Planta care regenerează ficatul și tratează eficient reumatismul, guta și stomacul!


Planta care regenerează ficatul și tratează eficient reumatismul, guta și stomacul!


Despre aceasta planta se cunoștea încă din vremurile antice, de pe vremea lui Galienus, renumitul farmacist care explica în detalii enormele beneficii ale acestei plante în tratatele sale de medicină.


Planta este comercializată sub diferite forme (capsule, tinctură, plantă uscată, pliculețe de ceai) şi este deseori asociată cu valeriana, o altă plantă care are efecte asupra echilibrului psihic.
Componenta care o face renumită în tratarea bolilor de ficat și nu numai este hipericina – un compus roșiatic, care devine foarte vizibil atunci când planta este mărunțită.


Vezi mai jos lista efectelor benefice pe care le produce infuzia de sunătoare asupra organismului:
Tratează disfuncțiilor digestive precum gastrita, balonarea sau constipația
Distruge paraziți intestinali
Reface ficatul după disfuncții hepatice complicate
Elimină durerile
Previne și tratează infecțiile/bolile genitale la femei
Tratează reumatismul
Tratează guta
Infuzia de sunătoare întărește dantura și reduce sensibilitatea gingiilor și tratează inflamațiile de pe urma răcelii.
Este des întrebuințat pentru problemele bucale și gât.
Mai mult decât atât, ceaiul de sunătoare este un agent eficient în dilatarea vaselor sanguine, fiind un remediu testa în cazul bolnavilor cu hipertensiune arterială. Bolile cardiace se tratează deseori prin tratament pe bază de sunătoare.
Atenție! Se recomandă consumul fără zahăr a ceaiului de sunătoare, pentru a nu reduce efetul terapeutic al plantei.
Dacă ai găsit folositoare sfaturile din articol, nu ezita să-l distribui și prietenilor! Sănătate!

Ceai de sunătoare – Beneficii

Învinge depresia şi anxietatea, afecţiunile secolului 21 – numeroase studii au demonstrat că ceaiul de sunătoare este la fel de eficient precum antidepresivele, dar are mult mai puţine reacţii adverse decât acestea. Însă, trebuie ţinut cont că cercetările au avut loc pe eşantioane reduse şi în cazuri de depresie în forme uşoare, prin urmare, ceaiul de sunătoare nu trebuie să înlocuiască tratamentul medicamentos prescris de medicul specialist.
De asemenea, ceaiul de sunătoare ar putea ameliora durerile de urechi cauzate de otită, o afecţiune cauzată de o infecţie. Într-un studiu realizat pe 100 de copii, o combinaţie de plante formată din sunătoare, usturoi şi gălbenele a dat rezultate în ameliorarea durerilor şi grăbirea vindecării infecţiei.
Consumat frecvent, ceaiul de sunătoare poate ameliora funcţionarea bilei, fiind recomandat în special în prevenirea dischineziei biliare şi a colecistitei. În plus, sunătoarea sprijină circulaţia sanguină şi ajută la eliminarea retenţiei de apă, favorizând în acest fel şi scăderea în greutate.
Pentru cei care se confruntă cu insomnii, ceaiul de sunătoare este excelent deoarece creşte producţia de melatonină, hormonul care stimulează somnul profund, fără vise.
Şi fumătorii care îşi propun să renunţe la acest viciu sunt sfătuiţi să consume mai des ceai de sunătoare, care diminuează senzaţia de dependenţă de nicotină.
Ceaiul de sunătoare este benefic şi pentru piele. Aplicat sub formă de comprese, ceaiul de sunătoare este indicat petnru tenul iritat, uscat, ridat. De asemenea, este un remediu excelent şi pentru micile tăieturi sau arsuri la nivelul pielii, favorizând cicatrizarea acestora.
Ceai de sunătoare – Contraindicaţii
Ceaiul de sunătoare are efecte puternice, în consecinţă, cereţi părerea unui specialist înante de a-l consuma deoarece prezintă şi efecte adverse mai puţin cunoscute. De exemplu, persoanele care urmează tratament cu antidepresive, anticoagulante, contraceptive orale, medicamente antiastmatice, antihipertensive sau imunosupresive trebuie să evite consumul de ceai de sunătoare pentru că efectul acestora poate fi mult diminuat.
De asemenea, consumul în exces poate duce la tulburări digestive precum diaree sau crampe abdominale, greaţă sau reacţii alergice ale pielii, anxietate, disfuncţie erectilă, ameţeală, gură uscată (xerostomie) sau migrene.
Sunătoarea poate, de asemenea, să crească sensibilitatea pielii şi a ochilor la lumina solară puternică.
Sursa foto: freedigitalphotos.net

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse

O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »