Lumina gratuit, cun cartof!

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Stiai ca daca folosesti un cartof, poti sa iti luminezi camera timp de o luna?

Cercetatorii au descoperit ca atunci cand cartofii sunt gatiti timp de 8 minute, se pot transforma in baterie care sa produca de 10 ori mai multa energie decat energia pura!


Profesorul de stiinta si de agricultura, Haim Rabinovitch, si echipa sa, au descoperit ca folosirea feliilor de cartofi, puse intre un catod din cupru si un anod din zinc, care sunt conectate cu un fir, poate lumina camera, prin folosirea unor lumini LED, pana la 40 de zile.

S-a aratat ca aceste plante, cartofii, pot da electricitate electronicelor personale in schimbul unor costuri de 1/ 10 in raport cu cele ale bateriilor obsinuite, AA.

– Cartofii pot fi cultivati aproape peste tot, inclusiv in zonele tropicale si subtropicale.

– Ei reprezinta cea mai populara planta recoltata, din lume.

Pana acum, cartoful nu era o sursa de energie. Insa oamenii de stiinta au constatat faptul ca el ajuta la alimentarea energiei, actionand ca o punte intre metale. Cartoful permite electronilor sa se plimbe prin fir, creand electricitate.

Datorita tesutului sau, bogat in amidon, cartoful poate fi conservat pentru o perioada indelungata, fara a atrage insectele.


Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Sursa: myhealthylifeguide. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
- See more at: http://www.secretele.com/2016/04/cum-sa-ti-luminezi-camera-timp-de-o.html#more

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse

O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »