Tiroida se vindeca naturist!

Vindecati-va tiroida

Puteți oare cu adevărat să vă vindecați tiroida cu regim alimentar potrivit, mișcare și gestionarea stresului? Răspunsul este DA! Când oamenilor li se spune că au hipo sau hipertiroidie, ”singura opțiune” ce le-o oferă medicul sunt medicamentele - aceste medicamente vin cu efecte secundare neplăcute cum ar fi palpitații ale inimii, agitație, insomnie, tremur, scaune frecvente, discomfort în perioade cu vreme caldă și osteoporoză (subțiere a oaselor ca rezultat al administrării de medicamente pe termen lung). 
 11.1K 7
 
 1
tiroida2

Cum funcționează tiroida? Tiroida este localizată în partea din față a gâtului și este responsabilă de secreția cantităților suficiente de hormoni tiroidieni. Tiroida este incredibil de importantă pentru că afectează fiecare celulă din corpul uman ajutând la creșterea și scăderea activității metabolice a celulelor.

Sunt numeroase motive pentru care tiroida poate să funcționeze prost. Mai jos aveți câteva dintre ele:
- Carențe nutriționale: crom , cupru, iod, fier, seleniu, zinc, vitamina A, vitamina B2, vitamina B6 si vitamina B12
- Medicație: medicamentele cu efect asupra receptorilor beta, pastile contraceptive, estrogen, agenți de contrast cu iod, litiu, fitoină, steroizi, teofilină
- Nutriție: soia, cruciferoase
- Altele: îmbătrânire, acid lipoic, diabet, fluorură, plumb, mercur, obezitate, pesticide, radiație, stres, operații

Cum vă puteți rezolva natural problema tiroidei?
Îmbunătățirea stării generale de sănătate prin alimentație bună și eliminarea oboselii suprarenale sunt primii pași în permiterea vindecării naturale a tiroidei. Pe lânga asta, asigurându-vă că aveți parte de suficient somn, recuperarea după orice fel de activitate fizică și tehnici bune de reducere a stresului sunt toate critice în îmbunătățirea funcției tiroidei.

Iată 5 pași care vă pot ajuta tiroida să funcționeze la nivel optim:

1. Alimente ce ar trebui sa le consumați:

Alge marine

Algele marine cum ar fi nori, kelp, dulse, wakame, etc. sunt foarte bogate în iod, element de care foarte multe persoane cu problemele ale tiroidei duc lipsă. Iodul este esențial pentru funcționarea normală a tiroidei pentru că ajută tiroida să producă hormonul tiroxină care reglează metabolismul.

Alimente bogate în seleniu
Un factor major care contribuie la apariția problemelor tiroidei este o carență de seleniu. Acest mineral menține în echilibru hormonii variați produși de tiroidă. Alimente bogate în seleniu sunt usturoiul, kelp, ceapa, semințele de susan și floarea soarelui și de asemenea nucile braziliene.

Acizi grași esențiali
Pentru a vă ajuta metabolismul, e important să mâncăm alimente bogate în acizi grași omega 3 și omega 6. Acestea includ legumele verzi (frunze), nuci (cum ar fi nucile tradiționale), semințe de bostan și floarea soarelui, semințe de cânepă, semințe de chia și avocado. Nu uitați de fructele cu sâmburi cum ar fi pepenele, fructele de pădure, rodiile, kiwi, etc., acestea conține acizii aceștia grași în semințele lor. Consumul de semințe de pepene nu prezintă pericole! Au de asemenea un gust bun. Să găsim pepeni cu sâmburi e aproape imposibil decât dacă vă creșteți pepeni din soiul potrivit sau cumpărați de la piață pepeni care nu sunt hibrizi.

Alimente bogate în cupru și fier
Cuprul și fierul sunt de asemenea esențiale în a ajuta tiroida să funcționeze corect. Alimentele bogate în cupru sunt printre altele: semințe de floarea soarelui și cânepă, nuci (caju, nuci, alune de pădure, braziliene), ciuperci shittake, spirulină și roșii. Cuprul este de asemenea găsit (în cantitate mai mică) în pere, piersici, caise, prune, kaki, curmale, struguri, avocado, și cartofi.

2. Alimente ce ar trebui să le eliminați

Soia
Soia este în categoria alimentelor cunoscute ca ”goitrogene” care promovează formarea gușei (creștere în volum a tiroidei). Goitrogenele de asemenea încetinesc funcția tiroidei și pot declanșa boli ale tiroidei. Izoflavanoidele din soia sunt inhibitori ai peroxidazei tiroidiene care e factorul principal în crearea de T3 și T4. Inhibarea peroxidazei tiroidei poate duce la anormalități tiroidiene.

Prea multe legume cruciferoase
Legumele cruciferoase conțin anumiți compuși care pot fi problematici. Asta nu înseamnă să le eliminați, acestea sunt dense în vitamine și minerale și au efecte minunate asupra corpului. Pur și simplu limitând consumul de cruciferoase la de 3-4 ori pe săptămână în loc de zilnic e un punct bun de plecare! Din categoria cruciferoaselor fac parte morcovii, sfecla, varza de Bruxelles, kale, conopida, varza, bok choy, varza chinezească, năsturel, rucola, napi, păstârnac, etc.

Produse din grâu (și alte cereale cum ar fi orz, ovăz, mei, secară)
Alimente care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, mei) conțin gliadină (partea proteică a glutenului), care seamănă mult, structural, cu structura moleculară a tiroidei. Când consumăm gluten, această proteină e atacată de sistemul imunitar pentru distrugere - dar, pentru că glanda tiroidă de asemenea se seamănă cu această proteină, sistemul imunitar e confuz și începe să atace și tiroida, confundând-o cu intrusul giadină.
Dacă trebuie să mâncați cereale, consumați pseudo-cereale ca orezul, amarantul, hrișca, meiul, quinoa, sorg sau orez sălbatic! Aveți multe opțiuni la dispoziție, după cum vedeți!

Cafeaua
Aveți grijă la consumul de cafea. Cafeaua ridică nivelul cortizolului, iar cortizolul scade producția de hormoni tiroidieni. Pe lângă asta, daca sunteți pe medicație pentru tiroidă, cafeaua consumată la interval de până în 60 de minute de la administrarea înlocuitorilor hormonali reduce absorbția și mai mult. Hormonul tiroidian constă în 2 părți principale: T4 și T3. T4 e necesar pentru producția de T3, și T3 e o componentă care ajută la creșterea metabolismului, menține nivelul greutății jos, și vă pune într-o stare pozitivă. Nivelul ridicat de cortizol (dat de consumul de cafea și alți factori externi stresanți după cum am menționat mai jos) blochează producția de T3, ducând la metabolism scăzut, creștere în greutate și dispoziție proastă.

3. Reducerea stresului
Știați că stresul cronic poate cauza probleme ale tiroidei? Dacă suferiți de orice problemă a tiroidei, e esențial să fiți capabil să vă gestionați nivelurile de stres! Mai ales dacă vreți să vă tratați tiroida natural, trebuie să faceți acest lucru. Când suntem bombardați cu situații stresante cum ar fi locuri de muncă stresante, relații, probleme financiare, etc. , corpul se suprasolicită și suprarenalele și tiroida devin copleșite și nu mai funcționează corect. Ca un mecanism protector, corpul scade producția de hormoni tiroidieni pentru a încetini metabolismul și a încetini procesul catabolic care se desfășoară natural când corpul e într-o stare puternic stresantă.
Gestionarea stresului prin meditație și relaxare, ieșirea din relații toxice cu prieteni și iubiți, optarea pentru un job care să vă facă fericit și nu stresat și învățarea unei bune gestiuni a banilor sunt mereu de ajutor în destresarea și îmbunătățirea funcției tiroidiene.

4. Mișcare
Pentru a îmbunătăți funcția tiroidei și pentru a vindeca o tiroidă care funcționează prost trebuie să faceți mișcare cel puțin 3 zile pe săptămână timp 40 de minute! Fie că e plimbare, jogging, înot, dans, faceți mișcare. Exercițiul fizic ajută la scăderea nivelului de insulină (în special antrenamentele de tip circuit training) lucru care ajută la amplificarea funcției tiroidiene. Asigurați-vă că vă oferiți timp suficient de recuperare de asemenea! Fără destul timp de recuperare, corpul nu va avea destul timp să se vindece și asta va putea duce la epuizare majoră.

5. Eliminați toate chimicalele și elementele perturbatoare pentru sistemul endocrin:
Asta include o viață fără toxine în casa dumneavoastră și în corpul dumneavoastră. Sistemul endocrin (numit și sistemul hormonal) e format din glande, răspândite în corp, care secretă hormoni pentru alte părți ale corpului (care răspund la acei hormoni). Glanda tiroidă este o parte a sistemului endocrin, deci e important să evitați chimicale dure, în special cele clasificate ca perturbatori endocrini. Perturbarea sistemului endocrin se poate realiza prin unele chimicale care mimează un hormon natural și păcălesc corpul care are un răspuns excesiv de puternic la stimul sau reacționează uneori când nu e cazul. Alți perturbatori endocrini blochează intrarea hormonilor în anumiți receptori, în timp ce alții cauzează supraproducția sau subproducția de hormoni.

Multe din curățătoarele chimice de uz casnic, produse de îngrijire a părului, de îngrijire a pielii, odorizante de împrospătat aerul, parfumuri, și altele similare, conțin aceste chimicale. Alegerea căii naturale a cea mai bună opțiune pentru a evita aceste chimicale. Când vine vorba de mâncare, trecerea la o alimentație predomiant organică, fără pesticide, ierbicide, fungicide, e cea mai bună cale să evitați perturbatori potențiali endocrini.

Iată o listă de chimicale perturbatoarea care țintesc în mod direct tiroida:
Organohalogene persistente (găsite în curățătoarele chimice, produse de îngrijire a pielii și părului, etc):
Benzenehexachloride (BHC)
Octaclorostirenă
PBBs
PCBs
PCB, hidroxilată

Pesticide (găsite în multe alimente, ne-etichetate organice: ambalate în cutii, în pungi, conservate, fructe, legume):
Acetoclor
Alaclor
Amitrol
Clofentezină
Ethylene thiourea
Fenbuconazol
Fipronil
Heptaclor
Epoxid de heptaclor
Karate
Malathion
Mancozeb
Maneb
Methomyl
Mirex
Nitrofen
Pendimethalin
Pentachloronitrobenzenă
Prodiamine
Pyrimetanil
Tarstar
Thiazopyr
Thiram
Toxaphene
Zineb
Ziram

Alți compuși
Sulfonat perfluoroctan (PFOS)
Resorcinol

Metale:
Mercur
Sursa: http://livelovefruit.com/2013/11/heal-your-thyroid-naturally/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse

O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »