Informaţiile personale ale utilizatorilor de internet, gratis?

Cât de ieftine sunt informaţiile
personale ale utilizatorilor
de internet!
Concurenţa dintre companii pentru acumularea de informaţii despre consumatori în mediul online se intensifică, iar preţul la care sunt vândute pentru a fi folosite în strategiile de marketing a scăzut chiar până la 0,0005 dolari pentru datele referitoare la vârstă, sex şi locaţie ale unei persoane.
În ultimii ani, colectarea de date despre consumatori s-a dezvoltat într-o industrie de miliarde de dolari, în care cei mai importanţi jucători obţin informaţii analizând căutările online, activitatea de pe reţelele sociale, cumpărăturile şi date publice, potrivit Financial Times.
 Activitatea acestora este în mare parte nereglementată, în timp ce oamenii sunt tot mai îngrijoraţi de supravegherea strictă de către state.

"Dosarele" rezultate includ mii de detalii despre persoane, inclusiv probleme de sănătate, bonitate financiară şi chiar date despre femeile gravide. Companiile folosesc algoritmi pentru a determina pe baza datelor adunate cum să anticipeze şi să influenţeze comportamentul consumatorilor.
Informaţii simple despre vârstă, sex şi locaţie se vând chiar şi cu 0,0005 dolari pe persoană, sau 0,5 dolari la 1.000 de persoane, potrivit unor oferte de preţuri obţinute de Financial Times.
 Informaţiile despre persoane considerate influente în reţeua socială au un preţ mai ridicat, de 0,00075 dolari, sau 0,75 dolari pentru 1.000 de astfel de indivizi. Detaliile privind veniturile şi istoricul cumpărăturilor sunt uşor mai valoroase, cu preţuri de 0,0001 dolari pe persoană.
Potrivit unor surse din industrie, "dosarul" complet al unei persoane se vinde cu mai puţin de un dolar.
 "Nu ai o valoare prea mare", a afirmat Dave Morgan, fondator al uneia dintre primele companii care folosesc datele despre traficul pe internet pentru a transmite ulterior reclame în funcţie de profilul consumatorului.
 Întrucât informaţiile de bază despre consumatori sunt tot mai uşor disponibile, brokerii de date urmăresc chiar şi mai multe detalii. Pentru 0,26 dolari pe persoană, LeadsPlease.com vinde nume şi adrese de email ale persoanelor cu afecţiuni precum cancer, diabet şi depresie. Informaţiile includ şi detalii despre medicaţia acestora.
LeadsPlease oferă discount-uri celor care cumpără în cantitate mare. Astfel, preţul unui "dosar" scade la 0,14 dolari, dacă o persoană cumpără datele a 50.001-100.000 de persoane.
 O altă companie, ALC Data, vinde o listă de persoane suferind de anumite boli şi clasificate în funcţie de bonitatea financiară. Printre cumpărătorii datelor oferite de ALC se numără asigurătorul Blue Cross Blue Shield, compania telecom Sprint Nextel şi compania energetică TXU Energy. ALC urmăreşte şi date despre 80% din naşterile din SUA.
 Comisia Federală pentru Comerţ a SUA şi o comisie a Congresului investighează activitatea brokerilor de date, pentru a determina cât de multe informaţii au aceştia şi cum le folosesc. În SUA există puţine legi care să protejeze caracterul privat al datelor unei persoane, notează Financial Times.
 Industria colectării de date operează sub un set de principii create de companii, care interzic culegerea de informaţii despre copii, precum şi detalii despre starea sănătăţii şi situaţia financiară. Conform acestora, vânzarea de informaţii rezultate din fişe medicale şi reţete este permisă atât timp cât datele de identificare au fost şterse.
LeadsPlease.com şi ALC Data au precizat că unele informaţii privind starea de sănătate a pacienţilor au fost furnizate chiar de aceştia.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…