NAS, GAT, PLAMANI REPARATE INTR-O ZI!
Chiar daca frigul cumplit inca nu ne-a acaparat, virozele respiratorii au inceput sa ne dea tarcoale tot mai des. Fie ca este vorba despre o simpla raceala de sezon sau daca este ceva viral, te invit sa descoperi un preparat care te va ajuta sa scapi cu bine de aceste conditii de sanatate.
Te asigur ca dupa ce il vei incerca, acest amestec va fi aliatul numarul 1 in tratamentul racelilor, durerilor in gat si virozelor respiratorii!
Acest amestec iti va curata sinusurile, va elimina mucusul din plamani, va calma tusea si durerile in gat dupa prima utilizare.
Pentru a-l prepara, vei avea nevoie de:
- 200 de ml de apa
- 100 de grame de ananas proaspat
- 1 bucata de 2 cm de ghimbir proaspat
- 2 lingurite de otet din cidru de mere
- 1 ardei iute mic
- 1 lingura de miere
Dupa ce ai curatat si taiat cubulete mici ananasul, ghimbirul si ardeiul, pune toate ingredientele intr-un ibric, la foc mic, mai putin mierea, si amesteca din cand in cand.
Dupa ce a atins punctul de fierbere, mai lasa-l sa fiarba timp de 20-30 de minte, apoi opreste focul.
Lasa amestecul sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, strecoara si amesteca partea lichida cu mierea.
Bea tot lichidul pe parcursul intregii zile.
De ce este atat de benefica aceasta bautura
Proprietatile ghimbirului sunt multiple. El contine vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar si minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu si zinc. Ghimbirul este un bun calmant pentru tuse, pentru inflamatii ale gatului, raguseala, sinuzite, febra, congestii respiratorii si eliminare de mucozitati.
Ananasul are proprietati antiinflamatorii si elimina acumularile de mucus, calmand totodata si gatul. Nivelul ridicat de vitamina C pe care il contine, va oferi imunitate organismului, ajutandu-l sa lupte cu racelile si virozele.
Otetul din cidru de mere asigura necesarul alcalin organismului, si intr-un astfel de mediu, virusii si bacteriile nu pot supravietui.
Ardeiul iute asigura ultima "linie de aparare", incalzind corpul din interior catre exterior, prevenind astfel febra.
Suntem cu totii constienti de efectele benefice ale mierii. Este la dispozitia oamenilor de foarte mult timp, fiind folosita in diferite moduri: ca antifungic, antiviral si antibacterial, inainte ca orice altceva sa fi fost inventat. Este super-vindecatorul din antichitate!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu