Alzheimer, de citit si aplicat, pentru sanatatea voastra
Alzheimer
Urmând sugestiile de mai jos, se poate diminua șansa de a contracta boala:1. Verificaţi glezna
Circulaţia săracă a sângelui în talpa piciorului este un semn că există tulburări în creier cu un accident cerebral și demenţă. Teoria este că sănătatea veselor sanguine este aceeași în tot corpul. Gradul de sclerozare a arterelor și fluxul sanguin la nivelul talpilor poate sugera arteroscleroza vaselor de sânge cerebrale. Cereţi doctorului un test pentru stabilirea indexului gleznă-braţe (ABI = ankle-brachial index), care necesită un aparat cu ultrasunete și o brăţară pentru măsurat tensiunea, care compară tensiunea la nivelul gleznei cu cea la nivelul braţului. Pentru a rezolva orice dezechilibru al fluxului sanguin, doctorul personal poate sugera intensificarea exerciţiilor fizice, sau o schimbare a dietei sau medicaţiei.2. Alimente puternic antioxidante
Anumite alimente infuzează creierul cu antioxidanţi ce pot încetini declinul memoriei și contribuie la prevenirea bolii Alzheimer. Toate fructele și legumele sunt bune, dar în capul listei se află: murele, boabele de soc, stafidele, afinele și coacăzele negre.3. Evitaţi grăsimile rele
Tipul de grăsimi pe care le consumaţi influenţează funcţionarea creierului în bine, sau în rău. Feriţi-vă de grăsimile saturate care sufocă celulele creierului și le face ineficiente. Cumpăraţi produse lactate (lapte, brânză, îngheţată) cu conţinut de grăsimi scăzut. Renuţaţi la alimentele prăjite.4. Stimulaţi creșterea creierului
Creierul începe să se reducă în volum odată ce se atinge vârsta de 30 - 40 de ani, astfel încât efortul de învăţare trebuie sport. Cercetătorii cred acum ca dimensiunea creierului poate fi sporită prin actul de învăţare. Încercaţi să studiaţi, să învăţaţi lucruri noi sau - pentru stimulare - de a lărgi cercul prietenilor.5. Prajituri cu ciocolată
Cacaoa, principalul ingredient al ciocolatei, are cantităţi imense de antioxidanţi, numiţi flavonoide, care au puternice proprietăţi protectoare pentru inimă și creier. Cand se bea cacao se intensifică fluxul sanguin către creier. Pudra de cacao are de două ori mai multe flavonoide decât ciocolata cu lapte. Ciocolata albă nu le conţine deloc.6. Prezenţa estrogenilor
68% dintre pacienţii cu Alzheimer sunt femei; este posibil ca pe la mijlocul vieţii ele pierd protecţia hormonului estrogen care susţine memoria. Dacă medicul dvs. nu va spune altfel, începeţi imediat să luaţi estrogen în perioada instalării menopauzei. Orice întârziere duce la riscul confruntării cu demenţă și accident vascular cerebral.7. Creșteţi colesterolul bun
Este bine-cunoscut că o valoare crescută a colesterolului bun de tip HDL protejează contra bolilor cardiace. Dar, de asemenea, poate să va salveze și creierul. Cercetătorii pretind că acest tip de colesterol blochează substanţele ce tind a se depune și distrug celulele creierului și acţionează ca un anti-inflamator ce încetinește degradarea creierului. Metoda de sporire a colesterolului bun, include exerciţiile fizice, consumul moderat de alcool și scăderea greutăţii.8. Navigaţi pe Internet
Navigarea pe Internet în cautarea unor informaţii poate stimula creierul îmbătrânit mai mult decât o face cititul unei cărţi. Înregistrări ale activităţii cerebrale arată că navigatorii experimentaţi, prezintă de două ori mai multe impulsuri ale activităţii cerebrale decât începătorii. Conectaţi-vă la Internet pentru căutarea de informaţii, achiziţionarea de bunuri, sau pentru jocuri. Deși nu se știe cât de mult va ajuta creierului dvs., este oricum de preferat în locul unei navigări pasive.9. Gena ApoE4
Un sfert dintre voi, care citiţi acest document, deţine o specifică bombă genetica cu temporizare, iar aceasta vă face de 3-10 ori mai susceptibili de a contracta o târzie boală Alzheimer. Gena se numește Apolopiproteină E4. Dacă moșteniţi o singură versiune de ApoE4 de la unul din părinţi, riscul dvs. de a căpăta Alzheimer este de trei ori mai mare. Dacă moșteniţi a doză dublă de la ambii părinţi, riscul crește de 10 ori. Cereţi doctorului dvs. un test ADN pentru a vi se identifica genotipul ApoE4.10. Spuneţi DA cafelei
Cafeaua se dovedește a fi un tonic al creierului aflat în proces de îmbătrânire. Este un anti-inflamator, contribuie la blocarea efectelor pe care colesterolul le are asupra creierului și reduce riscurile accidentelor cerebrale, depresiei și diabetului, care toate facilitează demenţa. Are un mare conţinut de antioxidanţi și cafeină, care stopează moartea neuronilor și ameliorează diabetul, hipertensiunea și accidentele cerebrale care conduc la demenţă. Pentru majoritatea oamenilor, un consum de cafea zilnic moderat, de 2-4 ceșcuţe, nu este rău și poate fi util.11. Pericolul unei greutăţii scăzute
Peste vârsta de 60 de ani, pierderea nemotivată de greutate poate fi un semn al bolii Alzheimer. Un studiu a arătat că femeile care au această boală au început să piardă din greutate cu cel puţin 10 ani înainte de diagnosticarea demenţei. Dintre femeile care o aceeași greu-tate, cele care început să dezvolte demenţă, au slăbit în decursul a trei decenii și atunci când au fost diagnosticate aveau cu circa 6 kg mai puţin decât cele care nu prezentau Alzheimer. Dacă aveţi peste 60 de ani și prezentaţi o inexplicabilă pierdere în greutate adresaţi-va medicului dvs.12. Beţi vin
Un pahar de vin pe zi poate întârzia demenţa.Cercetările arată că vinul este un anti-inflamator și crește colesterolul bun, ceea ce ajută la pre-întâmpinarea demenţei. Antioxidanţii puternici din vinul roșu conferă acestuia proprietăţi anti-demenţă. Astfel de antioxidanţi relaxează arterele, dilată vasele sanguine și sporesc debitul sanguine, ceea ce stimulează procesele cognitive.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu