Ouale si cafeaua
> OUALE SI CAFEAUA
> > > Evităm ouăle şi ne
> hrănim cu cereale la fiecare mic dejun.
> > > De fapt, ar trebui să facem exact invers.
> > > Un specialist în nutriţie, Kris Gunnars, arată
> care sunt cele mai răspândite mituri false:
> > > 1. Ouăle sunt nesănătoase.
> > > Nimic mai fals. Ouăle nu cauzează boli de
> inimă şi se numără printre cele mai hrănitoare alimente
> din lume Ouăle fierte, consumate la micul
> dejun, dau chiar o mână de ajutor celor care vor să
> slăbească. Un studiu recent a arătat că ouăle
> ajută, în primul rând, la creşterea nivelului
> "colesterolului bun" şi consumul de ouă nu
> este asociat în niciun fel cu riscul de boli de
> inimă. Consumul de ouă ne protejează şi ochii, doarece
> organismul îşi "procură" din acest
> aliment unii antioxidanţi esenţiali.
> > > 2. Grăsimea saturată este de
> evitat.
> > > Acum câteva decenii, nutriţioniştii au
> pus "epidemia" de boli cardiace pe seama
> consumului excesiv de grăsimi în general şi de
> grăsimi saturate în particular.Însă, un studiu publicat
> în 2010, care a implicat studierea a 347.747
> subiecţi, a arătat că nu există nicio legătură
> directă între bolile de inimă şi consumul de
> grăsimi saturate. Aşadar, nu ar trebuie să ne ferim
> de carne, ulei de cocos, brânză ori unt. Alimentele
> naturale bogate în grăsimi saturate sunt, de fapt,
> bune pentru sănătate, deoarece cresc nivelul
> "colesterolului bun" (HDL).
> > > 3. Toată lumea ar trebui să mănânce
> cereale!
> > > De fapt, cerealele sunt alimente slabe în
> nutrienţi, comparativ cu alte alimente, precum
> legumele, de exemplu. Cerealele bogate în gluten sunt
> chiar periculoase pentru sănătate. Glutenul poate cauza
> probleme intestinale, oboseală cronică şi durere.
> Consumul de gluten a fost asociat şi cu unele
> afecţiuni ale creierului, precum schizofrenia.
> > > 4. Dieta bogată în proteine este rea pentru
> oase şi rinichi.
> > > De fapt, este exact invers. O
> alimentaţie bogată în proteine duce la întărirea
> structurii osoase şi la reducerea riscului de fracturi.
> Mitul conform căruia proteinele ar fi duşmanii
> oaselor şi rinichilor a apărut în urma unor studii
> controversate, care au analizat numai efectul pe
> termen scurt al unor alimente bogate în proteine.
> Mitul poate fi demontat extrem de simplu. Diabetul şi
> hipertensiunea arterială sunt cele mai comune boli
> care duc la infarctul renal. Ori dieta bogată în
> proteine limitează efectele diabetului şi este indicată
> pentru scăderea tensiunii.
> > > 5. Mesele mici şi dese, cheia marilor
> succese. Se
> spune că este mai bine să împarţi cantitatea
> zilnică de mâncare în 6-7 mese mici, nu în 3 mese
> mari. De fapt, nu este nicio dovadă care să susţină
> acest mit. De fapt, frecvenţa ridicată a meselor creşte
> riscul apariţiei cancerului la colon, arată
> studiile.
> > 8 motive stiintifice pentru care
> trebuie sa bei cafea:
> > > 1. Te face mai destept. Cafeaua stimuleaza
> activitatea cerebrala si imbunatateste mai multe
> functii cognitive: memoria, dispozitia, vigilenta, nivelul
> de energie din corp.
> > > 2. Este cheia longevitatii. Cercetatorii
> care au studiat sanatatea cardiovasculara spun ca o
> ceasca de cafea fiarta la ibric ar putea fi explicatia
> pentru care locuitorii din insula greceasca Ikaria
> ajung la respectabila varsta de 90 de ani.
> "Cafeaua greceasca fiarta la ibric este bogata in
> polifenoli si antioxidanti si contine doar o cantitate
> moderata de cofeina, avand mai multe beneficii in
> comparatie cu alte bauturi pe baza de cafea",
> spune medical Gerasimos Siasos.
> > > 3. Cafeaua arde grasimile. Stiati ca
> fiecare produs care accelereaza arderea grasimilor are
> in compozitie cafeina? Exista un motiv bun pentru
> asta. Cafeaua stimuleaza rata metabolica cu 3-11%. De
> asemenea, alte studii au confirmat ca aceast> substanta
> poate sa accelereze arderea grasimilor cu 10% in cazul
> persoanelor obeze si cu 29% in cazul persoanelor
> slabe
> > > 4. Cafeaua contine ingrediente
> interesante. Cafeaua este 98% apa. Insa celelalte
> substante in proportia de 2% sunt cele mai importante.
> Aroma cafelei este data de 2-etilfenol, o substanta care in
> cantitati mai mari s-ar putea sa-ti provoace greata.
> Consistenta cremoasa a cafelei este data de acetil
> metil carbinol, o substanta ce se gaseste si in unt.
> Trigonelina ii da o aroma de pamant, dar lupta si cu
> bacteriile ce ataca dintii. 3,5 acid dicafeoylquinic este o
> alta substanta prezenta in cafea, care protejeaza
> creierul de radicalii activi.
> > > 5. Cafeaua combate durerile de cap si
> migrenele. Medicii explica acest efect al
> cafelei prin faptul ca medicamentele care combat
> cefaleea contin cafeina. Prin urmare, atunci cand ai
> dureri de cap bea o ceasca de cafea si durerile
> de cap vor disparea.
> > > 6. Cafeaua te protejeaza de diabet.
> Diabetul de tip 2 este o problema de sanatate enorma,
> care afecteaza in prezent 300 milioane de oameni in
> jurul lumii. Cercetatorii au ajuns la concluzia
> ca cei care consuma regulat cafea au cu 23-50% mai putine
> sanse sa dezvolte aceasta boala.
> > > 7. Cafeaua te protejeaza de bolile
> batranetii. Pentru ca imbunatateste activitatea
> cognitiva, cafeaua are efecte puternice impotriva
> Alzheimerului si a dementei, boli care afecteaza
> persoanele cu varsta peste 65 de ani. Pentru acestea nu
> exista tratament, dar o cafea pe zi poate fi o metoda
> foarte buna de preventie.
> > > 8. Cafeaua protejeaza ficatul. Si ficatul
> are de beneficiat de pe urma dozei zilnice de cafea.
> Dr. Craig Lammert, autorul principal al studiului, si
> un gastroenterolog cu Clinica Mayo, a aratat ca un
> consum regulat de cafea poate reduce riscul de
> contractare a bolii numite Colangita sclerozanta
> primitiva. Aceasta este o boala rara de ficat, care poate
> provoca distrugeri mari si, daca este nediagnosticata
> sau netratata, poate provoca cancer biliar, ciroza,
> sau insuficienta hepatica.
> > >
> > >
> > > Concluzie: Cei care mănâncă ouă şi beau cafea
> sunt sănătoşi, deştepţi şi...modeşti
> !!!!! 😀
> MA
> DUC SAMI FAC O CAFEA
> EU
> > > Evităm ouăle şi ne
> hrănim cu cereale la fiecare mic dejun.
> > > De fapt, ar trebui să facem exact invers.
> > > Un specialist în nutriţie, Kris Gunnars, arată
> care sunt cele mai răspândite mituri false:
> > > 1. Ouăle sunt nesănătoase.
> > > Nimic mai fals. Ouăle nu cauzează boli de
> inimă şi se numără printre cele mai hrănitoare alimente
> din lume Ouăle fierte, consumate la micul
> dejun, dau chiar o mână de ajutor celor care vor să
> slăbească. Un studiu recent a arătat că ouăle
> ajută, în primul rând, la creşterea nivelului
> "colesterolului bun" şi consumul de ouă nu
> este asociat în niciun fel cu riscul de boli de
> inimă. Consumul de ouă ne protejează şi ochii, doarece
> organismul îşi "procură" din acest
> aliment unii antioxidanţi esenţiali.
> > > 2. Grăsimea saturată este de
> evitat.
> > > Acum câteva decenii, nutriţioniştii au
> pus "epidemia" de boli cardiace pe seama
> consumului excesiv de grăsimi în general şi de
> grăsimi saturate în particular.Însă, un studiu publicat
> în 2010, care a implicat studierea a 347.747
> subiecţi, a arătat că nu există nicio legătură
> directă între bolile de inimă şi consumul de
> grăsimi saturate. Aşadar, nu ar trebuie să ne ferim
> de carne, ulei de cocos, brânză ori unt. Alimentele
> naturale bogate în grăsimi saturate sunt, de fapt,
> bune pentru sănătate, deoarece cresc nivelul
> "colesterolului bun" (HDL).
> > > 3. Toată lumea ar trebui să mănânce
> cereale!
> > > De fapt, cerealele sunt alimente slabe în
> nutrienţi, comparativ cu alte alimente, precum
> legumele, de exemplu. Cerealele bogate în gluten sunt
> chiar periculoase pentru sănătate. Glutenul poate cauza
> probleme intestinale, oboseală cronică şi durere.
> Consumul de gluten a fost asociat şi cu unele
> afecţiuni ale creierului, precum schizofrenia.
> > > 4. Dieta bogată în proteine este rea pentru
> oase şi rinichi.
> > > De fapt, este exact invers. O
> alimentaţie bogată în proteine duce la întărirea
> structurii osoase şi la reducerea riscului de fracturi.
> Mitul conform căruia proteinele ar fi duşmanii
> oaselor şi rinichilor a apărut în urma unor studii
> controversate, care au analizat numai efectul pe
> termen scurt al unor alimente bogate în proteine.
> Mitul poate fi demontat extrem de simplu. Diabetul şi
> hipertensiunea arterială sunt cele mai comune boli
> care duc la infarctul renal. Ori dieta bogată în
> proteine limitează efectele diabetului şi este indicată
> pentru scăderea tensiunii.
> > > 5. Mesele mici şi dese, cheia marilor
> succese. Se
> spune că este mai bine să împarţi cantitatea
> zilnică de mâncare în 6-7 mese mici, nu în 3 mese
> mari. De fapt, nu este nicio dovadă care să susţină
> acest mit. De fapt, frecvenţa ridicată a meselor creşte
> riscul apariţiei cancerului la colon, arată
> studiile.
> > 8 motive stiintifice pentru care
> trebuie sa bei cafea:
> > > 1. Te face mai destept. Cafeaua stimuleaza
> activitatea cerebrala si imbunatateste mai multe
> functii cognitive: memoria, dispozitia, vigilenta, nivelul
> de energie din corp.
> > > 2. Este cheia longevitatii. Cercetatorii
> care au studiat sanatatea cardiovasculara spun ca o
> ceasca de cafea fiarta la ibric ar putea fi explicatia
> pentru care locuitorii din insula greceasca Ikaria
> ajung la respectabila varsta de 90 de ani.
> "Cafeaua greceasca fiarta la ibric este bogata in
> polifenoli si antioxidanti si contine doar o cantitate
> moderata de cofeina, avand mai multe beneficii in
> comparatie cu alte bauturi pe baza de cafea",
> spune medical Gerasimos Siasos.
> > > 3. Cafeaua arde grasimile. Stiati ca
> fiecare produs care accelereaza arderea grasimilor are
> in compozitie cafeina? Exista un motiv bun pentru
> asta. Cafeaua stimuleaza rata metabolica cu 3-11%. De
> asemenea, alte studii au confirmat ca aceast> substanta
> poate sa accelereze arderea grasimilor cu 10% in cazul
> persoanelor obeze si cu 29% in cazul persoanelor
> slabe
> > > 4. Cafeaua contine ingrediente
> interesante. Cafeaua este 98% apa. Insa celelalte
> substante in proportia de 2% sunt cele mai importante.
> Aroma cafelei este data de 2-etilfenol, o substanta care in
> cantitati mai mari s-ar putea sa-ti provoace greata.
> Consistenta cremoasa a cafelei este data de acetil
> metil carbinol, o substanta ce se gaseste si in unt.
> Trigonelina ii da o aroma de pamant, dar lupta si cu
> bacteriile ce ataca dintii. 3,5 acid dicafeoylquinic este o
> alta substanta prezenta in cafea, care protejeaza
> creierul de radicalii activi.
> > > 5. Cafeaua combate durerile de cap si
> migrenele. Medicii explica acest efect al
> cafelei prin faptul ca medicamentele care combat
> cefaleea contin cafeina. Prin urmare, atunci cand ai
> dureri de cap bea o ceasca de cafea si durerile
> de cap vor disparea.
> > > 6. Cafeaua te protejeaza de diabet.
> Diabetul de tip 2 este o problema de sanatate enorma,
> care afecteaza in prezent 300 milioane de oameni in
> jurul lumii. Cercetatorii au ajuns la concluzia
> ca cei care consuma regulat cafea au cu 23-50% mai putine
> sanse sa dezvolte aceasta boala.
> > > 7. Cafeaua te protejeaza de bolile
> batranetii. Pentru ca imbunatateste activitatea
> cognitiva, cafeaua are efecte puternice impotriva
> Alzheimerului si a dementei, boli care afecteaza
> persoanele cu varsta peste 65 de ani. Pentru acestea nu
> exista tratament, dar o cafea pe zi poate fi o metoda
> foarte buna de preventie.
> > > 8. Cafeaua protejeaza ficatul. Si ficatul
> are de beneficiat de pe urma dozei zilnice de cafea.
> Dr. Craig Lammert, autorul principal al studiului, si
> un gastroenterolog cu Clinica Mayo, a aratat ca un
> consum regulat de cafea poate reduce riscul de
> contractare a bolii numite Colangita sclerozanta
> primitiva. Aceasta este o boala rara de ficat, care poate
> provoca distrugeri mari si, daca este nediagnosticata
> sau netratata, poate provoca cancer biliar, ciroza,
> sau insuficienta hepatica.
> > >
> > >
> > > Concluzie: Cei care mănâncă ouă şi beau cafea
> sunt sănătoşi, deştepţi şi...modeşti
> !!!!! 😀
> MA
> DUC SAMI FAC O CAFEA
> EU
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu