PARERI DESPRE EVREI

 PARERI DESPRE EVREI .


  fkS3s5kUle8vRp4z9nliHmfsONx5AuJ6ra25NcT9tjm9LcTqik9iig==.png

rLR1ark-u_SyHxldUzDwA53eRUdVfCVeaDhZWkMkRN9Zw3AKyHEAel5PTBcw4vKo.gif

PARERI DESPRE EVREI (ale unor personalitati...)
Winston S. Churchill:

"Unora le plac evreii, altora nu. Dar nici un om care gândeste cât de putin nu poate nega faptul ca ei sunt, fara discutie, cea mai formidabila si cea mai remarcabila rasa care a aparut pe lume.

John F. Kennedy:

IsraeI nu a fost creat ca sa dispara. Israel va rezista si inflori...
El este copilul sperantei si patria celor curajosi. El nu poate fi
nici distrus prin dusmanie si nici demoralizat prin succese. El
poarta, scutul democratiei si onoreaza sabia libertatii.

Ben Gurion:

In Israel, pentru a fi realist, trebuie sa crezi in minuni.

Johann Wolfgang von Goethe:

Energia e (la) baza tuturor lucrurilor. Fiecare evreu, oricât de
neînsemnat ar fi, se ocupa de urmarirea unui tel oarecare… Acesta este cel mai statornic popor al lumii…

John Adams:

Vreau sa subliniez ca 'Hebreii' au contribuit mai mult la civilizarea omenirii decât oricare alta natiune. Chiar daca as fi un ateist care crede intr'un destin orb final, (tot) as zice ca soarta a fost cea care i-a facut pe evrei sa devina instrumentul esential pentru civilizarea natiunilor... Ei (evreii) sunt cea mai glorioasa natiune care a existat (vreodata) pe lume. Romanii si imperiul lor erau doar un mic balonas in comparatie cu evreii.

Leo Tolstoi:

"Ce este evreul?... Ce soi de creatura unica este acesta, pe care toti conducatorii tuturor natiunilor lumii l-au dezonorat, zdrobit si izgonit, persecutat, ars sau innecat, si care, in ciuda suferintelor si a supararii, continua sa traiasca si sa infloreasca. Ce este acest evreu pe care n-au reusit niciodata sa-l momeasca cu toate momelile lumii, ai carui asupritori si persecutori i-au propus doar sa–si nege religia si sa renunte la ea, uitându-si credinta stramosilor?! Evreul este simbolul eternitatii… El este cel care de atata vreme pastreaza
mesajul profetic si il transmite omenirii... Un asemenea popor nu poate sa dispara niciodata. Evreul este etern. El este intruchiparea eternitatii.

Eric Hoffer:

Evreii sunt un popor deosebit: Ceea ce altor natiuni li se recunoaste, evreilor li se interzice. Alte natiuni izgonesc mii, chiar milioane de oameni si nu au probleme cu refugiatii. Rusia a facut-o, Polonia si Cehoslovacia au facut-o. Turcia a izgonit milioane de greci, iar Algeria un milion de francezi. Indonezia a dat afara dumnezeu stie câti chinezi – si nimeni n-a suflat un cuvânt despre refugiati. Doar in cazul Israelului, arabii evacuati au devenit refugiati permanenti. Toata lumea pretinde ca Israel trebuie sa accepte indarat pe fiecare arab in parte.

Arnold Toynbee denumeste dislocarea arabilor drept o atrocitate mai mare ca cea facuta de nazisti. "Alte natiuni victorioase pe câmpul de lupta dicteaza conditiile de pace. Dar când Israel e cel care castiga,trebuie sa proceseze conditiile de pace. Lumea se asteapta ca evreii sa fie singurii 'crestini adevarati' pe acest pamânt."

Mark Twain:

Daca statisticele sunt corecte, evreii constitue sub un procent din rasa umana. Asemanator cu ceata intr-un praf de stele pierdut in negura Caii Lactee. De fapt ar trebui sa fie greu sa auzi despre evrei, dar se tot aude si mereu s-a auzit. El (evreul) e la fel de deosebit pe aceasta planeta ca oricare altul, dar importanta sa comerciala este disproportionala intr-o masura extravaganta in raport cu numarul mic.  Contributia sa la lista marilor nume ale literaturii, stiintei, artei, muzicii, finantelor, a medicinei, a gândirii abstracte este de asemenea in afara proportiei in raport cu numarul redus. El a luptat minunat pe acest pamânt in toate epocile, facand asta cu mâinile legate la spate. Ar putea fi ingâmfat si asta sa i se
ierte. Egiptul, Babilonia si Persia au crescut, umplând planeta cu sunet si splendoare, dupa aceea s-au transformat intr-un vis si s-au ofilit. Au urmat Grecii si Romanii, facând mult zgomot, disparînd si ei. Alte popoare s-au ridicat tinandu-si facliile o vreme pâna s-au stins si acestea, iar acum sunt in umbra sau au disparut.

Evreul i-a vazut pe toti, i-a batut pe toti, iar astazi este ceeace a fost intotdeauna, fara vreo decadere, infirmitate de vârsta, slabire de incheieturi, micsorare a energiei, având creierul alert si agresiv.
Totul e muritor in afara de evreu, tuturor celorlalti le dispar
fortele, ale lui ramân.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse