scapa de ficat gras repede? Încearcă asta și problemele tale se vor rezolva!



Asa cum am mai precizat intr-un articol anterior ,ficatul este cel mai mare organ si unul din cele mai importante,ale corpului uman.

Alimentatia ,mediul in care traim ,stresul si alte situatii emotionale aduc prejudicii uneori nesesizabile in timp.

ai ficatul gras si obosesti repede, iata ce ai de facut

Ficatul nu doare ,iar durerile resimtite de unele persoane se produc pentru ca ficatul se mareste si apasa pe tesuturile ce-l inconjoara,dar este un semnal ca trebuie sa vedem ce este si sa facem unele analize.

Pana la analize ,ar trebui sa ne analizam noi personal, sa vedem ce mancam,ce ne-a produs o suferinta ,sa analizam mediul unde traim ,locul de munca . Unele persoane cu ficat sensibil nu pot lucra in vopsitorii ,nu pot circula cu masina ,etc.

Din fericire ,natura ne pune la dispozitie numeroase ajutoare pentru a ne mentine sanatosi ,dar din pacate natura nu gateste in locul nostru in bucatarie,noi gatim si ne pregatim singuri cu mana noastra otrava de zi cu zi si nici nu tinem cont de sfatul celor patiti.

Pentru cei care nu vor sa renunte la mancarea de tip fast food, la sucurile carbogazoase dar si pentru cei care doresc totusi "sa impace si capra si varza", va recomand urmatoarele remedii:


POLENUL(granule) - este foarte benefic in afectiunile hepatice. Polenul poseda o mare calitate de refacere a structurii hepatice. Este recomandat in starile de suprasolicitare fizica sau psihica. Doza zilnica este de 30 de grame ,distribuita egal in 3 reprize a cate 10 grame, dupa fiecare masa principala.Cura se poate tine 3 luni cu o pauza de alte 3 luni ,dupa cere se poate relua iar alte 3 luni .Este indicat studentilor in perioadele de examene ,persoanelor care au o munca intensa atat fizica cat si psihica.

PASTURA - care impreuna cu propolisul sunt foarte bune dezinfectante si protectoare ale celulei hepatice cu un efect benefic si asupra celulelor nervoase, propolisul fiind un excelent stimulator si adjuvant pentru intarirea sistemului imunitar.

PAPADIA - O planta foarte benefica dar ignorata de multi si botezata cu unele denumiri total nemeritate avand in vedere beneficiile pe care le are asupra organismului uman. De la papadie ,se utilizeaza tot! Frunze ,flori ,radacina....Frunzele ,se folosesc la salate, florile se pot folosi in ceai. Clocotim 250 de ml de apa (o cana de apa) pe care o turnam peste 2 lingurite de planta si tinem la infuzat 10-15 minute. Se beau cate 2-3 cani pe zi .Este diuretic, tonic amar ( nu foarte intens).

Tot din florile de papadie se poate face un sirop (de preferat cu miere astfel se amplifica proprietatile). Se culeg 2 kg de flori, se spala ,se scurg bine de apa si se pun la fert cu 2 litri de apa. Se fierbe pana scade la 1 litru de apa ,se scot florile ,se storc prin tifon sau sita de plastic, nu metalica. .Lichidul obtinut se pune in cantitati egale in borcane de 800 de ml dar fara a fi umplute. Umpleti doar o jumatate de borcan ,restul completand cu miere naturala de la producatori. Amestecati bine si apoi inchideti ermetic si pastrati la frigider sau undeva la rece.

In acest mod amestecul poate sa reziste intre 2-3 luni.

Remediile enumerate mai sus sunt perfecte si pentru persoanele care vor sa-si mentina permanent ficatul sanatos chiar daca nu au probleme!

Despre autor:
Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan s-a alaturat Echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa cu ajutorul medicinei naturiste. Pe Elene-Lacramioara o puteti gasi si pe facebook!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…