ALCOOLUL la batranete reduce riscul de dementa...
Alcoolul la batranete reduce riscul de dementaPotrivit unui raport publicat in American Journal of Geriatric Psychiatry, persoanele cu varsta peste 60 de ani care consuma saptamanal intre unul si 28 de pahare cu vin sau bere (dar si bauturi alcoolice tari, in cantitate mica) au cu 30% mai putine sanse de a se imbolnavi de Alzheimer fata de cele abstinente.Mai precis, potrivit studiului realizat de cercetatorii de la dall'Australian National University, riscul de dementa vasculara se reduce cu 25%, si cel legat de alte forme de dementa cu 26%, atat la barbati, cat si la femei.Cum poţi să bei cât vrei fără să te îmbeţi? Descoperirea extraordinară a unui producător de bere
Nu este deocamdata clar mecanismul prin care un consum moderat de alcool ofera atatea beneficii, scrie Kaarin Anstey, autoarea studiului in cadrul caruia au fost analizate datele cuprinse in 15 cercetari internationale pe aceasta tema, dar o ipoteza ar fi ca acestea sunt legate de capacitatea alcoolului de a reduce inflamatiile si a oferi protectie in fata bolilor cardiace. In urmatoarea etapa, oamenii de stiinta vor examina efectele consumului moderat de alcool la persoane mai tinere, si care sunt tipurile de bauturi al caror consum face cel mai bine sanatatii.Bucăţile de drojdie uscată înghiţite înainte de a consuma alcool împiedică apariţia stării de beţie, a afirmat cofondatorul unei companii de bere din Statele Unite ale Americii
Jim Koch, cofondatorul Boston Beer Company , a afirmat, într-un interviu acordat Esquire, că înghiţirea unei linguriţe de drojdie uscată înainte de a consuma alcool împiedică apariţia stării de beţie.De asemenea, Koch a precizat că aceasta poate fi amestecată cu iaurt pentru un gust mai plăcut.Jim Koch a afirmat că substanţa activă din drojdia uscată conţine o enzimă numită alcool-dehidrogenază care descompune alcoolul.El a explicat faptul că această enzimă descompune moleculele de alcool în carbon, hidrogen şi oxigen.Astfel, înghiţirea drojdiei uscate înainte de a consuma băuturi alcoolice va descompune substanţa înainte ca aceasta să ajungă la creier şi să inducă starea de beţie.Pe de altă parte, acelaşi Jim Koch a afirmat că această metodă nu elimină total efectele alcoolului, ci doar le reduce.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu