Gandurile negative ne omoara!

Ce se intampla in corpul tau cand gandesti negativToate emotiile, gandurile si sentimentele de orice fel sunt resimtite de corpul fizic si sunt insotite de reactii acide sau alcaline in corp. Ca atare, gradul de aciditate produs este direct proportional cu energia negativa. Emotia intensa, chiar si pozitiva exagerata, creeaza multa aciditate si duce la boala sau durere. Starile lipsite de armonie produc o destabilizare in structura celulara iar nivelul de acid se amplifica. Cand esti ostil cu altcineva, corpul tau este cel afectat de reactiile chimice acide declansate.
Atunci cand suntem usor stresati, este ca si cum ne-am turna o optime de zahar alb pe gat dintr-o data. Stresul cauzat de iritare sau emotie negativa de orice fel produce o distrugere direct proportionala in corp.
Iti propunem un exercitiu contra stresului:
Ori de cate ori stresul vietii te ia cu asalt, poti aplica tehnica concentrarii, pe loc: te concentrezi asupra unui singur punct, sub buric, ca si cum acolo se afla o moneda de 50 bani si cu mintea reduci dimensiunea monezii pana cand ajunge sa fie cat un punct si dispare. Durata exercitiului este de maximum 30 secunde.
In tot acest timp, practica respiratia relaxarii: cu ochii inchisi, inspiri incet numarand pana la 4, umplandu-ti plamanii cu aer, apoi tii aerul in plamani pana numeri la 8, apoi incet expiri aerul in reprize mici numarand tot pana la 8, scotand orice aer rezidual din plamani. Iar tot acest proces il practici respirand abdominal, respectiv sa simti ca inspiratia si expiratia iti ridica nivelul stomacului, nu al plamanilor.
Atunci cand te concentrezi asupra unui punct, iti centrezi mintea, iti linistesti corpul si produci o reactie remarcabila in sistemul hormonal. Se alcalinizeaza corpul prin sistemul limfatic, se intaresc muschii si se organizeaza procesul de gandire.Acest lucru te relaxeaza si te face mai puternic iar cand te percepi un om cu forta, atunci esti aliniat cu Universul si capeti claritate mentala de actiune si viata.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse