Puterea terapeutică a copacilor


Puterea terapeutică a copacilor



In trecutul nu prea indepartat oamenii credeau ca fiecare floare sau copac, este protejata de un spirit si ca deasupra acestora sunt altele si altele, intr-o ierarhie bine fundamenta-ta si perfect logica pentru acele vremuri.




Acesta e si motivul pentru care multe popoare se inchinau unor zine sau zeitati locale, a caror menire era de a proteja adevarul si existenta tuturor sufletelor, intrupate in oameni, animale sau plante.

Cei care au ajuns la cel mai ridicat nivel al divinizarii naturii au fost druizii, cunoscuti ca cei mai puternici preoti din toate timpurile si al caror mister nu a putut fi patruns nici in zilele noastre.


Acum citeva mii de ani, sacerdotii vechi descoperisera secretul prin care omul putea sa stapaneasca natura, atata vreme cit ceea ce facea era corect. 
Din punct de vedere clinic, ei au asociat diversele boli umane cu energiile circulatorii prin trunchiurile copacilor si au realizat, cum am spune astazi, un fel de baza de date a copacilor ce corespund anumitor boli.

Astfel:
- Bolile de oase şi de articulaţii, dereglările urinare şi anale, pot fi ameliorate şi tratate în preajma copacilor ale căror frunze au culoarea roşie; 
- Bolile intestinelor gros şi subtire, precum si afectiunile organelor genitale, pot fi tratate in preajma copacilor cu frunze sau flori caramizii, in special toamna si primavara;
- Bolile de rinichi, stomac, duoden, pancreas, ficat, splina, vezica biliara si afectiuni ale coloanei cerebrale isi gasesc ameliorarea in preajma copacilor cu frunze si flori galbene; 
- Pentru tratarea bolilor de plamini, de inima, a glandelor mamare si a timusului, sunt recomandati copacii incarcati cu verde. 
Acesta e si motivul principal pentru care multi medici le recomanda pacientilor lor concedii in zone muntoase, unde brazii functioneaza ca adevarate sisteme naturale de tratament. 
Juramântul arborilor, o veche legenda româneasca spune ca, in clipa in care Iisus si-a dat sufletul pe cruce, vazând suferinta Mintuitorului si nepasarea oamenilor, copacii au inceput sa plângă. Si că tot atunci, ar fi jurat sa urmeze calea celui venit să moară pentru mântuirea oamenilor, respectiv sa le slujească oamenilor, indiferent de răsplata primită din partea acestora.
Nu putini au simtit nevoia sa se aseze la radacina unui copac ca sa-si traga sufletul sau sa se sprijine, cu spatele, macar si pentru câteva minute, de un arbore, pentru a mai prinde puteri.
Acestea sunt doar mosteniri ancestrale pe care cei mai multi le fac inconstient dar care, la baza, au o legatura puternica cu energia emisa de fiecare copac in parte.
Pentru ca fiecare pom emite un anumit gen de energie si la anumite intensitati, in functie nu doar de orele zilei ci si de anotimp.

Copacii sunt de doua tipuri:
1. cei care furnizeaza energie organelor slabite 
2. cei care absorb energiile negative dintru corp, curatind zonele bolnave si pregatindu-le pentru un circuit energetic sanatos, respectiv pentru o incarcare noua cu energie.
Energiile arboricole nu sunt mereu aceleasi.


Astfel, la copacii carora le cad frunzele toamna, energia descreste liniar din primavara cu circa 60 – 70%, pe când brazii, pinii si alti copaci carora nu le cad frunzele, energia le scade, in perioada toamna-primavara, cu maxim 25%. Pomii din prima categorie au o actiune de crestere a imunitatii organismului, de inlaturare a senzatiilor de durere din zona inimii si de normalizare a circuitului sanguin, in timp ce pomii din a doua
au ca efect blocarea energiilor negative care ne perturba si care ne provoaca dureri si ameliorarea energiilor vitale care circula in zona respectiva. 
Stresul, vinataile de orice fel, ranile, sunt situatii clinice ce pot fi ameliorate cu ajutorul copacilor din a doua categorie. 


Atenţie!
Energiile mai multor copaci de specii diferite, poate influenta negativ circuitul energetic din organism.
Este suficient sa remarcati ca nu intotdeauna apropierea a doi copaci de specii diferite influenteaza negativ pe unul dintre ei.
Astfel, daca un plop si un mesteacan sunt saditi unul linga celalalt, energia plopului paralizeaza circuitul energiei din mesteacan si face ca pe partea comuna celor doi copaci, mesteacanul sa nu aiba frunze.
Acestea se vor reorienta catre partea opusa sau catre lateralele mesteacanului, cit mai departe de vampirismul energetic al plopului.
Acelasi lucru se poate intimpla si in cazul stationarii oamenilor in preajma mai multor specii de pomi, fiecare influentind in felul sau circuitul fortei vitale din organismul uman si putind duce la o blocare a acestuia, implicit la aparitia unor stari dezagreabile sau de boala.

Sălcâmul 
Desi multi il privesc cu suspiciune, considerind ca este folositor doar ca lemne de foc, salcimul are capacitatea de a aduce buna dispozitie in trupul cuiva si de a prelua vibratiile negative din organism.

Specialistii în energetica îl considera un donator universal de bioenergie, forta vitala raspândita de el fiind recomandata tuturor organismelor.
Sunt suficiente 20 de minute de stat la umbra unui salcâm, daca se poate chiar lipit de trunchi, pentru ca sa se instaleze o stare de bine general, de usurare si buna dispozitie. Efectul nu e acelasi în cazul în care câteva crengi de salcâm sunt rupte si puse în apartament, pentru ca prin desprindere de trunchi se taie si legatura cu conductorul principal de energie, respectiv cu tulpina salcâmului.
Energia salcâmului este recomandată celor afectati de munca in conditii stresante, când organismul a preluat vibraţiile negative specifice, celor suparaţi din motive sentimentale. De asemenea, apropierea salcâmilor are un efect calmant asupra femeilor aflate în perioada menstruatiei, atunci când se instaleaza o stare generala de iritare. 
Este bine ca în camera de lucru sa aveti câteva crengi de salcâm puse ori sub covor ori în spatele bibliotecii, pentru a nu fi inestetic.
Energia din crengile de salcâm se va mentine timp de 30 de zile, după care va trebui să tăiati altele, proaspete.
Trebuie doar să aveţi grijă ca distanţa faţă de crengi să nu fie mai mare de şase metri, pentru a nu ieşi din raza de acţiune a acestora.


Mesteacanul Mesteacanul este un copac special, plin de energie, dar care nu o da decit persoanelor foarte legate sufleteste de el. 
Desi pentru unii poate parea ciudat, mesteacanul simte imediat ceea ce gindeste cu adevarat un om, fapt ce nu recomanda apropierea de el a persoanelor ascunse.
In trecut, fetele aduceau ofrande la radacina mestecenilor si le cereau implinirea unei dorinte, de regula de natura sentimentala. 
Existenta unei paduri de mesteceni arata ca in solul respectiv se gaseste si o mare cantitate de argint. In plus, insusi mesteacanul are o stralucitoare culoare argintie, betulina din scoarta sa facindu-l, practic, sa straluceasca de la distanta. 
Un mesteacan cultivat in gradina casei protejeaza zona de microbi. 
Acest lucru s-a demonstrat si in perioadele cu epidemii de holera sau ciuma, cind gospodariile in care se gaseau mesteceni au fost ocolite de dezastruoasele molime. Mesteacanul permite o intarire a rezistentei organismului la apropierea bolilor si actioneaza deopotriva asupra psihicului uman, intarind vointa persoanei in cauza.
Pentru a creste imunitatea organismului e suficient sa aveti in camera de culcare un saculet cu frunze maruntite de mesteacan. 
Inainte de culcare deschideti gura saculetului si lasati asa peste noapte.
Dimineata, imediat cum va ridicati din pat, inchideti saculetul, pentru ca energiile frunzelor sa nu fie perturbate de energiile zilei.



Salcia 

A fost considerată dintotdeauna o plantă specială si folosită in aproape toate ritualurile cunoscute, pentru capacitatea sa de protectie impotriva entitătilor negative.
Specialiştii în energetica copacilor numesc salcia Aborele Binelui, pentru că energiile emise îi protejează pe cei aflaţi în apropierea sa.
În plus, s-a constatat ca crengile de salcie, rupte, continuă să emită propria lor energie benefică, până la uscarea completă si căderea ultimei frunze de pe ramură.
Din punct de vedere terapeutic, apropierea de salcie este recomandată persoanelor care sufera de un puternic dezechilibru interior, persoanelor care tind să plângă din orice şi care văd doar partea neagră a vieţii. 
Energia salciei preia vibraţiile negative ale organismului, motiv pentru care i se mai spune şi plângătoare, întrucât elimina reziduurile negative preluate dintr-un corp.
De obicei e bine ca după o perioadă de circa 20 – 30 de minute de stat în apropierea unei sălcii să urmeze o perioadă in care organismul curăţat de energiile negative să fie intărit de energiile unui stejar sau chiar ale unui salcâm.
Cea mai buna perioadă de terapie cu salcie este între orele 18 – 21, dar efectul maxim este în perioada de primavară, pâna la Sărbatoarea de Înălţare.
Pentru cei care au dureri frecvente de cap se recomanda purtarea unor coronite – pe care şi le poate face fiecare – timp de 14 zile, câte 30 de minute pe zi, la orele amintite.
În altă ordine de idei, bolnavii de varicoza isi pot ameliora boala prin bai de picioare, in care pun 500 ml decoct facut din salcie si stejar, in parti egale (aproximativ o mina din fiecare).
Picioarele vor sta in apa până la genunchi.
Ramurile sălciilor pot fi impletite in cununa, sfintite la biserica si tinute la icoana.
Când sunteti foarte nervosi, luati coronita de salcie si tineti-o timp de 30 de minute pe cap. O să fiţi mult mai liniştiţi.
Dintr-o creangă de salcie puteti impleti si o brătară pe care să o purtati la mâna dreaptă ori de căte ori simţiţi ca nu mai rezistaţi psihic.
Şi tot din crengi de salcie, puteţi împleti o centură pe care să o purtaţi direct pe piele. Centura o să vă crească potenţa sexuală.
Stejarul 


Specialistii din toate timpurile au fost uimiti de longevitatea acestui copac.
Mai mult, masuratori recente au aratat ca un singur stejar matur, purifica aerul la fel ca 1.000 de alti copaci din specii diferite.
Energia acestui arbore este foarte puternica, astfel ca orice apropiere de un astfel de pom poate da o senzatie de ameteala placuta, creând senzatia ca esti atât de puternic, incât nimic nu-ti poate sta in cale.
Când va simtiti in impas, când nu stiti ce decizie sa luati, când simtiti ca va slabesc pute-rile si sunteti gata sa renuntati, este recomandata o terapie cu ajutorul acestui copac.


Pentru cei interesati, forta maxima a stejarului este in cursul noptii, intre orele 21.00 – 05.00.
Pentru a combina puterea stejarului cu forta geometrica, se recomanda sa va faceti o piramida triunghiulara din crengi subtiri de stejar.
Crengile vor fi prinse intre ele cu sfoara rosie.
Când va simtiti nehotarâti sau slabiti, luati in palme piramida de stejar si tineti-o timp de 10 – 15 minute.
Efectul va fi pe masura asteptarilor.
Teiul 


Putini sunt cei care nu au baut parfumatul ceai de tei, recomandat pentru cazuri de stres, oboseala si pentru diminuarea energiei sexuale. 
Pentru ca, desi energia sexuala este un subiect de lauda in perioada tineretii, aceeasi energie sexuala deturneaza atentia si puterea de concentrare a unei anumite persoane. Astfel, persoanele cu o puternica sexualitate nu reusesc, de regula, sa se concentreze asupra proiectelor profesionale, gândindu-se doar la cum sa-si satisfaca nevoile fiziologice.
Lucru extrem de negativ pentru cei care vor sa se realizeze profesional si material.
In atare conditii, apropierea unui tei este benefica pentru reducerea acestei energii.
Este suficient sa aveti plantat in fata blocului sau lânga casa un tei si sa lasati geamurile deschise, pentru ca mirosul de tei sa inhibe energia sexuala.
Mai mult, energia teiului actioneaza eficient asupra celor care stau la umbra sub copac, blocând energia sexuala si permitând organismului sa o redirectioneze fie mental fie intr-o alta directie. Acelasi efect il au crengile de tei cu flori, puse in camera in care se doarme, cel mult 21 de zile, pentru ca dupa aceea energia se scurge.
Dupa acea perioada se vor folosi doar florile de tei, pentru ceaiurile de rigoare.

Pinul 


Are un puternic efect revigorant, incarcarea cu energie facindu-se foarte repede. 
Astfel, este suficient sa stati cel mult 5 minute lânga un pin, strângând intre degetele de la mâna stânga acele de pe o creanga, pentru a va simti in putere.
Se recomanda celor care practica diverse sporturi, nu neaparat de performanta, pentru o mai buna dozare si conservare a energiei proprii.
E bine sa aveti în casa un pin, pus într-un ghiveci.
Cînd se va dezvolta prea mult, îl puteti pune afara, fie la intrarea în casa, daca stati la curte, fie in gradina din fata blocului. 

Bradul


A fost unul dintre copacii considerati sfinti si cu o puternica incarcatura magica. 
În trecut se spunea despre el ca poate deschide portile catre alte lumi, usurând trecerea spiritelor abia plecate si protejindu-le de interactiunea cu fortele malefice.
Sute de ani, rasina bradului a fost folosita in ritualurile magice, fumul acesteia curatind zona dorita. Si la ora actuala, credintele populare considera ca o creanga de brad tinuta in casa, indeparteaza energiile negative. 
Cei care sufera de reumatism si de alte boli articulare, pot face baie in care au pus, in prealabilo fiertura de muguri de brad.
Intr-o oala se pun 5 litri de apa si 5 mâini de muguri (câte una pentru fiecare litru).
Se fierbe apa pâna la primul clocot, apoi se mai lasa 5 minute pe foc.
Se ridica, se lasa 30 de minute la racit, apoi se filtreaza continutul si se pune in cada. Pielea va absorbi substantele eterice ale bradului, oferind un efect calmant, care va revigora nu doar muschii ci si articulatiile, tonifiind organismul.
Cu cât apa din baie este mai fierbinte, cu atât porii se vor deschide mai bine si vor absorbi esenta de brad din apa.
O astfel de baie se recomanda si in cazul copiilor raciti.
Un alt tratament pe baza de rasina de brad este recomandat celor care au eczeme sau alte infectii ale pielii si mai ales hemoroizi – sa nu uitam ca hemoroizii sunt o boala contemporana, datorata lipsei de miscare si statului indelung la birou.
Astfel, se amesteca in parti egale rasina de brad si unt, peste care se pune un vârf de ceara de albina. Dupa ce se lasa pe foc pâna la omogenizare, amestecând continutul cu o lingura de lemn, se trece totul printr-un tifon si se pune la racit.
Se foloseste ca un unguent.
Castanul


Desi castanul este un excelent donator de energie vitala, apropierea indelungata de el poate crea o falsa impresie de comfort psihic, putind da chiar si efecte halucinogene, descatusind psihicul si trezind fantezia.
Citeva castane purtate permanent in buzunar si strinse din cind in cind in palme, va ajuta sa scapati de starile de tensiune acumulate in cursul zilei.
Apropierea de castan este recomandata dimineata, intre orele 01.00 – 07.00, cind energia pomului este la nivelul sau maxim.                                

Vâscul.  


Bolile pe sistem nervos şi epilepsia, pot fi mult ameliorate şi chiar tratate de cura de vâsc, mai exact de înghiţirea unui pahar cu apa în care au fost puse 2 linguriţe de praf de vâsc. 
Lichidul se bea dimineaţa, pe nemîncate şi abia la minim o oră după aceea se poate mânca ceva, puteţi mânca brânza, ouă etc (totul fără carne). 

Efect calmant are şi cununa de vâsc pusă la capătul patului care, pe timpul nopţii, curăţă psihicul persoanei din camera respectivă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse

O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80