Beneficiile terapiei cu vin roșu. Un pahar zilnic poate face minuni!
Terapia cu vin – În scrierile sale, Hippocrate, părintele medicinei, aminteşte de folosirea vinului de către traci împotriva intoxicaţiilor cu ciuperci şi a stărilor de şoc provocate de muşcăturile de şarpe.
Tot Hippocrate îl recomanda ca tonic al sistemului nervos pentru bolnavii speriaţi de gândul morţii.
Terapia cu vin – enoterapia – are nenumărate alte benficii pentru sănătate, chiar dacă i se contestă uneori valoarea, în sensul că nu trebuie încurajat consumul de alcool.
Terapia cu vin – Iată ce beneficii are enoterapia:
Un pahar de vin roşu, băut în timpul mesei, scade riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare, previne ateroscleroza, formarea pietrelor la rinichi, întăreşte imunitatea.
Un consum moderat de vin creşte speranţa de viaţă, susţin cercetătorii italieni.
„Secretul" este demult cunoscut: conţinutul de resveratrol din strugurii roşii, cel mai puternic antioxidant.
Vinul roşu conţine de şapte ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul alb.
Extractul de struguri roţii se foloseşte în tratamentele antiîmbătrânire
Împachetările ajută la la topirea grăsimilor subcutanate, intensifică eliminarea excesului de apă şi a toxinelor, netezeşte pielea.
Masaţi tenul cu câteva boabe de struguri roşii şi clătiţi cu apă călduţă. Pielea dumneavoastră va deveni fermă şi luminoasă.
Sigur, vinul trebuie să fie natural, de la ţară sau organic
Când este vorba despre efectul său binefăcător, „răsfăţul" are limite clare: nu mai mult de 250 ml pe zi, în cazul bărbaţilor şi 150 ml, în cazul femeilor, cu cel puţin o zi pauză în fiecare săptămână.
Cu cât se depăşeşte nivelul de risc, cu atât efectele secundare cresc, de la simple dezechilibre în starea de sănătate, până la cancer.
Vinul dulce nu este tocmai o alegere sănătoasă, ideale pentru terapie sunt vinurile seci sau demiseci
De asemenea, consumul de vin roşu nu se asociază cu medicamentele sedative sau antidepresive.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu