Graul, otrava perfecta
- Solicitați un link
 - X
 - Alte aplicații
 
De la
George
Traducerea interviului:
Reporter: De ce, conform estimarilor dvstra. graul este 
atat de nociv?
Dr. William: Graul nu mai este grau, ci o planta semi-pitica 
de 45 cm, creata de cercetatori geneticieni inca din anii 60, 
70, devenind o planta care are multe caracteristici despre 
care nimeni nu ne informeaza, cum ar fi existenta noii 
proteine - Gliadina. Nu este vorba despre gluten si nu 
vorbesc despre segmentul oamenilor afectati de acesta, cei 
care sufera de boala Celiaca. Aceasta proteina, gliadina, 
este un opiat si afecteaza toata populatia. Gliadina se leaga
de receptorii opioizi de la nivelul creierului, stimuland 
apetitul, asa incat ajungem sa consumam in medie cu 440 
calorii mai mult pe zi, 365 de zile pe an.
Reporter: Deci nu este neaparat vorba de graul in sine 
ci despre tipul de grau consumat.
Dr. William: Exact. Noi nu consumam graul pe care l-au 
consumat mama si bunica noastra, ci un grau foarte diferit, 
care a suferit modificari genetice in timpurile in care 
modificarea genetica era foarte imprecisa si cu rezultate 
imprevizibile. Acest grau afecteaza oamenii in multe moduri,
probabil, cel mai probabil, fiind stimularea apetitului, dar mai
sunt si altele.
Reporter: stiintific vorbind, ar fi posibil sa mai "dam 
timpul inapoi" si sa ne intoarcem la cultivarea tipului de
grau din acele vremuri? 
Dr. William: este foarte posibil, dar probabil nu este fezabil 
din punct de vedere economic avand in vedere ca graul 
modern are o recolta de 10 ori mai mare la hectar decat 
stramosul sau, deci implica sa cerem fermierilor si 
Agribusiness-ului sa accepte o pierdere si sa se intoarca la 
semintele vechi. Ei ar putea s-o faca, dar probabil nu o vor 
face. Acum s-a declansat o miscare in acest sens, si multi 
oameni au scaderi record in vanzari, tocamai din aceste 
motive. Probabil este un val masiv de schimbare. Daca trei 
oameni slabesc 5 kilograme, nu este mare scofala, dar cand
vedem sute de oameni slabind 15, 40 sau 75 de kilograme, 
iar diabeticii scapa de diabet, oamenii care sufera de artrita 
capata o usurare considerabila si scapa de picioare umflate,
oamenii scapa de arsuri, de sindromul colonului iritat, de 
depresie si altele, in fiecare zi.
Reporter: daca de astazi, omenii isi doresc sa inceapa sa manance mai 
sanatos dar nu-si permit sa cumpere de la un magazin special, sau nu-si 
permit sa-si cultive propriul grau, ce ar trebui sa faca?
Dr. William: Sa consume alimente dintr-un singur 
ingredient: avocado, masline, ulei de masline, carne, 
legume, vegetale, cu alte cuvinte, mancare adevarata, 
mancare care nu a fost schimbata catusi de putin de 
Agribusiness, si sigur sa nu consume cereale. Spunand 
cereale, ma refer la 90% din cereale care reprezinta graul 
modern si nu ma refer la orz, mei sau in. Deci este o 
problema la grau, acesta fiind trecut prin acest tip de 
modificari. 
Reporter: totusi, sunt fermieri si chiar si Clinica Mayo 
(in SUA, dar si in Romania se sustine la fel N.T.) care 
sustin altceva, si anume ca trebuie sa avem o dieta 
echilibrata, aceasta incluzand si graul / faina de grau. 
Dr. William: Asa este. Literatura de specialitate spune sa 
inlocuiesti ceva rau, cum ar fi faina alba, rafinata, cu ceva 
mai putin rau, cum ar fi cerealele integrale, graul integral, 
care aparent prezinta niste beneficii de sanatate si astfel vei
fi expus la mai putine lucruri rele. Eu cred ca este ca in 
cazul fumatului. Nu mai fuma fara filtru ci fumeaza tigari cu 
filtru. Aceasta este o logica profund deficienta si eronata si 
aceasta este si logica nutritiei. Ce ar fi sa mergem la nivelul 
urmator si sa spunem: Hai sa eliminam graul integral cu 
totul, in special graul modern pe care oamenii de stiinta il 
numesc graul semipitic, si sa vedem ce se intampla. (N.T. 
acesta este si punctul meu de vedere, iar unii oameni m-au 
acuzat de extremism sau fiind prea categorica... DAR de ce 
sa alegi ceva mai putin rau decat rau daca poti sa alegi cel 
mai bun???). Atunci este momentul in care vezi nu 
imbunatatiri in sanatate, ci TRANSFORMARI in sanatate.
Reporter: si tocmai am mancat o chifla azi dimineata 
. 
Deci dupa spusele dvstra. este o idee foarte proasta sa 
consumam chiar si paine integrala.
Dr. William: Da. Este o idee foarte proasta. De fapt, pot 
spune ca graul modern este    Otrava Cronica Perfecta. 
Acesta cauzeaza diabet, inflamatie (celulara N.T.), boli de 
inima si hipertensiune. Iar pentru ca cerealele integrale 
cauzeaza mai putine rele decat faina alba rafinata acesta nu
inseamna un lucru neaparat bun. Prin urmare, aici, trebuie 
folosita o logica total noua si clara. Elimina cerealele, 
elimina graul, in special cel semipitic de productie mare la 
hectar si atunci va fi momentul cand vom vedea adevarate 
TRANSFORMARI. Atunci vezi cand toti diabeticii renunta la 
medicatia lor, vezi cum dispare artrita reumatoidala 
renuntandu-se la pastilele antidurere la incheieturi, vezi 
reducerea colestrolului, si atunci vezi transformari incredibile
in sanatate. 
Reporter: Iata ceva la care ar trebui sa rumegam si avem multe de 
rumegat/digerat aici, dar va rog, evitati tava cu micul dejun din spatele 
studioului . 
"Nimeni nu este liber daca nu este propiul sau stapan"
                                                              (Epictet)
- Solicitați un link
 - X
 - Alte aplicații
 
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu