Detergentul de vase, face minuni la par!
Un articol de Petrut
Detergentul de vase nu este bun numai la spalatul... vaselor! Mai are o multitudine de alte intrebuintari la care poate ca nu te-ai fi gandit vreodata.
Iata care ar fi acelea!
- Desfundarea vasului de toaleta
Poti desfunda usor toaleta cu o cana de detergent de vase. Asteapta 10 minute dupa ce torni detergentul in vasul WC-ului, dupa care rastoarna in toaleta si o oala cu apa fierbinte, apoi trage apa. Toaleta se va desfunda instantaneu.
- Spalarea si repararea parului deteriorat pe timpul vopsirii
Detergentul de vase este excelent pentru dizolvarea grasimii, asa ca poate deveni un igredient bun al sampoanelor de casa. Doar toarna cateva picaturi in sticla de sampon. Clatirea parului cu apa si cateva picaturi de detergent de vase o data pe saptamana este si un mod bun de a repara parul degradat in urma vopsirii.
- Inlaturarea furnicilor
Poti inlatura usor furnicile cu o solutie de detergent de vase si otet in cantitati egale. Toarna solutia intr-o sticla cu pulverizator, apoi pulverizeaz-o peste furnici. Insectele vor disparea imediat.
- Eradicarea buruienilor
Chimicalele din erbicide dauneaza mediului inconjurator. O alternativa mai buna este sa pulverizezi peste buruieni o solutie de apa (2 cani) si cateva picaturi de detergent de vase.
- Detergent pentru peria pentru machiaj
Ca sa previi aparitia punctelor negre si a cosurilor, este indicat sa cureti cat mai des periile si buretii pentru machiaj. In acest scop este suficient sa folosesti apa si detergent de vase.
- Indepartarea petelor persistente
Unele pete sunt greu de indepartat, dar nu si cu detergent de vase. Aplica pe tesaturile patate putin detergent de vase, dupa care spala-le ca de obicei.
- Bule de sapun
Copiii adora sa se joace cu bule de sapun. Este usor sa le obtii: adauga intr-un recipient o parte de detergent la doua parti de apa si distractia poate sa inceapa!
- Samponarea animalelor de companie
Baile calde cu putin detergent de vase sunt un mod grozav de a indeparta murdaria uleioasa si bacteriile din blana animalului de companie.
Despre autor:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu