Guta trarata naturist.
Cum poţi ţine sub control nivelurile de acid uric. Toți cei care au dureri articulare trebuie să afle asta!
Hiperuricemia este cauzată de creşterea producţiei de acid uric în organism sau de reducerea excreţiei acestuia prin rinichi.
Această afecţiune duce la numeroase alte probleme de sănătate, printre care şi apariţia pietrelor la rinichi, insuficienţa renală, sau guta (acumularea de acid uric în articulaţii sub formă de cristale).
Studiile recente au constatat că nivelurile ridicate de acid uric din sânge pot provoca inclusiv hipertensiune arterială şi boli cardiovasculare. Nivelurile normale de acid uric sunt cuprinse între 3,4 şi 7,0 mg/ dl la bărbaţi, respectiv între 2,4 şi 6,0 mg/ dl la femei.
Hiperuricemia poate fi şi o consecinţă a abuzului de alcool, a alimentaţiei bogate în purine, a insuficienţei renale, a tiroidei subactive, a afecţiunile endrocrine sau metabolice precum diabetul şi acidoza, a obezităţii, dar şi a predispoziţiei genetice.
Anumite forme de cancer, anumite forme de chimioterapie şi unele medicamente precum diureticele pot ridica şi ele aceste niveluri. La fel, slăbirea bruscă şi alimentaţia precară pot încuraja creşterea acidului uric.
Există însă remedii naturale care te pot ajuta să echilibrezi nivelurile serice de acid uric. Astăzi ţi le prezentăm pe cele mai eficiente zece dintre ele:
1. Apa
Consumată în cantităţi suficiente, apa diluează acidul uric. sprijină rinichii să elimine excesele de această substanţă prin urină şi reduce frecvenţa atacurilor de gută.
Un studiu prezentat la reuniunea anuală a Colegiului American de Reumatologie a constatat că participanţi care au băut între cinci şi opt pahare de apă în intervalul de 24 de ore dinaintea unui posibil atac de gută au manifestat o scădere cu 40% a probabilităţii suferirii unei astfel de crize faţă de cei care au băut un singur pahar de apă în acelaşi răstimp.
Aşadar, bea zilnic 8 pahare de apă şi consumă alimente cu conţinut mare de apă precum fructe şi legume.
2. Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu scade eficient nivelurile de acid uric şi reduce durerile de gută. Bicarbonatul optimizează valoarea pH-ului din organism şi solubilizează acidul uric, astfel încât să fie mai uşor de eliminat.
Bea un pahar de apă în care ai dizolvat o linguriţă de bicarbonat de 4 ori pe zi. Dacă suferi şi de tensiune arterială mărită, bea cel mult 3 pahare de soluţie de bicarbonat.
3. Oţetul de mere
Oţetul de mere este un detoxifiant natural al organismului care reduce ameliorează inclusiv hiperuricemia. Acidul malic se descompune şi elimină acidul uric, restabileşte starea alcalină a organismului şi oferă proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare.
La un pahar cu apă, adaugă o linguriţă de oţet de mere neprelucrat, organic şi nepasteurizat, şi bea remediul lichid de 2-3 ori pe zi. Treptat, poţi creşte doza până la 2 linguri întregi pentru fiecare pahar.
Ai în vedere, însă, că oţetul de mere poate reduce nivelul de potasiu din organism, aşa că nu trebuie consumat în exces şi nici combinat cu diureticele.
4. Produsele lactate
Laptele şi produsele lactate degresat reduc concentraţiile plasmatice ale ureei şi riscul atacurilor de gută. De exemplu, laptele degresat este bogat în acid orotic, care blochează reabsorbţia acidului uric şi ajută la eliminarea acestuia prin rinichi. Se recomandă să bei în fiecare zi între unul şi cinci pahare de lapte sau de iaurt degresat.
Tofu este un alt produs benefic pentru faptul că modifică concentraţiile de proteine plasmatice. Evită însă laptele de soia, care creşte de fapt nivelurile de acid uric
5. Sucul de lămâie
Sucul de lămâie alcalinizează organismul şi neutralizează acidul uric. Diluează zeama unei lămâi într-un pahar cu apă caldă şi bea remediul zilnic pe stomacul gol timp de două săptămâni.
6. Sucul de grâu
Sucul de grâu alcalinizează organismul, este bogat în vitamina C, clorofilă şi fitochimicale detoxifiante, şi conţine aminoacizi vegetali de calitate.
Amestecă două linguri de suc de grâu cu suc de lămâie şi bea zilnic remediul lichid ca să corectezi problemele de hiperuricemie.
7. Cireşele
Cireşele şi fructele de pădure sunt bogate în flavonoizi antocianici, care reduc nivelul acidului uric şi ameliorează inflamaţiile şi rigiditatea.
Consumă o jumătate de cană de cireşe proaspete timp de 14 zile sau bea unul sau două pahare de suc de cireşe timp de o lună. În plus, suplimentează aportul alimentar de produse bogate în antioxidanţi şi vitamina C precum roşiile, căpşunile, ardeii graşii şi coacăzele.
8. Uleiul de măsline
Cel mai indicat este să foloseşti ulei de măsline crud, presat la rece, şi de bună calitate. Uleiul de măsline extravirgin este bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase, antioxidanţi şi vitamina E, cea din urmă fiind esenţială pentru controlarea problemelor de hiperuricemie.
9. Alimentele bogate în fibre şi în carbohidraţi amidonici
Fibrele alimentare absorb acidul uric şi asistă astfel eliminarea lui din corp. Aşadar, consumă mai multe fructe, legume şi cereale precum: pere, portocale, căpşuni, mere, cereale integrale, quinoa, banane, ovăz, cartofi, orez, paste integrale şi tapioca.
În plus, bea ceai verde de papaya, care este bogat în papaină, o substanţă care alcalinizează organismul şi oferă efecte antiinflamatoare puternice. Acest ceai previne acumularea acidului uric şi reduce frecvenţa şi intensitatea atacurilor de gută.
10. Dietele cu conţinut scăzut de purine
Purinele sunt compuşi azotici, conţinuţi mai ales de carnea animalieră, care se descompun în acid uric şi, astfel, generează dezechilibre. Cel mai indicat este să ocoleşti carnea de pasăre, de vită şi de porc (mai ales organele), dar şi de peşte, precum şi drojdia, fasolea, leguminoasele, ciupercile, sparanghelul şi, nu în ultimul rând, berea!
Sfaturi suplimentare:
- Menţine o alimentaţie echilibrată, bogată în carbohidraţi complecşi şi proteine, şi evită carbohidraţii rafinaţi precum dulciurile şi pâinea;
- Menţine o greutate corporală sănătoasă şi fă mişcare cu regularitate, deoarece adipozităţile favorizează creşterea nivelurilor de acid uric din organism;
- Redu consumul de alimente grase;
- Evită să consumi alcool;
- Nu folosi siropuri de porumb cu conţinut ridicat de fructoză sau lactoză.
Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Sursa: healthyfoodhouse. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu