MEDICAMENTELE "STATINE" OMOARA, NU VINDECA!!
o problemă de sănătate foarte serioasă în America
Raymond Francis, președintele Beyond Health International
Vreau să vă vorbesc despre o problemă de sănătate foarte serioasă în America :
Pentru milioane de oameni, medicii prescriu o clasă de medicamente numite statine (Lipantil, Crestor n.n.). Se presupune că acestea reduc colesterolul și, în consecință, previn atacurile de cord. Dar eu vă spun ceva ce aveți dreptul să știți despre acest tip de medicamente. Întâi de toate: Scad ele colesterolul? Răspunsul este da, îl scad. Dar iată o întrebare și mai importantă: previn ele infarctul miocardic? Răspunsul este nu, nu-l previn. Sunt ele sigure? Nu, nu sunt. Deci, dacă iei statine, iei un medicament pentru a-ți preveni un eventual infarct și care, de fapt, nu-l previne. Mai mult, iei un medicament care nu este sigur, adică îți poate face rău. Are asta vreo logică? De fapt, medicamentul tău pe bază de statine te pune într-un pericol de moarte, pregătind terenul pentru boli de inimă și alte afecțiuni grave, incluzând o boală de rinichi letală.
Având în vedere că statinele sunt complet nefolositoare și periculoase, de ce sunt prescrise? Ei bine, cei mai mulți medici cred că un nivel ridicat de colesterol este principala cauză a bolilor cardiace și văd statinele ca pe niște medicamente salvatoare de vieți. Această logică este fundamental greșită. Dacă colesterolul contează așa de mult în apariția bolilor cardiace, cum vă explicați că cei mai mulți oameni care fac infarct au un nivel al colesterolului perfect normal? De fapt, este exact invers: riscul de infarct crește la cei care iau statine. Prin urmare, statinele cauzează boli de inimă.
Un doctor care expune cu curaj pericolul statinelor este cardiologul dr. Peter Langsjoen, care într-o petiție adresată FDA [agenția SUA responsabilă cu introducerea pe piață a medicamentelor] a scris, citez: „Statinele prejudiciază grav sănătatea oamenilor și pe mulți îi omoară". Toți pacienții care iau statine devin deficienți în coenzima Q-10, mai ales cei la care nivelul coenzimei este deja scăzut, cum ar fi oamenii în vârstă și cei care au suferit un infarct. De îndată ce încep să ia statine, pacienții manifestă o deficiență progresivă în coenzima Q-10 într-un interval de 6-12 luni. Persoanele tinere și sănătoase pot tolera statinele câțiva ani înainte de a începe necazurile, ca oboseală, slăbiciune, dureri musculare și, în final, afecțiuni cardiace.
Statinele sunt prescrise cu o ușurință de nedescris, în concentrații din ce în ce mai mari, și asta nu numai celor în vârstă, ci și oamenilor cu colesterol normal, numai în ideea de a preveni o boală de inimă, deși nu au această calitate. Adevărul este că bolile de inimă și infarcturile sunt din ce în ce mai numeroase ca rezultat al administrării de statine. A apărut chiar și o boală nouă, denumită cardiomiopatie statinică. Suntem în prezent martorii uneia dintre cele mai mari tragedii ale timpului nostru. Niciodată, în istorie, știința medicală nu a mai creat, cu bună știință, un medicament care să amenințe viața a milioane de oameni, de altfel sănătoși, așa cum se întâmplă acum cu statinele.
Statinele afectează țesutul muscular, provocând dureri permanente și slăbiciune. Un studiu din 2010 publicat în revista Current Atherosclerosis Reports afirmă că 15% din consumatorii de statine acuză probleme musculare. Mai mult, țesutul muscular afectat produce o proteină numită mioglobină, care se descompune într-o substanță chimică ce perturbă activitatea rinichilor și cauzează o boală fatală, numită rabdomioliză. Alte complicații includ coagulări în sânge și stop cardiac.
Statinele distrug ficatul, dând dureri abdominale, urină de culoare închisă, îngălbenirea pielii și a scleroticii [albul ochilor], toate acestea fiind semne ale afectării serioase a acestui organ.
Statinele perturbă sistemul nervos. Neuropatia periferică este unul din simptome (furnicături și tresăriri necontrolate ale mâinilor și picioarelor, care pot escalada până la senzații dureroase de arsură și chiar paralizia membrelor). Chiar și atunci când statinele sunt luate în doze relativ mici, funcțiile motorii ale corpului sunt cu 40% mai scăzute decât la cei care nu iau statine.
Apoi sunt problemele mentale: statinele provoacă confuzie și pierderi de memorie (simptome similare bolii Alzheimer) schimbări bruște de dispoziție, depresii, ostilitate, agresivitate.
Diabetul este o altă complicație. Un studiu al Școlii de medicină Harvard publicat în ianuarie 2012 a concluzionat că folosirea pe termen lung a statinelor crește probabilitatea dezvoltării unui diabet de tip II cu cca 50%. Un studiu din 2011 din Journal of the American Medical Associationa stabilit că riscul de a face diabet crește cu 12% la capătul a 5 ani de administrare de statine.
Multe alte boli pot fi asociate cu statinele: cancer, scleroză laterală amiotrofică, boala Lou Gehrig [afectarea măduvei spinării și a bulbului rahidian cu paralizie musculară progresivă]. De fapt, FDA a anunțat recent că sunt necesare avertizări privind efectele secundare ale medicației cu statine, și anume indicarea pe prospect că pot crește glicemia și provoca pierderi de memorie.
Având în vedere că statinele nu au nicio eficiență în prevenirea atacurilor de cord, nu aduc niciun beneficiu organismului și, mai mult, date fiind toate aceste stricăciuni pe care le provoacă, de ce o persoană dotată cu rațiune ar vrea să ia aceste medicamente? Sfatul meu este: Nu vă apropiați de statine!
Raymond Francis, președintele Beyond Health International
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu