste, borcanele se leaga la gura si se pastreaza fara probleme chiar si doi ani.", a precizat, pentruAGERPRES, Caroline Fernolend, director al Mihai Eminescu Trust (MET), femeia care a reusit sa dea un suflu nou satelor ardelenesti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu