Legume si fructe,sfaturi de la DUDA





Cum sa cureti usturoiul in doar cateva secunde!

 
Cum sa cureti usturoiul in doar cateva secunde!
Cum sa cureti usturoiul in doar cateva secunde!
Pregatesti o masa copioasa pentru cei dragi cu multe feluri de mancare care toate necesita si usturoi. Sa cureti fiecare catel in parte ar dura o vesnicie dar nu ai de ales. Gresit! Iata o metoda interesanta pentru a curata usturoiul in doar cateva secunde. Ia capatana aseaz-o pe masa si apasa cu podul palmei astfel incat cateii sa se desparta. Alege cateii si pune-i intr-o farfurie metalica adanca. Foloseste o a doua farfurie pentru a o acoperi pe prima (gura peste gura). Ia acest mini OZN cu amandoua mainile si agita-l bine timp de 10-20 de secunde. Cand vei ridica capacul vei constata cu uimire ca pulpa s-a despartit de coaja.

Cum sa redai fermitatea rosiilor!

 
Cum sa redai fermitatea rosiilor!
Tuturor ne plac rosiile proaspete si ferme dar dupa cateva zile ele se moaie si devin neapetisante. Exista acum insa o modalitate foarte simpla de a le reda prospetimea si fermitatea. Introdu rosiile seara intr-un vas cu apa foarte rece si adauga apoi cateva linguri de sare. Lasa-le peste noapte si dimineata te vei bucura de legume proaspete la micul dejun.

De ce să mănânci mai multe piersici

 
De ce să mănânci mai multe piersici
A venit sezonul piersicilor şi pentru că sunt atât de delicioase şi sănătoase ne-am gândit să îţi prezentăm cele mai bune motive pentru care ar trebui să mănânci mai multe piersici. Ca orice fruct, piersicile sunt pline de vitamine. Ele au un conţinut ridicat de vitamina A foarte importantă pentru piele şi ochi. Consumate regulat, piersicile reduc colesterolul şi au astfel un efect pozitiv asupra circulaţiei sanguine scăzând, de exemplu, tensiunea. Piersicile sunt 80% apă, de aceea sunt ideale pentru sistemul digestiv şi combat afecţiunile renale iar, ca un bonus, te ajută să slăbeşti.

Ce nu ştiai despre piperul negru!

 
Ce nu ştiai despre piperul negru!
Piperul negru este un ingredient „bun la toate" şi cel mai comercializat condiment din lume. Încă de la la descoperirea sa, a devenit de nelipsit atât din bucătăriile gospodinelor cât şi din cele ale restaurantelor de lux, deoarece amplifică aroma mâncărurilor. Ştiai însă că piperul este benefic şi pentru sănătatea consumatorului? El scade tensiunea şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, este un excelent digestiv şi ajută corpul la absorbirea vitaminelor din alimente. Piperul este în acelaşi timp antioxidant şi antibacterian şi este folosit încă din cele mai vechi timpuri împotriva oboselii şi pentru a spori concentrarea. Ce zici, eşti pregătit pentru o masă piperată?

 

Slabeste vara cu vinete!

Slabeste vara cu vinete!
Usor de procurat in sezonul cald, vinetele pot fi o solutie practica si simpla pentru o cura de slabire, atata vreme cat prepararea lor nu implica prajirea. Cu un continut caloric scazut (24 kcal la 100 de grame), vinetele sunt o importanta sursa de antioxidanti, continand o multime de vitamine, potasiu, magneziu, fosfor, dar mai ales avand un continut ridicat de apa  - 93 %. Fie ca le coci sau le pui pe gratar, te vor intari si

Cum poti afla daca un ou este proaspat!

 
Cum poti afla daca un ou este proaspat!
Ti-e pofta de o portie de ochiuri sau de o omleta si ai gasit cateva oua ratacite prin frigider de care nu-ti mai amintesti cand au fost cumparate sau pur si simplu vrei sa te asiguri ca ele sunt inca potrivite pentru consum? Iata cateva semne care te vor ajuta sa decizi daca locul oului este in tigaie sau in cosul de gunoi:
 - Tine oul in mana si agita-l usor. Daca simti o miscare in interior, acesta nu este foarte proaspat.
 - Aseaza oul intr-o cratita cu apa. Daca pluteste nu mai este bun.
 - Daca spargi oul in tigaie si albusul ramane compact in jurul galbenusului, acesta este proaspat, daca se scurge inseamna ca e vechi.
 - Cu cat coaja oului este mai lucioasa, cu atat el este mai vechi. Produsele proapete au coaja opaca. 
 - Mirosul si culoarea oului spart spun multe despre starea acestuia. 
hidrata.

Cum sa fierbi scoicile!

 
Cum sa fierbi scoicile!
Scoicile, odinioara o raritate, au devenit din ce in e mai folosite in retetele exotice sau de vara. Desi le putem gasi pre-fierte, ideal este sa folosim numai scoici proaspete, cumparate in ziua respectiva, dar pe care trebuie sa le fierbem acasa. Urmatorii pasi iti vor arata cat este simplu este sa le fierbi chiar tu: 
1.      Scoicile pe care le alegi trebuie sa fie proaspete si sa stea inchise, iar daca nu se inchid rapid, la un simplu bobarnac, inseamna ca nu trebuie sa intre in punga ta de cumparaturi.
2.    Spala foarte bine scoicile sub jet de apa rece si cu o perie de bucatarie, pentru a fi sigur ca ai eliminat orice fir de nisip.
3.    Asaza scoicile in cratita pentru fiert, insa cu marginile cochiliei indreptate in jos. Acopera-le cu apa, pune-le un capac si lasa-le pe foc pana cand li se deschid cochiliile; dupa aproximativ 15 minute, cand majoritatea s-au deschis, e timpul sa le iei de pe foc si sa le arunci pe cele care au ramas inchise.
4.     Extrage carnea din cochilie sau desprinde cele doua parti ale scocii si pregateste o gustare rafinata!

5 lucruri pe care nu le ştiai despre lavandă

 
5 lucruri pe care nu le ştiai despre lavandă
Micuțele floricele violet sunt folosite de majoritatea dintre noi pentru parfumarea încăperilor sau în scopuri decorative. Puţin ştiu însă că lavanda, sau levănţica după cum este mai bine cunoscută la noi, are şi o mulţime de proprietăţi terapeutice, fiind foarte folosită în medicina naturistă. Iată 5 beneficii ale acestei plante frumos mirositoare:   
1. Ajută în cazuri de insomnie: atât uleiul de levănţică cât şi florile uscate te ajută să dormi mai bine. Adaugă câţiva stropi de esenţa de lavandă la baie şi pune flori în dormitor, în apropierea patului pentru un somn liniştit. 
2. Calmează sistemul nervos: în perioade foarte agitate şi tensionate o cură de aromaterapie cu esenţă de lavandă poate face minuni. 
3. Reduce căderea părului: clătirea părului cu o soluţie pe bază de flori de levănţică întăreşte firul capilar. 4. Vindecă arsurile şi rănile:datorită efectului său antiinflamator şi dezinfectant, o tinctură pe bază de ulei de lavandă ajută la cicatrizarea rănilor şi se poate folosi şi la curăţirea lor. 
5. Ameliorează reumatismul: o cură de aproximativ 10 zile cu ceai pe bază de levănţică şi soc poate avea efecte antireumatice de excepţie.

Cum păstrăm ghimbirul

 
Cum păstrăm ghimbirul
Ghimbirul proaspăt este excelent pentru aromarea preparatelor în tigaie, în combinaţie cu usturoi, ardei iute sau ceapă verde. De asemenea, îmbunătăţeşte gustul cărnii, orezului, pastelor, peştelui sau fructelor de mare. Rădăcinile de ghimbir sunt însă destul de mari şi nu le folosim integral într-o reţetă. Pentru a depozita resturile, foloseşte o pungă de plastic pentru congelator pe care o poţi păstra în sertarul de legume al frigiderului, timp de câteva săptămâni. Dacă vrei să păstrezi ghimbirul mai mult timp, îl poţi congela.

Cum sa fierbi corect pastele!

 
Cum sa fierbi corect pastele!
Desi pare un lucru foarte simplu exista totusi cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand fierbi pastele pentru a te bucura de un produs final savuros. Iata cateva sfaturi pe care ti le dau expertii in bucatarie.

- Foloseste un recipient destul de mare si destula apa la fierbere. Evita aglomerarea pastelor pentru o fierbere uniforma si fara lipire. Pentru 500 g de paste recomandam o oala de cel putin 9 litri, dar una de peste 10 l este si mai buna. Pentru aceeasi cantitate de paste trebuie sa folosesti cel putin 6,5 litri de apa.

- Adauga sare la fierbere ea va da un gust mai bun produsului final. Recomandata este aproximativ 1 lingura de sare/litru de apa.

- Nu introduce pastele in apa decat atunci cand aceasta fierbe. Contactul pastelor cu apa rece este motivul principal pentru care ele se lipesc.

- Fierbe timp de 8-10 minute pe flacara mare. Nu reduce temperatura pe parcurs. Amesteca de cel mult 2-3 ori in acest timp.

- Nu adauga ulei la fierbere. Acesta se va depune pe paste si ele nu se vor amesteca omogen cu sosul la prepararea ulterioara.

- Nu clati pastele dupa fierbere. Facand asta, "speli" practic toti nutrientii si gustul specific pastelor.

Echipa verde-crud a sănătăţii

 
Echipa verde-crud a sănătăţii
Leurda şi urzica sunt două dintre plantele ce dau gust primăverii încă de la primele raze de soare. 
Datorită conţinutului bogat de vitamine şi minerale, urzicile sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri, atât ca aliment, cât şi ca medicament. Detoxifică şi regenerează, conţin vitaminele A, B2, C, K şi fier, calciu, magneziu, siliciu şi clorofilă. Le poţi utiliza şi extern, pentru a întări firul de păr sau pentru a combate mătreaţa, clătind părul cu ceai de urzică după fiecare spălare. 
Leurda, cu aroma sa fină de usturoi, detoxifică, are efecte benefice asupra inimii şi este plină de vitaminele A şi C, calciu, fier, fosfor şi cupru. Frunzele sunt bogate şi în sulfură de alil, ce îi oferă gustul şi mirosul caracteristic, savuros în salate, ciorbe, piureuri sau sendvişuri.

Cum refaci mierea zaharisita!

 
Cum refaci mierea zaharisita!
Mierea naturala, de buna calitate, se zahariseste cu timpul. Desi nu isi pierde din beneficii si este foarte buna pentru consum, ea nu mai este pe gustul multora care o prefera in starea ei mai lichida si omogena. Iata o metoda simpla prin care poti readuce delicioasa dulceata aurie la stadiul initial. 

1. Aseaza borcanul intr-un vas cu apa.

2. Pune recipientul la incalzit la foc mic. Odata cu incalzirea mierii, cristalele se vor dizolva.

3. Amesteca din cand in cand pentru a omogeniza.

4. Fa acest lucru pana mierea a ajuns la consistenta dorita. De obicei dureaza aproximativ 30 de minute.

5. Atentie sa nu supraincalzesti!

6. Acest proces se poate repeta ori de cate ori este nevoie.

Pentru a evita zaharisirea, mierea se pastreaza intr-un loc caldut, de exemplu pe un raft in apropierea aragazului sau sobei, in niciun caz in frigider.

Cum cureti usor ouale fierte!

 
Cum cureti usor ouale fierte!
Daca te-ai saturat sa te tot chinui curatand oua fierte de coaja de care nu vor sa se desparta, de-acum ai scapat : este foarte simplu si rapid sa cureti ouale, daca in apa de fierbere pui un praf de sare si cateva picaturi de otet, iar dupa fierbere arunci apa in care s-au preparat si torni peste oua apa rece, in care sa le tii cam zece minute.  Daca apa se incalzeste in acest interval datorita oualelor, trebuie sa o schimbi. Vei vedea apoi cat de usor se despreinde coaja de albus.

 

Cum fierbi usor fasolea!

 
 
Cum fierbi usor fasolea!
Fasolea uscata este o sursa importanta de proteine si fibre, fiind totodata una dintre cele mai vechi legume cultivate. Poate parea descurajant faptul ca trebuie sa o fierbi mult timp, insa daca o inmoi in apa inainte, vei reduce timpul de fierbere si, in plus, vei elimina mare parte din substantele ce cauzeaza balonarea. De obicei, se lasa la inmuiat intr-un vas cu apa, timp de 8 ore sau peste noapte, la temperatura camerei (daca e prea cald in casa, vasul se lasa la frigider, pentru a evita fermentatia). O metoda mai rapida de inmuiere este aceea de  a pune fasolea intr-un vas cu apa si de a o fierbe rapid 2 - 3 minute; se ia de pe foc si se lasa deoparte, acoperita, timp de o ora. Se scurge si se clateste, apoi poti prepara usor mancarurile preferate.

Cum facem aluatul sa creasca?

 
 
Cum facem aluatul sa creasca?
Painea sau prajiturile facute in casa sunt delicioase, mai ales daca aluatul este pufos. Ghideaza-te dupa cateva reguli simple pentru a-l face sa creasca.
Drojdiei ii plac mediile umede si calduroase, temperatura ideala fiind de 38 grade.  Fierbe putina apa intr-un vas apoi pune-l pe etajul inferior al cuptorul, iar mai sus pune recipientul cu aluat, inchide usa si asteapta ca aluatul sa creasca. Daca nu creste, poti incerca sa adaugi mai multa faina (un procent de 60% faina la 40% lichid este ideal pentru paine). Astfel, se activeaza drojdia destul de repede. Foloseste un vas mic, altfel aluatul nu are de ce sa se sprijine cand creste si se va turti. Tine cont ca scortisoara inhiba dezvoltarea drojdiei, la fel si fructele uscate care au fost tratate chimic impotriva daunatorilor.

 

Sfaturi pentru un piure delicios!

 
 
Sfaturi pentru un piure delicios!
Piureul de cartofi este una dintre cele mai apreciate garnituri şi merge de minune atât cu fripturi şi grătare cât şi cu mâncăruri cu sos, precum tocăniţele. Iată câteva trucuri pentru a obţine un piure savuros:
 - dacă îţi doreşti un piure mai cremos, trebuie doar să adaugi puţină smântână
 - pentru un plus de aromă poţi adăuga un gălbenuş de ou;
 - pentru un gust mai intens se fierbe o ceapă mică împreună cu cartofii;
 - pentru a obține un piure mai pufos, de o culoare deschisă, este nevoie doar de o linguriţă de oţet;
 - piureul se prepară, de preferinţă, cu lapte cald, astfel, acesta nu va face pojghiţă la răcire şi nu se va înnegri;
- dacă ţi-a rămas piure, îl poţi păstra la frigider şi revitaliza a doua zi adăugând o linguriţă ceapă călită amestecată cu o linguriţă de ulei de peşte peste cartofi,  apoi încălzindu-le împreună.

Cum speli corect căpșunile

 
 
Cum speli corect căpșunile
Căpşunile sunt fructele reprezentative ale primăverii. Mulţi fac însă o greșeală mare atunci când le spală, şi anume le scot codiţele. De ce este acest lucru greşit? Pentru că prin gaura codiţei se scurge la spălare sucul şi astfel se pierd o mare parte din vitamine. Cel mai bine este, deci, să înlături codiţele doar înainte de a consuma fructul pentru a te putea bucura de toate beneficiile

Prepară uşor remedii antituse

 
 
Prepară uşor remedii antituse
Plantele sunt cunoscute pentru puterea lor de a ajuta organismul să se refacă mai repede. Dă-le şi tu o mână de ajutor, preparând următoarele remedii acasă: 
- Pune o lingură de cimbru uscat într-o cană de apă fierbinte; strecoară şi bea (pentru dureri în gât, poţi face gargară).
 - Adaugă o linguriţă de busuioc într-o cană de apă fiartă, lasă la infuzat, strecoară şi adaugă o lingură de miere.
- Fierbe ceapă tocată în apă, până devine moale, apoi amestecă ceapa cu miere şi mănâncă din preparatul obţinut la fiecare 4 ore. O altă opţiune e ca după fierberea cepei timp de 15 minute, să strecori şi să pui sucul într-o sticlă – bea-l ori de câte ori e nevoie.
- Amestecă ½ linguriţă de ghimbir măcinat cu o linguriţă de miere sau combină ½ linguriţă oţet de mere cu ½ linguriţă miere şi bea.
- Un amestec calmant şi liniştitor obţii  adăugând o lingură de miere în ceai de măceşe. Prepară ceaiul din 2 linguriţe de măceşe uscate la o cană de apă fiartă şi lasă totul la infuzat 10-15 minute.

Sanatate, savoare… susan!

 
 
Sanatate, savoare… susan!
O planta folosita de zeci de secole, susanul este o reala sursa de beneficii pentru organismul tau, asa cum au demonstrat numeroase studii.  Disponibile intr-o gama variata de culori, corespunzatoare proprietatilor substantelor continute, semintele de susan reprezinta o optiune sanatoasa, naturala si placuta de a asimila vitamine (A, B, E) si minerale (magneziu , calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, zinc), reducand nivelul colesterolului, daca sunt consumate cu atentie, si nu in combinatie cu preparate prajite sau bogate in grasimi. Au de asemenea efect antioxidant si antiinflamator, motiv pentru care si consumul uleiului de susan este recomandat, acesta putand fi folosit inclusiv in scopuri curative, pentru tratarea infectiilor si inflamatiilor gatului (prin badijonare) sau calmarea durerilor articulare si musculare (prin masaj). De susan te poti folosi cu incredere si in perioada posurilor, datorita continutului sau bogat in proteine, cu 50 % mai ridicat decat al carnii - iata de ce este apreciat de vegetarieni si de nelipsit in bucatariile veganilor. 

Cum se curăţă mai uşor peştele!

 
 
Cum se curăţă mai uşor peştele!
Peştele proaspăt este un element esenţial al unei diete sănătoase. Prepararea lui poate da însă adesea bătăi de cap. Una dintre cele mai neplăcute activităţi este curăţarea lui de solzi. Pentru a uşura această muncă, trebuie doar să ţii peştele timp de un minut deasupra unui vas cu apă clocotită. Curăţarea va decurge mult mai simplu folosind acest truc.

 

Avocado – izvor de sanatate!

 
Avocado – izvor de sanatate!
 
Strain de cultura gastronomica romanesca clasica, avocado este unul dintre fructele ce se pot combina atat in salate cat si in supe, sosuri sau deserturi. Acesta a fost introdus in Europa in epoca moderna si, pe masura ce a fost studiat, a devenit o recomandare negresita a specialistilor. Foarte bogat in fibre – atat insolubile cat si solubile – , vitamine si potasiu , avocado reprezinta unul dinre cei mai buni antioxidanti pe care ii ai la indemana, totodata oferindu-ti si un aport de grasimi monosaturate ce ajuta la scaderea nivelului colesterulului si glicemiei. Cel mai interesant aspect al fructului de avocado este insa gustul: neobisnuit la inceput, vei ajunge sa il apreciezi mai mult cu fiecare degustare!

Cum pastrezi legumele si fructele proaspete mai mult timp!

 
Cum pastrezi legumele si fructele proaspete mai mult timp!
 
Cu totii avem un program incarcat si ajungem foarte rar sa facem piata. Cu toate acestea, pentru o viata sanatoasa, este recomandat sa consumam zilnic fructe si legume. Pentru a putea face acest lucru exista o modalitate de a le pastra mai mult timp proaspete. Ele se impacheteaza individual in ziar si se tin in frigider. Astfel, poti cumpara fructele si legumele preferate mai rar, dar te poti bucura de ele mai mult timp. Atentie doar sa le speli bine inainte de consum!

 

Zeama de varza si beneficiile ei

 
Zeama de varza si beneficiile ei
 
O masă de sărbători fără sarmale este de neconceput în ţara noastră. Puţin ştiu însă cât de sănătoasă este varza murată şi mai ales zeama de varză. Acestea tonifică şi revitalizează organismul, ba chiar ajută la prevenirea diferitelor boli. Zeama de varză are un conţinut foarte ridicat de vitamina C, chiar mai ridicat decât varza proaspătă şi este plină de antioxidanţi.  Pe lângă aceasta, este şi singurul aliment de natură vegetală în care se regăseşte vitamina B12, care încetineşte procesul de îmbătrânire şi protejează sistemul nervos. Moarea de varză, cum mai este numită zeama, este un duşman al ulcerului şi al multor alte boli de digestie, datorită vitaminei U, care în acelaşi timp grăbeşte arderea grăsimilor, devenind un aliat important al curelor de slăbire. Efectele benefice se extind şi asupra circulaţie sangvine. Persoanelor cu probleme cardiace li se recomandă zilnic un pahar de zeamă de varză, deoarece acesta stabilizează tensiunea.

Nu arunca apa dupa ce ai fiert cartofii!

 
Nu arunca apa dupa ce ai fiert cartofii!
 
Iata un sfat putin mai ciudat. Dupa ce ai fiert cartofii sau pastele nu arunca apa! Precis te intrebi acum la ce se poate folosi ea. Iata si raspunsul: la udatul plantelor! Fie ca este vorba de ficusul de apartament sau florile din gradina, plantele vor savura apa deoarece e plina de nutrienti. Atentie doar sa nu fie prea sarata si sa o lasi sa se raceasca bine inainte de a o turna in ghivece.

 

Kiwi-ul, campionul fructelor!

 
Kiwi-ul, campionul fructelor!
 
Conform ultimelor studii, kiwi-ul a fost desemnat ''campionul fructelor''. Asta înseamnă că fructul verde și pufos conține mai multe vitamine și minerale per calorie decât orice alt fruct. Consumând kiwi, primești o doză puternică de vitamina C, vitamina E, potasiu, caroten, antioxidanți și multe altele fără un aport caloric ridicat. Astfel, fructul este o adevărată comoară nutritivă.

Cum sa pastrezi bananele proaspete!

 
Cum sa pastrezi bananele proaspete!
 
Bananele se numara printre cele mai consumate fructe din lume. Ele sunt hranitoare si satioase dar in acelasi timp foarte gustoase. Pentru a te putea bucura insa de gustul lor unic ele trebuie mancate cand au atins pragul optim de coacere. Acesta se poate afla pipaind fructul dar mai ales dupa culoarea cojii. Banana perfecta are coaja galbena si fara pete. Cand a atins acest stadiu, ea se pastreaza asa mai mult timp printr-un truc foarte simplu si anume se desparte de ciorchine. Bananele pastrate individual au un proces de coacere mult mai lent. Daca ai cumparat insa fructe crude si verzi tine-le in manunchi si impachetate in hartie, in 2-3 zile ele se vor coace.

Cum folosim diverse tipuri de făină

 
Cum folosim diverse tipuri de făină
 
Ca să prepari bunătăţi aşa cum îţi doreşti, foloseşte tipul de făină potrivit fiecăreia în parte:
- făina de grâu tip 405 - pentru prăjituri, torturi şi alte deserturi;
- făina de grâu tip 550 – pentru pâine albă, chifle, prăjituri din aluat cu drojdie şi cozonaci;
- făina din grâu tip 1050 – pentru preparate picante şi pâine în amestec;
- făina de grâu integral – pentru preparate aromate, cu gust de seminţe;
- făina de secară tip 997 şi tip 1150 – pentru pâine, în amestec cu făina de grâu;
- făina din secară integrală tip 1800 – pentru prepararea pâinii de secară.

Ce este tamarillo?

 
Ce este tamarillo?
 
Tamarillo-ul este un fruct în formă de ou originar din America De Sud unde mai este denumit şi „rosie de copac". Culoarea fructului variază de la galben şi portocaliu până la roşu şi purpuriu, iar gustul său este aromat, dulceag-acrişor şi puţin picant. Se consumă crud (decojit); în sosuri, dipi-uri sau dulceaţă; în deserturi (tarte cu fructe, brioşe, plăcinte sau prăjituri) sau se poate stoarce în sucuri, shake-uri  sau smoothies. Tamarillo-ul  are un conţinut ridicat de calciu, potasiu şi magneziu, este  bogat în vitaminele A, C, E şi B6, scade tensiunea şi reduce colesterolul. El este şi un fruct recomandat pentru diete şi cure deoarece conţine doar 27 de calorii/100g.

Cum sa cureti usor vasele de fonta!

 
 Cum sa cureti usor vasele de fonta!
 
Vasele de fonta sunt folosite de sute de ani in bucatarie, fiind apreciate pentru calitatile lor, datorate proprietatior metalului din care sunt fabricate.  Dupa o folosire indelunga insa, vasele de fonta pot prinde un aspect neplacut la exterior, formanda-se un strat inestetic. Pentru a indeparta aceasta pelicula nedorita trebuie doar sa freci vasul de fonta cu sare si un prosop de hartie curat si uscat, insistand atat cat este nevoie pentru a reda vasului aspectul initial. Vei putea astfel folosi vasul in continuare pentru mult timp.

Ce să faci când te arzi la gătit?

 
Ce să faci când te arzi la gătit?
 
Oricât de atent eşti, în bucătărie accidentele se mai întâmplă. Ce poţi face însă dacă te-ai ars la gătit? Soluţia este o linguriţă de muştar! Aplică pasta pe zona vătămată şi acesta va calma durerea numaidecât. Pe lângă aceasta, muştarul previne şi formarea băşicilor. Pentru a preveni însă astfel de incidente neplăcute, se recomandă însă mereu folosirea mănuşilor de bucătărie şi a instrumentelor adecvate când lucrezi cu recipiente sau alimente fierbinţi. 


















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse

O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80