Reteta miraculoasa cu usturoi din Tibet!!
*REŢETĂ MIRACULOASĂ CU USTUROI *
Această reţetă a unui farmacist antic a fost găsită în 1972 într-o
mănăstire budistă din Munţii Tibetului. Acest preparat din extract de
usturoi curăţă organismul de grăsimi şi pietre, îmbunătăţeşte metabolismul
şi astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Reglează greutatea
corpului, topeşte cheagurile de sânge, vindecă diafragma miocardică
bolnavă, arterioscleroza, inapetenţa (lipsa poftei de mâncare), sinuzita,
hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face să dispară artritele,
artrozele şi reumatismul. Vindecă gastritele, ulcerele de stomac şi
hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe şi interne, vindecă
diferitele tulburări de vedere şi auz, impotenţA. Are efect benefic asupra
întregului organism.
Reţeta "picături de macerat de usturoi"este ferm condiţionată de o unică şi
importantă restricţie. Pe durata aplicării tratamentului conform schemei
este total interzisă consumarea usturoiului sub orice altă formă.
Tratamentul e de provenienţa budistă şi se aplică o dată la 5 ani.
Secretul curăţării, tăierii şi pisarii usturoiului, atât pentru reţeta cu
alcool, cât şi pentru mujdei sau orice altceva: nu-l atingeţi de metal!
Curăţaţi-l cu unghiile sau cu un cuţit de .lemn. Pisaţi-l în mojar de
porţelan sau sticlă. Dacă nu aveţi, folosiţi clasicul "pisălog" din lemn.
În nici un caz în piua de metal în care pisaţi nuci sau alte alimente! O
ultimă precizare: pentru copiii mai mici de 14 ani, cura cu "usturoiul
vindecător" se va face doar după o consultare a medicului.
Într-un borcan de sticlă se pun 350 grame de usturoi zdrobit într-o piuliţă
de lemn, peste care se toarnă 220-250 grame alcool de 95-96°. Borcanul se
închide ermetic şi se pune în frigider timp de 10 zile. Pe timpul păstrării
amestecului de usturoi în alcool pentru macerare, timp de 10 zile, se
recomandă omogenizarea zilnică a acestuia. În cea de-a 11-a zi se
filtrează totul cu o strecurătoare foarte fină sau cu tifon. Lichidul
obţinut se toarnă în acelaşi borcan şi se pune încă 2 zile în frigider.
După această perioadă remediul este gata pentru tratament (picăturile se
pot lua cu puţin lapte sau apă înainte de a începe să mâncăm), după cum
urmează:
*NUMĂR DE PICĂTURI *
* ZIUA MIC-DEJUN * *PRÂNZ *
*CINĂ * 1
1 2 3
2 4
5 6
3 7
8 9
4 10
11 12
5 13
14 15
6 16
17 18
7 12
11 10
8 9
8 7
9 6
5 4
10 3
2 1
11 15
25 25
12 25
25 25
Se va continua cu câte 25 picături, de 3 ori pe zi, până la terminarea
întregii cantităţi.
*CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME*
Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub formă de
aliment pur. În prezenţa sucului său germenii de răceli, gripe şi viroze nu
au nici o şansă. Descompune flegma, combate infecţiile, degajează
sinusurile, bronhiile şi plămânii. Omoară cei mai oribili microbi - chiar
şi pe cei ai leprei, gonoreei şi cangrenei - în cinci minute fix! În
testele de laborator, aceşti germeni au fost aruncaţi efectiv pe marginea
unui platan de cultură! Un miligram de usturoi avea aceeaşi putere cu
douăzeci şi cinci unităţi de penicilină.
Este o plantă atât de puternică, încât, când e frecată pe picioarele cuiva,
intră rapid în sânge şi poate avea un efect benefic în plămâni. O
cataplasmă cu usturoi pusă pe tălpile picioarelor este foarte bună pentru
oprirea tusei şi alungarea răcelilor. Se face tocând câţiva căţei de
usturoi, amestecându-i cu puţin untdelemn de măsline şi aplicând mixtura pe
tălpi.
Oameni bolnavi de plămâni - ajunşi în pragul morţii - suferind de tot felul
de maladii respiratorii (astm, emfizem şi oribilele bronşite, alergii şi
abcese pulmonare) s-au întremat şi au plecat complet vindecaţi, lăudând
această plantă miraculoasă.
ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
În 1948, după ani întregi de cercetări, oamenii de ştiinţă au confirmat, în
sfârşit cu fermitate, "puterea de penicilină" a usturoiului, izolând
diversele substanţe din el. Alliina, prima substanţă izolată, avea efect
contra germenilor care cauzează intoxicaţia cu salmonella, dizenteria şi
contra stafilococilor care provoacă furunculele şi ulceraţiile purulente
ale pielii.
La fel de eficientă era şi împotriva streptococilor, care cauzează
scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelişului inimii (febra
reumatică). Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infecţia
ochilor), putrefacţia (descompunerea mâncării în alimente şi în intestine),
febra tifoidă, holera şi TBC.-ul.
De atunci, în usturoi s-au găsit multe alte substanţe importante. Germaniul
nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt,
usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu şi seleniu
organic (vital în prevenirea bolilor de inimă şi a multor forme de cancer).
Ajoena este o substanţă care "diluează" sângele, astfel prevenind
cheagurile potenţial periculoase. Când animalele de laborator au fost
hrănite cu o singură doză din acest ingredient al usturoiului, cheagurile
de sânge s-au redus cu sută la sută, în timp de douăzeci şi patru ore. De
asemenea, ajoena acţionează contra a două tipuri de ciuperci: una care e
adeseori prezentă în canalul extern al urechii, şi o altă care cauzează
Candida şi vaginita.
Usturoiul are peste o sută de compuşi cunoscuţi ai sulfului. Aceşti compuşi
ai sulfului sunt cei care-i conferă usturoiului puterea sa de a lupta
contra bolilor, ajută la reducerea tensiunii şi a nivelului de zahăr din
sânge, alungă astmul şi bronşita, îmbunătăţesc circulaţia şi funcţiile
inimii, previn cancerul şi ajută organismul să se debaraseze de toxinele
periculoase.
PREVENIREA ÎNFUNDĂRII ARTERELOR
Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele
medicale au arătat că rădăcina cu aromă înţepătoare are "o acţiune
protectoare foarte semnificativă" în limitarea efectelor coagulării
sângelui gras. Conform doctorilor Arun Bordia şi H.C. Bansal de la R.N .T.
Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicală
britanică The Lancet, apărut în 29 decembrie 1973, medicii au spus că
sângele a zece pacienţi s-a coagulat mai încet, când aceştia au mâncat
usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fără usturoi.
După părerea lor, aceasta însemna că usturoiul putea încetini acumularea
depunerilor de grăsime pe pereţii arterelor şi ajuta la prevenirea
colmatării acestora. Concret, o sută de grame de unt s-au adăugat la o masă
consumată de pacienţii testaţi. Peste trei ore, aceştia au prezentat un
nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la sută. Când, după trei
ore, mâncării identice i s-a adăugat sucul sau uleiul extras din cincizeci
de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la sută.
S-a descoperit că uleiul de usturoi are şi singur acest efect - fie că e
luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral. În plus,
uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din
sânge). O masă care conţinea unt a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns
la 320,9 miligrame la sută - în trei ore. Când în mâncare s-a adăugat
usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4
miligrame la sută. În ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile
de colesterol şl fibrogen sub valorile normale.
COBOARĂ HIPERTENSIUNEA
Se spune că sute de medici au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur şi mai
de nădejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu ştie exact din ce
cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, uşurând
presiunea. Alţii citează puterea sa de a înlătura infecţiile de diverse
feluri şi, prin urmare, de a reduce tensiunea crescută. Totuşi, e clar că
tensiunea scade. Medicii raportează - în cazuri după cazuri - că simptome
că slăbiciunea, ameţelile, pulsaţiile dureroase ale capului, ţiuitul din
urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiraţia scurtă, durerile
de şale, amorţelile sau furnicăturile, dispar toate, rapid şi uşor.
De fapt, usturoiul pare să satisfacă toate cerinţele unui agent terapeutic
perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:
1.Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a găsit nici o limitare a
dozajului.
3. Tensiunea sangvină se reduce treptat - într-o perioadă de timp - fără
nici o cădere neaşteptată care ar putea şoca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual
pacientul, sub îngrijirea medicului.
5. În aproape toate cazurile testate, a alungat slăbiciunile, ameţelile,
durerile de cap, ţiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obţine rezultatebune , indiferent de vârstă sau de condiţie.
7. Este uşor de luat, sub formă de tablete fără miros.
Actualmente, tabletele şi capsulele cu usturoi, care se găsesc fără reţetă
la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scară largă de medici
pentru reducerea tensiunii şi alungarea simptomelor acesteia.
Hipertensiunea este extrem de periculoasă fiindcă, în primul rând,
simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente - mulţi suferinzi nici măcar nu
ştiu că o au - şi în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme
ale inimii, venelor şi arterelor, sub formă de crize, cheaguri, hemoragii,
blocaje renale, atacuri de cord sau chiar la moartea subită, dacă nu e
controlată.
Totuşi, un lucru ar trebui să fie clar - usturoiul nu este un leac pentru
hipertensiune; nu face decât să coboare tensiunea şi efortul impus inimii,
venelor şi arterelor, plus alte simptome neplăcute, care pot reveni când
terapia cu usturoi încetează. Oricum, folosirea prelungită a usturoiului a
tins, în multe cazuri, să coboare permanent hipertensiunea!
REMEDIU PENTRU DIABET
Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahăr din sângele diabeticilor.
Într-un caz, un om cu diabet avansat aflase de la doctori că era într-o
situaţie fără speranţă şi a fost trimis să moară acasă, la vârsta de
şaizeci ani. La nouăzeci ani, încă mai trăia, sănătos tun. Începuse să
mănânce o combinaţie de usturoi, pătrunjel şi creson. Nivelul zahărului din
sânge i-a coborât de la 200 şi ceva la 110. Şi a continuat să folosească
fericit acest remediu, timp de ani de zile. Usturoiul nu vindecă diabetul
şi nu trebuie folosit fără permisiunea medicului. Dar poate fi un mod util
de a coborî nivelul zahărului şi, astfel, de a controla boala. Surprinzător
şi interesant, însă, este faptul - consemnat de mai multe ori - că
usturoiul poate reduce nivelul zahărului din sânge la diabetici.
UN ALIMENT TESTAT, COMPARATIV CU MEDICAŢIA ANTIDIABETICĂ
Usturoiul - deşi are o acţiune puţin mai înceată - este la fel de eficient
ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei
excesive din sânge. Doamna R.B., consumatoare de usturoi, spune: "Recent,
mi s-a pus diagnosticul de diabet moderat. Medicul mi-a spus că, dacă
nivelul zahărului din sânge nu-mi scădea, trebuia să iau un medicament
oral. Citisem despre modul cum poate usturoiul să reducă nivelul zahărului
din sânge, aşa că am început imediat să iau câte o capsulă de usturoi de
0,32 g, pe lângă vitamine şi drojdie de bere, după fiecare masă.
Rezultatul: zaharul din sânge mi-a revenit la normal şi nu mi-a mai fost
necesar sau prescris nici un medicament.
REÎNTINEREŞTE FICATUL
Principala valoare a usturoiului în tulburările hepatice constă în puterea
sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine şi, astfel, de a
ajuta ficatul să se odihnească. Este un stimulent dovedit al sucurilor
gastrice şi ajută la creşterea şi vigoarea circulaţiei sangvine prin ficat.
Se susţine că o linguriţă de usturoi, în amestec cu o lingură de untdelemn
de măsline sau ulei de soia, luată seara, înviorează ficatul şi îl
reîntinereşte atât de mult, încât pielea de pe trup va străluci de
activitate reînnoită. Utilizatorii spun că e într-adevăr o plantă
miraculoasă.
Dacă usturoiul nu e tolerat, cauza constă într-o deficienţă a organelor
digestive - mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare bună,
spune ea, nu se va revolta niciodată împotriva unui element atât de natural
şi benefic ca usturoiul.
REMEDIU PENTRU CISTITĂ
Infecţiile urinare pot fi dureroase şi handicapante. Doamna S.B..
povesteşte cum a folosit usturoiul pentru a combate o persistentă infecţie
a vezicii: "Pentru aceia dintre dumneavoastră care suferă de cistită,
usturoiul poate fi răspunsul. După ce m-am îmbolnăvit de câteva ori, am
hotărât să-mi încerc propriul remediu. Am tocat câte trei căţei mari de
usturoi, de trei ori pe zi, i-am pus într-o linguriţă şi i-am înghiţit cu
apă. După cinci zile, cistita mi-a trecut. Atât de simplu (...)."
"Am mai avut cistită o singură dată, şi usturoiul şi-a făcut efectul din
nou. Poate că merge şi pentru infecţiile rinichilor. Doctoriţa mea n-a fost
deloc surprinsă, întrucât a avut o dată un pacient cu cancer la plămâni,
care a trăit mai mult decât se aşteptase ea şi mânca usturoi. Medicamentul
minune - chiar merge!"
LEAC PENTRU BOLILE DE STOMAC.
Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac şi
intestine, afirmă un reputat cercetător şi expert în terapia cu usturoi. Se
ştie că allicina din usturoi stimulează pereţii stomacului şi ai
intestinelor, pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de
persoanele suferinde de asemenea afecţiuni trebuie să fie diluat sau
amestecat cu alte mâncăruri, precizează acelaşi expert. Un mod excelent de
a atenua efectele usturoiului este acela de a-l găti, sau a-l combina cu ou
şi lapte. Totuşi, usturoiul nici măcar nu e nevoie să fie mâncat. Se poate
folosi în cataplasme sau băi pentru picioare şi mâini, spre a calma
stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari, încât e absorbit
direct prin piele. Folosit în acest mod, are o eficacitate declarată de
nouăzeci şi cinci la sută.
Din cele mai vechi timpuri şi până în prezent, usturoiul a fost lăudat în
întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor şi a simptomelor de
inflamare.
TOATE SIMPTOMELE AU TRECUT
S-au înregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate şi
consemnate
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasati un comentariu