Ciaiul de ghimbir face minuni!

Un articol de Razvan

Majoritatea oamenilor au optat, in ultima vreme, pentru ceaiul verde in locul cafelei. Este o alegere destul de buna insa noi, venim cu o propunere mult mai sanatoasa si mai benefica organismului.

Bautura pe care o promovam este ceaiul de ghimbir.....


De ce ar trebui sa incepi sa consumi ceai de ghimbir si reteta de preparare!

Acest ceai are o multime de beneficii asupra sanatatii, iar noi mentionam doar cateva dintre ele:

- Intareste sistemul imunitar

Ghimbirul contine doua substante cunoscute ca gingerol si shogaol. Ele au proprietati antivirale, antifungice si antibacteriene.

- Efecte antiinflamatorii

Ghimbirul este bogat si in substante anti-inflamatorii si compusi care ne pot proteja de variate probleme de sanatate, reducand durerea musculara si articulara, cauzate de inflamatii.

- Imbunatateste activitatea creierului

Daca folosesti ghimbirul in mod regulat, vei putea sa iti imbunatatesti activitatea cognitiva si memoria, intrucat acest condiment combate inflamarea, stresul oxidativ si apoptoza. El este foarte eficient si folositor pentru femeile de varsta a doua.

- Imbunatateste circulatia sanguina

Se pare ca aceasta radacinoasa incredibila este benefica circulatiei sanguine si combate simptomele bolilor cardiovasculare, inclusiv pe cele ale hipertensiunii dar si problemele legate de nivelul colesterolului. Nu in ultimul rand, el protejeaza organismul de un atac cardiac.

- Imbunatateste digestia

Ghimbirul stimuleaza digestia si imbunatateste absorbtia nutrientilor in organism. Asadar, consumul de ghimbir poate preveni greata, constipatia, afectiunile tractului gastrointestinal, voma, diareea, crampele. Totodata, este extrem de util in curele de slabire.

- Protejeaza organismul impotriva cancerului

Mai multe studii au aratat ca ghimbirul poate preveni evolutia, supravietuirea si metastaza celulelor canceroase. Este indeosebi eficient pentru prevenirea cancerului pancreatic, al prostatei, bilei, pielii si ficatului.

Reteta pentru ceai de ghimbir

Ingrediente

- 250 de ml de apa

- o radacina de 3-4 cm de ghimbir proaspat, taiata in bucati mici

- Un ibric

- 1-2 felii de lamaie

- o lingurita de miere

Preparare:

Pune apa in ibric si asteapta pana incepe sa fiarba. Adauga feliile de ghimbir si da focul mic. Lasa continutul la foc timp de 15 minute. 

La final adauga felia de lamaie si acopera ibricul.  Dupa ce ceaiul a devenit caldut, adauga mierea si amesteca bine.

Inlocuieste cafeaua de dimineata cu acest ceai si te vei bucura de toate beneficiile enumerate mai sus!

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…