ANTIBIOTICE naturale preparate în casă
ANTIBIOTICE naturale preparate în
casă
Antibioticele ‘’verzi’’, preparate în casă, ucid viruşii, bacteriile şi
ciupercile care ne atacă organismul. Există multe plante ale verii pe care le
putem considera antibiotice naturale, cu o putere nebănuită de a elimina
bacteriile, viruşii şi ciupercie care nu încetează să ne atace organismul. Cu
ele putem obţine remedii foarte puternice şi eficiente, care ne pot fi de folos
şi ne pot veni oricând în ajutor. Iată doar câteva dintre cele mai puternice
antibiotice ‘’verzi’’, naturale, care ne ajută să prevenim sau să tratăm
afecţiuni sau boli diverse:
Limonadă cu ghimbir
Limonada cu ghimbir are
puternice efecte antiinfecțioase şi calmante ale durerilor. Consumată vara, pe
lângă gustul său iute şi foarte răcoritor, este, în acelaşi timp, un preventiv
minunat pentru bolile digestive.
Ingrediente
2 linguri ghimbir proaspăt
(rădăcină) 5 fire de mentă proaspătă 1 lingură suc proaspăt de lămâie 2 linguri
miere 1 litru apă plată.
Mod de preparare
Ghimbirul se spală foarte bine, se
şterge şi se taie, cu tot cu coajă, în feliuţe subţiri. Feliile de ghimbir se
pun la fiert, pe foc mic, împreună cu apa. Între timp, se spală menta, se
usucă, iar frunzele se taie fâşii, cu o foarfecă. Când apa clocoteşte, se
adaugă menta. Focul se stinge, iar vasul se lasă acoperit, până se răceşte. Se
strecoară lichidul, iar la final se completează cu sucul de lămâie şi mierea de
albine.Limonada cu ghimbir previne bolile digestive.
Condimente în ulei
Acest
amestec de mirodenii are un efect antibiotic foarte puternic. Se poate folosi
la prepararea mâncărurilor: feluri cu peşte, legume, paste, supe, sosuri.
Ingrediente:
1 lingură seminţe de cardamom 2 linguri seminţe de coriandru 1
lingură piper 6 cuişoare ½ baton de scorţişoară 2-3 steluţe de anason 2 frunze
de dafin 1 lingură pudră de turmeric 200 ml. ulei presat la rece: de măsline,
floarea-soarelui, rapiţă, dovleac sau cocos
Mod de preparare
Într-o tigaie, se
încing toate condimentele, cu excepţia frunzelor de dafin, fără grăsime, până
când încep să-şi elibereze din arome. În continuare, se adaugă şi dafinul
măcinat prinrâşnița de cafea. Într-un vas, se încinge uleiul şi se adaugă
amestecul de mirodenii. Se lasă pe foc timp de 1minut, după care se toarnă
fierbinte în borcanele care se închid ermetic.
Ulei de gălbenele
Uleiul de
gălbenele vindecă toate afecţiunile pielii,
ncepând de la coşuri, eczeme, până la ȋrăni. Este antibacterian,
antiinfecţios şi puternic regenerator, şi nu ar trebui să lipsească din nici o
casă.
Ingrediente:
2 pumni de flori proaspete de gălbenele portocalii (închise
la culoare) ulei de floarea-soarelui sau de rapiţă (presate la rece).
Mod de
preparare:
Florile de gălbenele se adună într-o dimineaţă însorită. Se aleg
doar cele portocalii, de culoare închisă, care au efecte terapeutice puternice.
Nu se spală. Dacă sunt mari, se pot rupe în două, astfel încât uleiul să
absoarbă cât mai multe substanţe tămăduitoare din ele. Florile mărunţite se pun
într-un recipient de sticlă transparent şi cu dop, se toarnă ulei cât să le
acopere, se închid ermetic şi se lasă la macerat timp de 3 săptămâni, apoi uleiul se strecoară şi se pune în
sticluţe mici. Se ţine la ntuneric,
ȋmaximum 1an.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu