Graul, otrava perfecta

  • Traducerea interviului:
    Reporter: De ce, conform estimarilor dvstra. graul este
    atat de nociv?
    Dr. William: Graul nu mai este grau, ci o planta semi-pitica
    de 45 cm, creata de cercetatori geneticieni inca din anii 60,
    70, devenind o planta care are multe caracteristici despre
    care nimeni nu ne informeaza, cum ar fi existenta noii
    proteine - Gliadina. Nu este vorba despre gluten si nu
    vorbesc despre segmentul oamenilor afectati de acesta, cei
    care sufera de boala Celiaca. Aceasta proteina, gliadina,
    este un opiat si afecteaza toata populatia. Gliadina se leaga
    de receptorii opioizi de la nivelul creierului, stimuland
    apetitul, asa incat ajungem sa consumam in medie cu 440
    calorii mai mult pe zi, 365 de zile pe an.
    Reporter: Deci nu este neaparat vorba de graul in sine
    ci despre tipul de grau consumat.
    Dr. William: Exact. Noi nu consumam graul pe care l-au
    consumat mama si bunica noastra, ci un grau foarte diferit,
    care a suferit modificari genetice in timpurile in care
    modificarea genetica era foarte imprecisa si cu rezultate
    imprevizibile. Acest grau afecteaza oamenii in multe moduri,
    probabil, cel mai probabil, fiind stimularea apetitului, dar mai
    sunt si altele.
    Reporter: stiintific vorbind, ar fi posibil sa mai "dam
    timpul inapoi" si sa ne intoarcem la cultivarea tipului de
    grau din acele vremuri?
    Dr. William: este foarte posibil, dar probabil nu este fezabil
    din punct de vedere economic avand in vedere ca graul
    modern are o recolta de 10 ori mai mare la hectar decat
    stramosul sau, deci implica sa cerem fermierilor si
    Agribusiness-ului sa accepte o pierdere si sa se intoarca la
    semintele vechi. Ei ar putea s-o faca, dar probabil nu o vor

  • face. Acum s-a declansat o miscare in acest sens, si multi
    oameni au scaderi record in vanzari, tocamai din aceste
    motive. Probabil este un val masiv de schimbare. Daca trei
    oameni slabesc 5 kilograme, nu este mare scofala, dar cand
    vedem sute de oameni slabind 15, 40 sau 75 de kilograme,
    iar diabeticii scapa de diabet, oamenii care sufera de artrita
    capata o usurare considerabila si scapa de picioare umflate,
    oamenii scapa de arsuri, de sindromul colonului iritat, de
    depresie si altele, in fiecare zi.
    Reporter: daca de astazi, omenii isi doresc sa inceapa sa manance mai
    sanatos dar nu-si permit sa cumpere de la un magazin special, sau nu-si
    permit sa-si cultive propriul grau, ce ar trebui sa faca?
    Dr. William: Sa consume alimente dintr-un singur
    ingredient: avocado, masline, ulei de masline, carne,
    legume, vegetale, cu alte cuvinte, mancare adevarata,
    mancare care nu a fost schimbata catusi de putin de
    Agribusiness, si sigur sa nu consume cereale. Spunand
    cereale, ma refer la 90% din cereale care reprezinta graul
    modern si nu ma refer la orz, mei sau in. Deci este o
    problema la grau, acesta fiind trecut prin acest tip de
    modificari.
    Reporter: totusi, sunt fermieri si chiar si Clinica Mayo
    (in SUA, dar si in Romania se sustine la fel N.T.) care
    sustin altceva, si anume ca trebuie sa avem o dieta
    echilibrata, aceasta incluzand si graul / faina de grau.
    Dr. William: Asa este. Literatura de specialitate spune sa
    inlocuiesti ceva rau, cum ar fi faina alba, rafinata, cu ceva
    mai putin rau, cum ar fi cerealele integrale, graul integral,
    care aparent prezinta niste beneficii de sanatate si astfel vei
    fi expus la mai putine lucruri rele. Eu cred ca este ca in
    cazul fumatului. Nu mai fuma fara filtru ci fumeaza tigari cu
    filtru. Aceasta este o logica profund deficienta si eronata si
    aceasta este si logica nutritiei. Ce ar fi sa mergem la nivelul
    urmator si sa spunem: Hai sa eliminam graul integral cu

  • totul, in special graul modern pe care oamenii de stiinta il
    numesc graul semipitic, si sa vedem ce se intampla. (N.T.
    acesta este si punctul meu de vedere, iar unii oameni m-au
    acuzat de extremism sau fiind prea categorica... DAR de ce
    sa alegi ceva mai putin rau decat rau daca poti sa alegi cel
    mai bun???). Atunci este momentul in care vezi nu
    imbunatatiri in sanatate, ci TRANSFORMARI in sanatate.
    Reporter: si tocmai am mancat o chifla azi dimineata
    .
    Deci dupa spusele dvstra. este o idee foarte proasta sa
    consumam chiar si paine integrala.
    Dr. William: Da. Este o idee foarte proasta. De fapt, pot
    spune ca graul modern este Otrava Cronica Perfecta.
    Acesta cauzeaza diabet, inflamatie (celulara N.T.), boli de
    inima si hipertensiune. Iar pentru ca cerealele integrale
    cauzeaza mai putine rele decat faina alba rafinata acesta nu
    inseamna un lucru neaparat bun. Prin urmare, aici, trebuie
    folosita o logica total noua si clara. Elimina cerealele,
    elimina graul, in special cel semipitic de productie mare la
    hectar si atunci va fi momentul cand vom vedea adevarate
    TRANSFORMARI. Atunci vezi cand toti diabeticii renunta la
    medicatia lor, vezi cum dispare artrita reumatoidala
    renuntandu-se la pastilele antidurere la incheieturi, vezi
    reducerea colestrolului, si atunci vezi transformari incredibile
    in sanatate.
    Reporter: Iata ceva la care ar trebui sa rumegam si avem multe de
    rumegat/digerat aici, dar va rog, evitati tava cu micul dejun din spatele
    studioului .
    "Nimeni nu este liber daca nu este propiul sau stapan"
    (Epictet)
  • Comentarii

    Postări populare de pe acest blog

    Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse

    O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

    Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »